10 alapszabály hajfestés előtt és után, amit érdemes betartanod

2022.július.16.

A hosszú karanténidőszak alatt profik lettünk otthoni hajfestésben (NEM), de azért mi magunk is boldogok vagyunk, hogy újra profik kezei között szépülhetünk. Ha te magad is úgy döntesz, hogy a nyár számodra a megújulásról, és mondjuk egy új hajszínről szól, nem árt, ha részletesen kifejted, mire vágysz pontosan, utána pedig mindent megteszel, hogy megőrizd a ragyogó színt.

Ha odafigyelsz ezekre az apróságokra, mesés lesz a hajszíned
Ha odafigyelsz ezekre az apróságokra, mesés lesz a hajszíned
Fotó: Getty Images /lambada

Amikor legelőször döntesz úgy, hogy hajszínt szeretnél váltani, és beülsz a fodrászodhoz, hirtelen ijesztőnek tűnhet a dolog. Pedig, ha profira bízod magad, az általában annyit jelent, hogy egy szakértő keveri ki számodra a megfelelő színt, hogy az a lehető legtermészetesebb hatást keltse. Ettől függetlenül nagyon fontos, hogy világosan és a lehető legtisztábban mondd el az elképzelésedet, hiszen a gondolatolvasás továbbra is maximum a sci-fikben létezik. Ezzel elkerülheted a lehetséges katasztrófát, és a felesleges pénzkidobástól is megkíméled magad.

A cél, hogy a lehető legtermészetesebb hatást érjétek el a fodrászoddal
Fotó: Getty Images /lambada

Íme 10 dolog, amit tudnod kell, ha profi segítséget kérsz:

  1. A legjobb, ha viszel magaddal egy fotót arról a fazonról és színről, amilyet szeretnél. Így a fodrász akkor is tudni fogja, mire gondoltál, ha esetlegesen nem tudnád olyan jól elmagyarázni neki.
  2. Ne moss hajat közvetlenül a festés napján!
  3. Ha már úgy döntöttél, hogy hajszínt váltasz, ne felejtsd el védeni is azt! Használj színvédő termékeket, hogy a hajad minél több ideig megőrizze csodálatos árnyalatát!
  4. Nem minden menő, ami trendinek számít! Ne szaladj az éppen hóbortnak számító frizurák után, és csak akkor válaszd őket, ha az valóban passzol hozzád!
  5. Kérd meg a fodrászod, hogy vigyen fel valamilyen zsírosabb krémet a homlokod és a hajad találkozásához, így megelőzve a lehetséges festékfoltokat a bőrödön.
  6. Válassz olyan alapszínt, ami hasonlít az eredeti hajszínedre, és gazdagítsd azt sötétebb-világosabb árnyalatokkal!
  7. Ha a hajszíned sárgás árnyalatúvá válik, használj hamvasító hatású sampont, ugyanis ez a lilás színével könnyen kiüti a narancsos színpigmenteket!
  8. Az alapszín kiválasztásánál maximum két árnyalattal sötétebb, vagy két árnyalattal világosabb festéket válassz! Hiszen, ha az új szín túl világos, a lenövés sárgásnak tűnhet, ellenkező esetben pedig túl szürkének!
  9. Ha festett a hajad, próbáld meg elkerülni a mindennapos mosást! A legjobb, ha egy héten maximum 2-3 alkalommal mosol hajat, a köztes időben pedig bátran használj száraz sampont, ami segít, hogy a sörényed újra frissnek tűnjön!
  10. Használj hővédő termékeket! Mivel a hajnak épp elég megpróbáltatás a színváltás, fontos, hogy minden egyéb károsodástól megvédd! Használj szérumot, vagy hővédő spray-t hajszárításhoz és hajformázáshoz is!

Beauty Budget: Pénztárcabarát útmutató a sikeres hajnövesztéshez

Ez is érdekelhet

Így vált Kim Kardashian a Dolce&Gabbana kollekciójának kurátorává

Így vált Kim Kardashian a Dolce&Gabbana kollekciójának kurátorává

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról