Gyászol a divatvilág és Hollywood: A sztárok kedvenc fodrásza, Oribe elhunyt

A divatszakma egy rendkívüli ikonját veszítette el, nehéz úgy gondolni a divatra, hogy ne jusson eszünkbe a fantasztikus, korszakalkotó trendszetter fodrász, Oribe. A legendás mester, aki 62 évesen elhunyt, egyik oka volt annak, hogy a kifutós haj és smink olyan nagy dolog lett, írta a New York Times 1992-ben, miután a mesterfodrász olyan tökéletesen kusza feltupírozott hajjal küldte ki a modelleket a Chanel kifutójára, hogy legalább annyi szem elkerekedett rajtuk, mint a ruhákon. De aztán ugyanígy sokkolt a következő tavaszi divathéten is a Marc Jacobs híres Perry Ellis show-ján, ahol az eddigi bombázó hajhossz karakteres, rövid lett, ami kontrasztos színekkel és kikötött bakancsokkal párosult – és a grunge look berobbant a köztudatba, majd nők ezrei könyörögtek a fodrászuknál, hogy a hajukat kevésbé glamúrossá és sokkal zsírosabbá varázsolják.

Oribe meghalt
Fotó: Rexfeatures

Gyász! A divat utolsó óriása halott - Hubert de Givenchy 1927-2018

Gyász! A divat utolsó óriása halott - Hubert de Givenchy 1927-2018

Az 1956-os kubai születésű Oribe Canales még gyerekként érkezett az Egyesült Államokba, majd trendek teremtője és rombolója lett újra és újra a kifutón és a kampányokban egyaránt, illetve a Vogue magazin címlapfotóival, amiknek a létrehozásában olyan nagyágyúkkal dolgozott együtt, mint Steven Meisel, Richard Avedon, Gianni Versace, Kevyn Aucoin vagy Annie Leibovitz. És persze neki köszönhetik a 90-es évek szupermodelljei, akiket már akkor is csak a keresztnevükön szólítottak – Christy, Linda, Cindy, Naomi -, hogy konkrétan a keze által tettek szert világhírnévre.

Oribe Eva Longoria
Fotó: Rexfeatures

Hagyatéka között szerepel saját szalonja az Elizabeth Ardenben a New York-i Fifth Avenue-n, amit még 1991-ben nyitott, valamint számos, nevével fémjelzett hajápolókollekció, amit a világon minden divathét kulisszái mögött ismernek és lelkesen használnak a fodrászok, illetve az igencsak drága vendégei – Rihanna, Lady Gaga, Penélope Cruz. Oribe-ot a szakmája egyik zsenijeként tartják ezután is számon, aki olyan lehengerlő glamúrt volt képes megidézni, ami a világ legvonzóbb nőihez szólt.

Mégis talán Jennifer Lopezzel folytatott hosszú, munkakapcsolatból lett barátsága volt az, ami divatvilági bennfentesből Hollywood első számú fodrászává emelte őt. A díva sokáig csodálta munkáit a Vogue hasábjain, majd karrierje kezdetén, első lemezének, az On the 6th-nek az albumborító fotózásához Oribe-ot kérte fel. A páros ezután bejárta a világot és több mint egy évtizedes kapcsolatuk alatt számos felejthetetlen közös munkájuk született fotóktól videoklipekig.

JLo Instagram-posztjában a világhírű fodrásznak tulajdonította saját védjegyes stílusának megtalálását, és visszaemlékezett karizmatikus személyiségére, humorára, optimizmusára és kedvességére.

Szörnyű! Meghalt a divatvilág egyik legmenőbb fotósa, legjobb képeivel emlékezünk meg róla

Szörnyű! Meghalt a divatvilág egyik legmenőbb fotósa, legjobb képeivel emlékezünk meg róla

A Vogue megemlékezésében Cindy Crawford és Naomi Campbell is visszaemlékeznek arra, hogyan ismerkedtek meg a legendás fodrásszal és melyek voltak a legjobb közös emlékeik.

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/BrfwQ1Bg8sh/?utm_source=ig_embedutm_medium=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> View this post on Instagram Tell me this is not true , my Chosen family Orbie , @oribe broken beyond words .Beautiful SOUL there will never be another . I love you forever #128148;#128148;#128554;#128554;#128554; #ANGEL A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on Dec 17, 2018 at 9:04am PST

Hiánya mindörökké egy betöltetlen űrt hagy maga után a divatvilágban és Hollywoodban egyaránt.

Ez is érdekelhet

Esőhöz is stílusos megjelenés dukál

Esőhöz is stílusos megjelenés dukál

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk