Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően

2022.június.22.

A frufru az egyik legjobb módszer arra, hogy felfrissítsd vagy különlegesebbé tedd a frizurádat. Az viszont még önmagában kevés, ha besétálsz a fodrászhoz, és kérsz egy csodaszép frufrut – ahhoz, hogy a hatása hosszú távon is megnyerő legyen, nemcsak egy hozzád passzoló fazont kell választanod, hanem azt is tudnod kell, hogyan ápold a későbbiekben.

Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően
Fotó: Getty/Glamour

Sokan éppen ezért tartanak a frufrutól, pedig valójában mindössze 10 perc reggelente elég ahhoz, hogy rendben tartsd, csak tudnod kell, hogy a hajtípusodhoz passzolóan hogyan ápold. Ennyi erőfeszítést igazán megér az, hogy szép és stílusos frizurád legyen, pláne hogy egy jól eltalált frufru gyönyörűen keretezheti az arcot, miközben a szemeket és az arccsontokat is kiemeli. De a te hajtípusodhoz vajon milyen frufruápolási rutin illik?

Egyenes

Fotó: Getty Images

A frufru esetében az általános cél a zsírosnak ható tincsek elkerülése, de hogy ez hogyan lehetséges, az hajtípusonként eltérő. Az ápolás titka a szárítási technikában rejlik. Amikor nedves a hajad, egyenesen lefelé tartó irányban, egy lapos hajkefével érdemes szárítanod, majd, amikor már 90%-ban kész vagy, válts át egy kerek hajkefére, és függőlegesen tartva fújd át a segítségével a frufrudat, hogy teltebb hatást keltsen. Ha még erőteljesebb végeredményt szeretnél, az ujjaidat is bevetheted formázóeszközként, az újabb hajmosásig pedig száraz samponnal érdemes felfrissítened a frufrudat.

Hullámos

Fotó: Getty Images

Ha hullámos a hajad és éppen az időjárás is megengedi, akár a levegőre is bízhatod a formázását és a szárítását. Ellenkező esetben persze a hajszárító is szóba jöhet. A lényeg, hogy a frufrudat hajkefe helyett inkább az ujjaiddal formázd meg, kivéve akkor, ha függöny frufrud van. Ebben az esetben fogj egy kerek hajkefét, engedj rá forró vizet, majd, ha kezd kihűlni, vízszintesen formázd meg vele a frufrudat. Ha pedig tudod, hogy pontosan milyen hullámokat szeretnél, akkor érdemes egy hullámos hajra való formázó sprayt is beszerezned, és azzal alakítanod a tincseidet úgy, ahogy csak szeretnéd.

Göndör

Fotó: Getty Images

Ha göndör a hajad, akkor alapszabály, hogy minél kevésbé kezeled a fürtjeidet, annál jobban megmarad a formájuk. A legjobb, ha nagyjából 80%-ban a legalacsonyabb sebességen és magas hőfokon megszárítod a hajadat, majd az ujjaid segítségével eligazgatod a frufrudat. Ha megszáradt, óvatosan egyengess el rajta az ujjaiddal egy kevés formázó sprayt olyan alakban, amilyet szeretnél, majd hagyd, hogy az is megszáradjon. A hétköznapokban az is nagy segítség lehet, ha nem hagyod minden nap elázni a hajadat a zuhany alatt, hanem óvatosan becsavarod egy száraz törülközőbe, hogy amennyire lehet, a párától is megkíméld.

Tömött göndör

Fotó: Getty Images

A spirálos göndör hajra is igaz, hogy minél kevésbé kezeled, annál formásabb marad. Ha hajat mosol, közvetlenül utána töröld át óvatosan egy mikroszálas törülközővel, majd kenj rá egy kevés olyan hajformázó sprayt, amivel nemcsak a tincseidet igazgathatod el, de hidratál is egyben. Csak ezt követően szárítsd meg hajszárítóval alacsony sebességen, vagy ha lehetőséged van rá, a szabad levegőn. A hétköznapokban egy csepp hajolajat is használhatsz, de tényleg csak annyit, mert ha túlzásba esel, zsírosnak fog tűnni a hajad. Kend azokra az ujjaidra, amelyekkel a frufrudat formázod, majd igazgasd el a tincseidet úgy, ahogy szeretnéd.

Ez is érdekelhet

Az egyenlő munkamegosztás a kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja és pont

Az egyenlő munkamegosztás a kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja és pont

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő