Így készíts profi Chanel-sminket!

2012.június.21.

Évek óta kedvenc sminkmárkáink közé tartozik a Chanel. Csapatuk évről évre kreatív kollekciókkal rukkol elő, mégis sokan azt hiszitek az általuk közvetített érzés elérhetetlen. Nos íme néhány videó, mely alátámasztja hogy nem az.

Ha vannak kedvenc oldalaim, akkor a Chanel Makeup Confidental site-ja minden bizonnyal ezek közé tartozik. Már a megnevezése is szimpatikus volt számomra, ám a tartalma szerelemre is lobbantott. Néhányan már ismerhetitek az oldalt, ám sokatok előtt sajnos eddig még ismeretlen volt.
Számtalan Chanel termékekből megálmodott vicces videóval találkozhattok, ugyanakkor én most a praktikusabb videókra szeretném felhívni a figyelmeteket.

Lisa Eldridge feat. Chanel

A külföldön nagy elismerésnek örvendő Lisa Eldridge bár csak 2011 júniusa óta csatlakozott a Chanel online csapatához, máris sok rajongóra tett szert. A sminkesként dolgozó hölgy olyan neves fotósokkal dolgozott már együtt, mint Regan Cameron, Solve Sundsbo, Patrick Demarchelier, Thomas Schenk, Paolo Roversi és Horst Dirkgerdes. Munkái feltűntek a leghíresebb magazinokban: a Numeróban, az Allure-ben, a Glamourban és a Vogueban. (Vajon a férjét is sminkelés közben ismerte meg? Hamar kideríthető ugyanis, hogy Lisa a brit Vogue kreatív igazgatójának büszke neje. Wow.)

chanel, lisa eldridge, smink, nyári smink

Lisa összes videóját érdemes végignézned, hiszen saját magán mutatja be a sminktechnikát, de nekem most a személyes kedvencem a Hello Sunshine!

Ahogyan a videón is láthatjátok, Lisa előveszi a Les 4 Ombres Quadra Eyeshadow szemhéjpúder-palettáját. Az Éclosion elnevezésű paletta azért nagy kedvenc, mert számtalan alig észrevehető smink készíthető vele. Miután Lisa felvitte a négyes paletta barackos árnyalatát a mozgó szemhéjára, az alsó és felső szempilláinak tövét is kihúzta a Stylo Yeux Waterproof Long-Lasting szemceruza Grenat-jával. Mivel ilyen világos színek esetében különösen fontos, hogy kontúrt adj a szemeidnek, érdemes átfutnod a paletta szilvás tónusával az előbb meghúzott vonalon. A trükk, hogy ugyanezzel a színnel emeld ki a mélyítővonalad is. Talán a videóból nem egyértelmű, de nem sokat kell felvinned, hanem rétegesen keveset. Elsőre akár láthatatlannak is tűnhet, de hidd el, az árnyalás a lényeg.

Kattints a képre, és nézd meg milyen termékekre lesz szükséged a smink elkészítéséhez!

A szemeid bejezéséhez végezetül vigyél fel a szemöldökcsontodra egy pici ezüstös színű púdert. Ettől sokkal hangsúlyosabb lesz a gyönyörű szemöldökvonalad és a sminked is. Az orcáidra vigyél fel egy leheletnyit a Chanel Exclusive Crèation Blush Horizon de Chanel pirosítójából. Már a Glamour oldalain is hangsúlyoztuk- többször is, hogy az ilyen "sokszínű" pirosítók azért szuperek, mert variábilis árnyalási lehetőségeket nyújtanak. Végezetül tégy fel a Rouge Coco hidratáló balzsamjából az ajkaidra, majd Le Crayon Lèvres Précision Lip Definer ajakceruza Rose Corail színét. Erre pedig tégy fel Rouge Coco Hydrating Crème Lip Colour rúzsának Chalys színéből. Voilá!

Így készíts profi Chanel-sminket!

Ez is érdekelhet

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói