Ezt a hibát mindannyian elkövetjük hajszárítás során pedig nagyon nem kellene

2021.július.4.

A hajunk szárítása egyike azoknak a rutinszerű és meglehetősen hétköznapi feladatoknak, amelyeket folyamatosan végzünk, és valószínűleg már eléggé megszoktuk, hogyan csináljuk. Olyan, mintha a reggeli pirítósunkat készítenénk el, vagy elindítanánk egy adag mosást, egyszóval nem sokat gondolkodunk rajta. De ahogy megégethetjük a pirítósunkat vagy hajlamosak lehetünk nem az ideális hőfokra állítani a mosást, ugyanúgy a hajunknak is árthatunk, ha nem megfelelően szárítjuk.

Ezt a hibát mindannyian elkövetjük hajszárítás során pedig nagyon nem kellene
Fotó: Gettyimages.com

Talán nem is gondolnád, de a száraz és sérült hajért legtöbbször a rossz hajszárítási rutin a felelős, méghozzá azért, mert a legtöbben túl meleg hőfokra állítjuk a hajszárítót, túl közel tartjuk a hajunkhoz, és még túl sokáig is használjuk. Mindezek együttesének az első látványos következménye az lesz, hogy a szárításhoz használt hajkefe olvadni kezd, azt pedig ugye már mondanunk sem kell, hogy a haj is jelentős mértékben károsodni fog?

Ha te is elkövetted eddig bármelyik hibát, akkor itt az ideje, hogy helyreállítsd a hajszárítási rutinodat. Az első és legfontosabb lépésként bizonyosodj meg arról, hogy a hajad szerkezetéhez és fazonjához megfelelő hajszárítót és hajkefét használsz. A lapos és rövid, ritka sörtéjű hajkefék könnyebben kezelhetőek, de ha nem egyenes a hajad, máris kevésbé lesznek hatékonyak. Ha hullámos vagy göndör a hajad, a legjobb, ha kerek és sűrűbb sörtéjű hajkefét választasz.

Bár alacsonyabb hőfokon időigényesebb a hajszárítás, annak sincs értelme, ha roncsolod a hajadat. Így a már intenzív meleget érzel a fejbőrödnél, akkor azonnal kapcsold lejjebb a hajszárító hőfokát!

Miután megmostad a hajadat, fésüld ki alaposan a gubancokat a hajad tövétől egyenesen a hajszálaid végéig. Az is fontos, hogy a hajszárítót legalább egy hüvelykujjnyi távolságra tarts a hajadtól, és a hajszálak végei felé mutató irányba kezdd meg a szárítást.

Hővédő sprayket is kipróbálhatsz, amik amellett, hogy védik a hajadat, táplálják is, így tovább erősítheted a szerkezetét. Ha a hajad egy része már megszáradt, oda ne fújj több meleg levegőt. Ennek megkönnyítése érdekében a legjobb, ha fentről lefelé haladva, fokozatosan szárítod a hajadat. Ha a végén marad még néhány vizes szál, nyugodtan borzold össze az egészet a természetes hatás elérése érdekében, de tovább szárítanod ilyenkor már nem érdemes.

Ha mindezeket a lépéseket betartod, hamarosan azt fogod tapasztalni, hogy a hajad fokozatosan megerősödik, rugalmasabb és simább lesz, mindezek által pedig jobban fogod érezni magadat. Ne feledd, a helyes hajszárítási rutin elsajátítása egyáltalán nem nagy kihívás, viszont sokkal szebb és egészségesebb végeredményt érhetsz el vele, ami az önbizalmadnak is jót fog tenni.

Ez is érdekelhet

7 apróság, amiért nem lesz az igazi a mézeskalácsod

7 apróság, amiért nem lesz az igazi a mézeskalácsod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói