Hialuronsav kisokos: műbaba arc helyett természetes, harmonikus szépség! (2. rész)

Szponzorált tartalom

2020.december.14.

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebészt kérdeztük a szépészeti trendekről, a megfelelő kezelésről.

Hialuronsav kisokos: műbaba arc helyett természetes, harmonikus szépség! (2. rész)
Fotó: Gettyimages.com

Korábban már olvashattatok nálunk a napjainkban igencsak népszerű hialuronsavas kezelésről. Akkor elárultuk, hogy a hialuronsav egy olyan anyag, ami eleve megtalálható az emberi szervezetben. Az arckezelések során alkalmazott hialuronsavas injekciók szépen beépülnek a szövetek közé, ezzel pedig egy természetes és hosszan tartó hatást eredményeznek.

Sokan azonban roppant szkeptikusak a szépészeti kezelésekkel kapcsolatban. Ha meghalljuk ezt a kifejezést, rögtön "műbaba arcú", természetellenes nők látványa sejlik fel lelki szemeink előtt, akikről már 200 méterről lesüt, hogy "valami történt velük". Nos, nem csoda, ha ez a képi megjelenés sokak számára visszatartó erővel bír.

De vajon igaz ez minden szépészeti kezelésre?
Vajon elengedhetetlen része egy szépészeti kezelésnek, hogy látványos, feltűnő nyomot hagyjanak az arcunkon az orvosok kezei? Vajon természetellenesnek, vagy szimplán kisimultnak látszunk majd a kezelés után? Ezekről Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebészt kérdeztük, aki elárulta, hogy nagyot változott a szépészeti eljárások jellege az utóbbi években.

"A 21. században szerencsére már nem a feltűnőség a cél, hanem a természetességen és az arányosságon van a hangsúly. Egy jól elvégzett esztétikai arckezelés visszaadja azt, amit a természet nem adott meg, vagy ami a kor előrehaladtával megváltozott. A természetes, fiatalabb korban meglévő vonalak helyreállítására törekszünk" – árulta el.

Szintén fontos megemlíteni, hogy a tizenöt évvel ezelőtti trendektől eltérően az orvosok ma már nem csak egy konkrét problémára koncentrálnak, hanem az arc összképe alapján készítik el a tervet – természetesen szoros együttműködésben a páciens elképzeléseivel. Azaz, a cél nem valamely terület túlhangsúlyozása, hanem a harmónia megteremtése, amitől a páciens nem átváltozik, csupán egy frissebb, kipihentebb hatást kelt a megjelenése.

Ha tehát szomorkodva nézegeted a tíz évvel ezelőtti fotóidat, és szeretnéd visszakapni az arcod kisimultságát és teltségét, nagy valószínűséggel elégedett lennél egy injektálható hialuronsavas kezelés eredményével. És hogy min múlik az eredmény?

"Úgy gondolom, hogy szakavatott orvos kezekben, a megfelelő sterilitási viszonyok betartása mellett, prémium anyagok használatával maximális biztonságban vannak a pácienseink. A megfelelő, klinikai vizsgálatokkal igazolt minőségi alapanyag természetes hatást eredményez, és kisebb az esélye az allergiás reakciónak is, szövetbarátabb viszonyt kölcsönöz az anyag és a páciens között" – tette hozzá Dr. Illéssy.

A szakember azt is elárulta, hogy a pandémia időszaka – elsőre talán meglepő módon – kifejezetten alkalmas az arckezelésekre, hiszen időnk nagy részét otthon, a négy fal között töltjük. Mivel az injektálható hialuronsavas kezelés egy-két napig ödémát vagy kisebb véraláfutásokat eredményezhet, sokan komfortosabban érzik magukat a kuckójukban. Ha pedig végre újra közösségi életet élhetünk, már záporozhatnak is a bókok!

A kezelésről további részleteket és információkat IDE KATTINTVA találhatsz.

Készült az Allergan Aesthetics an AbbVie Company támogatásával.

Ez is érdekelhet

Kamaszok mentális egészségét segíti a dm és a Kék Vonal alapítvány

Kamaszok mentális egészségét segíti a dm és a Kék Vonal alapítvány

Szépséghírek

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

GLAMOUR Horoszkóp

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik