Ezek a hajfonatok fognak tarolni ebben a szezonban, ki kell próbálnod!

2022.június.17.

Több oka is van annak, hogy a fonott frizurák soha nem mennek ki a divatból: figyelemfelkeltőek, sokoldalúak és némi gyakorlással könnyen elkészíthetőek. Az otthonülős estéken is kitűnő program lehet, ha megnézel néhány inspiráló videót egy-egy trendi hajviselet elkészítési módjáról, hiszen hamar rájöhetsz, hogy a legtöbb mutatós fonatot könnyebben megalkothatod, mint gondolnád.

Ezek a hajfonatok fognak tarolni ebben a szezonban, ki kell próbálnod!
Fotó: Getty/Glamour

Itt az ideje tehát, hogy újíts a frizurádon, és idén kipróbálj néhány most is trendi hajfonatot.

1. Nagy fonat

A nagy fonat rendkívül sokoldalú: készíthetsz belőle kontyot, lófarkat vagy copfokat, a titka mindössze annyi, hogy erős hajgumik és hullámcsatok kellenek hozzá, hogy stabil is maradjon. Még jobb, hajad végét bekened olajjal, hogy különlegessége mellett egészséges és fényes is legyen.

Fotó: Instagram

2. Babafonat

Ezt a bájos fonatot Margot Robbie-nek köszönhetjük, aki a Volt egyszer egy... Hollywood premierjén viselte így a haját, amivel pillanatok alatt trendet teremtett. Lényege, hogy az első, arcodat keretező tincseidet fond be, amiket aztán nem is muszáj rögzítened, és felkötött vagy kibontott hajjal is bátran hordhatod.

Fotó: Instagram

3. Rapunzel fonat

Ha hosszú ideje nem jártál a fodrászodnál, ez a trend akkor is zseniálisa feldobja a hajadat. A Rapunzel fonat tulajdonképpen egy egyszerűsített parketta fonás, amit legszebben egy magas copfban viselhetsz, ha hosszú a hajad, pont úgy, mint egy igazi hercegnő.

Fotó: Instagram

4. Laza oldalfonat

Egy fonat úgy is lehet figyelemfelkeltő és trendi, hogy lazán omlik a válladra, például egy oldalfonat formájában. Az egyben maradásának titka pedig mindössze annyi, hogy miután kész a fonat, fújj rá egy kis hajlakkot.

Fotó: Getty Images

5. Gyöngyökkel díszített fonat

Ha biztosra akarsz menni, akkor lényegében mindegy, hogy egy egyszerű vagy bonyolult fonást választasz, csak tűzdelj bele néhány gyöngyszemet, és máris olyan különleges lesz, mintha hosszasan készültél volna a tökéletes összhatásra.

Fotó: Instagram

6. Fonott konty

Ha hivatalos eseményre vagy egy nagyobb családi ünnepségre készülsz, fontos, előnyös, ha kiemeled az arcod szépségét. Ezt legkönnyebben úgy teheted meg, ha kontyba fogod a hajadat, de még jobb, ha néhány fonást is készítesz a frizurádba, hogy még különlegesebb legyen.

Fotó: Instagram

7. Halszálka fonás

Ha különlegesebb copfra vágysz, mint amit a Rapunzel fonással érhetsz el, akkor próbáld ki a halszálkát. Minél hosszabb a hajad, annál látványosabb lesz, de már vállig érő hajból is bátran elkészítheted.

Fotó: Instagram

Palvin Barbara bebizonyítja, hogy az XXL fonás az ősz legmenőbb frizurája

8. Kötélfonás

Ha imádod a különleges fonatokat, de nincs időd rá, hogy egy bonyolultabb verziót készíts, vagy még a klasszikus hármas fonás is nehézkesen megy, akkor próbáld ki a kötélfonást. Semmi mást nem kell tenned, minthogy kettéválasztod a copfodat, és néhány perc alatt egyszerűen és stílusosan egymásra tekered a hajtincseidet.

Fotó: Instagram

9. Szivárványfonat

Ha extrém és bohókás frizurára vágysz, csak szerezz be néhány színes hajgumit és hajcsatot a szivárvány minden árnyalatában, és bolondítsd meg velük a nagy dobozfonást. Néha ugyanis, akárcsak a gyöngyöknél, a különlegesség nemcsak a fonásban, hanem a belé tűzdelt kiegészítőkben is rejlik.

Fotó: Instagram

10. Mini fonat

Hívhatjuk Legolas-hajnak is, ez az egyszerű fonattal pillanatok alatt bájossá teheted a megjelenésed, és ami a legjobb benne, hogy egyenes vagy rövid haj esetén is remekül mutat, sőt többet is varázsolhatsz belőle a hajadba, hogy még különlegesebb legyen az összhatás.

Fotó: Instagram

Ez is érdekelhet

Ezek a legnépszerűbb emojik

Ezek a legnépszerűbb emojik

Sztárhírek

Cher elárulta élete legnagyobb tragédiáját: három babáját is elvesztette

Cher elárulta élete legnagyobb tragédiáját: három babáját is elvesztette

G-Életstílus

15 dolog, amivel egy nőnek 30 éves korára rendelkeznie kell

15 dolog, amivel egy nőnek 30 éves korára rendelkeznie kell