Fránya szőrbenövés: így győzheted le végleg

2021.április.9.

Biztos, hogy veled is megtörtént már, hogy az éppen növekvő kis szőrszál csapdába esett a bőröd alatt és emiatt gyulladás és irritáció jött létre a környékén. Bár nagyobb bajt nem okoz, a szőrbenövés mégis idegesítő tud lenni, így jobb túlesni rajta minél előbb. Most profi tippeket osztunk meg veled, hogyan enyhítheted a lefolyását!

Fránya szőrbenövés: így győzheted le végleg
Fotó: Getty Images

Fontos a ruhaválasztás

Ha épp egy begyulladt szőrtüszővel küzdesz, hagyd, hogy lélegezzen a bőröd és pár napig ne a legfeszülősebb nadrágod húzd fel. Ezen kívül a csipkés vagy bonyolult kivágású fehérneműk könnyebben kidörzsölhetik és tovább irritálhatják a bőröd, válassz inkább egy kényelmes és egyszerű pamut verziót erre az időszakra!

Sose nyomkodd!

Ha csak egy dolgot jegyzel meg a szőrbenövéssel kapcsolatban, akkor az ez legyen: akármennyire is vonz, ne nyomd ki mint egy pattanást, mert ez további gyulladásokhoz vezethet és akár heget is hagyhat maga után. Ha már a felszínen van a szőrszál, akkor egy fertőtlenített csipesszel egyszerűen kihúzhatod. Ha mégsem mered kihúzni, mert például egy érzékeny helyen van, akkor megpróbálhatod leborotválni is a rakoncátlan szálat, ha már eléggé kinőtt. Ehhez viszont mindig használj borotvahabot és új, éles pengéjű borotvát.

Válts szőrtelenítési módszert

Bár a borotválkozás a leggyorsabb és legkevésbé fájdalmas szőrtelenítési módszer, sajnos ez okozza a legtöbb szőrbenövést is. Próbáld ki a gyantázást, vagy ha nem bírod a fájdalmat, akkor egy szőrtelenítő krémet!

Előzd meg, radírozz!

Vezesd be a testápolási rutinodba a heti egyszeri test radírozást, hiszen ez eltávolítja az elhalt hámsejteket, ami az egyik fő oka a szőrbenövés kialakulásának.

Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy ősszel is motivált legyél

5 tipp, hogy ősszel is motivált legyél

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!