Fókuszban a letisztultság: induljon a tavasz a skinimalism, azaz a minimalista bőrápolás jegyében!

2022.március.7.

Ints búcsút a pipere hadseregnek, itt az idő, hogy hatékony és egyszerű formulákkal add meg bőrödnek, amire vágyik! Ismerkedj meg a “skinimalism”, azaz a minimalista bőrápolás rejtelmeivel!

Fókuszban a letisztultság: induljon a tavasz a skinimalism, azaz a minimalista bőrápolás jegyében!
Fotó: Patrick Glocker @patrickglocker

Az elmúlt időszak egyik legmeghatározóbb szépségápolási trendje nem csupán arról szól, hogy lecseréljük a többlépcsős, hosszadalmas rutint, hanem arról is, hogy termékeink - figyelembe véve bőrtípusunkat és bőrproblémáinkat - tiszta hatóanyagokkal ápoljanak. De mit kell tennünk ahhoz, hogy elinduljunk az e felé vezető úton, egyáltalán mik a vele járó pozitívumok? A “skinimalism” jelenségéről Tamás Eszter kozmetikus, a Clean & Smart Beauty szakértő csapat tagja mesélt nekünk.

Home office-on innen és túl

Bár a letisztult, természetes kozmetikumok egyébként is egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek, a trend hódításához a pandémia is nagyban hozzájárult.

“A home office hosszú hónapjai alatt a szépségápolás az öngondoskodás egy természetes formájává vált, ezt a karantén végével sem szeretnénk kiengedni a kezünkből. Az elmúlt hónapok ráébresztettek minket arra, hogy a smink nélküli napok és a káros környezeti hatások minimalizálása remek hatással van a bőrünkre. Több időt szántunk a bőrproblémaink kezelésére, bőrünk egészségesebbé, tisztábbá és ragyogóbbá vált, mivel nem terheltük feleslegesen.”

Természetesen szép

Az egyszerű összetétel mellett a egészséges bőr, annak valódi textúrja és természetes mivolta is középpontba kerül.

“Általa sokkal elfogadóbbak leszünk önmagunkkal, mert nem elrejteni, takargatni, hanem inkább orvosolni akarjuk a problémákat. Gondoljunk csak bele, hogy a “maszkne”, azaz a maszk viselés okozta bőrprobléma milyen sok párbeszédet indított el a közösségi médiában és ahelyett, hogy rejtegettük volna, együtt próbáltunk meg megoldást találni rá. De pont ugyanígy emelhetjük ki ezzel a trenddel bőrünk egyediségét, például a szeplőket is.”

Ne vidd túlzásba!

“Felejtsük el a korábban divatos tízlépéses szépség rutint és próbáljuk meg inkább meghatározni, milyen igényei vannak éppen most a bőrünknek, és fókuszáljunk arra.”

Eszter javaslata, hogy csupán 3-4 termékkel kezdjünk, azokat viszont rendszeresen használjuk. A legfontosabb a tisztítás, a tonizálás és a hidratálás, de persze a szérumokról sem érdemes megfeledkezni. Olyan formulát keressünk, amely csupán 1-2 összetevő köré összpontosul, illetve kifejezetten a mi bőrproblémáinkra nyújt megoldást. “Bátran használjunk mást reggel és este – például anti-aging ápoláshoz nappalra tökéletes egy C-vitamin szérum, estére pedig választhatunk egy retinolos bőrápolót.”

Maradj önmagad!

A minimalista bőrápolási trend a sminkelési szokásainkra is hatással van, hiszen egyre bátrabban mutatjuk meg arcbőrünket. Természetességre és önazonosságra vágyunk, ráadásul a sminktermékek összetevőit is egyre gyakrabban szemügyre vesszük.

Color Haze multifunkcionális pigment (Temptation) ILIA 11 990 Ft
Fotó: ILIA Beauty
Skin Equal folyékony alapozó MÁDARA MAKEUP 12 490 Ft
Fotó: MÁDARA

Hatással a jövőre

Úgy tűnik, a tudatos bőrápolás, az egyszerű formulák és tiszta hatóanyagok iránti vágy még sokáig velünk marad, és nem csak jelenünket, de jövőnket is formázza majd.

“A fogyasztói társadalom túlzása, pazarló életmódja kezd lecsengeni és letisztulni, ami nemcsak a mi, hanem a Föld érdeke is egyben. A minimalista bőrápolás abban is segít, hogy valóban csak azokat a termékeket, összetevőket használjuk, amelyekre szükségünk van és fogadjuk el, hogy ahogy mindenkinek más és más a személyisége, úgy a bőrünk is másra vágyik. Nem egyforma, nem makulátlan, de szerethető.”

Ez is érdekelhet

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói