Ez történik a hajaddal, ha 2 az 1-ben sampont és balzsamot használsz

2021.május.1.

Te is érezted már úgy, hogy kissé neheztelsz a férfiak 2 az 1-ben samponjára és balzsamjára a zuhanyzókban, miközben te akár minden este több különböző hajápolási terméket használsz, és a kádból kilépve még további perceket töltesz azzal, hogy kifésüld a hajadat? A férfiak szupergyors zuhanyzási szokásai olykor irigylésre méltónak tűnnek, így nem csoda, ha téged is csábít, hogy a hajápolási rutinodat egyetlen flakonra szűkítsd.

Ez történik a hajaddal, ha 2 az 1-ben sampont és balzsamot használsz
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

Ha arra gondolsz most, hogy te is inkább 2 az 1-ben samponra és balzsamra váltanál, akkor biztos az is eszedbe jut, hogy időt és pénzt spórolhatsz így, de biztos, hogy megéri?

A 2 az 1-ben sampon és balzsam olyan termék, amelynek célja a sampon tisztítási tulajdonságainak biztosítása, miközben a kondicionálók néhány pozitív tulajdonságát is magába foglalja. A samponok gyakran anionos (negatív töltésű) felületaktív, a tisztítást segítő anyagokat tartalmaznak, míg a balzsamok olyan kationos (pozitív töltésű) összetevőket tartalmaznak, mint a polikvátok, amelyek a hajhoz kapcsolódva kondicionálnak. Ennek a két összeegyeztethetetlennek tűnő összetevőnek az egy formulában való egyesítése pedig, ha a cél a minőségi termék biztosítása, meglehetősen nehéz munka.

Ami biztos, hogy a 2 az 1-ben samponok és balzsamok használatának rengeteg előnye van. Először is, tényleg időtakarékos, és képes egyszerre hidratálni és tisztítani a hajad anélkül, hogy két külön lépést kellene megtenned a zuhany alatt. A másik előnye a fenntarthatóság, hiszen nemcsak csökkentheted vele a megvásárolt termékek számát (ami elméletileg kevesebb műanyag hulladékkal jár), hanem, (szintén elméletileg) a hajápolási rutinod egyszerűsítésével a vízfogyasztásodat is csökkentheted. Bónuszként pedig, még pénzmegtakarítással is számolhatsz.

Mielőtt máris elrohannál a boltba 2 az 1-ben sampont és balzsamot venni, azt is tudnod kell, hogy ezeknek a termékeknek a rendszeres használata az idő múlásával csökkenti a haj rugalmasságát és fényességét, emellett pedig száraz hajat és fejbőrt is előidézhetnek. Klasszikus esetben a sampon túlságosan megtisztítja a faggyúkat, amik kiszárítja a hajat, majd a kondicionáló olajokkal és viaszokkal újra hidratálttá és selymessé teszi a hajat. Ha tehát fontos számodra, hogy a hajad szépségét tartósan megőrizd, akkor jobb, ha hagyományosan külön, egymás után használsz sampont és balzsamot.

Ez is érdekelhet

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

GLAMOUR Horoszkóp

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod