Így lesz még szebb a hajszíned!

2014.november.17.

A tökéletes hajszín elérése nem könnyű feladat, azonban néhány ügyes fortéllyal káprázatos árnyalatokra tehetsz szert. Ha a maximumra törekszel, olvasd el a decemberi számban található tippeket, Fehér Máté a hair's[ku:l] szalon szakértője pedig bevezet a színpigmentáció rejtelmeibe.

A hajszálat három fő részre bonthatjuk, a legfelső réteg a kutikula, hajfestéskor ezt a külső réteget bontják meg az oxidációs szerek segítségével, hogy bejuttathassák a festékben megtalálható pigmenteket a haj belső szerkezetébe a cortexbe, ami a hajszál 70-90%-át alkotó fő része. Itt található meg a haj természetes pigmentje - ami minden hajtípusnál különböző -, a melanin. Ez határozza meg hajad színét méretétől, alakjától és mennyiségétől függően. A harmadik fő rész a medulla, ez alkotja a hajszálad legbelső vázát, ennek nincs szerepe a hajfestésben. A pigment hiányos hajat is érdemes megemlíteni, többnyire az ősz haj tartozik ebbe a kategóriába, de a nagyon durván szétszőkített már-már fehéres hajat is ide soroljuk.

Mielőtt belevágnál a hajfestésbe, nagyon fontos tisztáznod a hajad típusát. Megannyi hajtípus létezik, a vastag szálú, erős, fekete hajtól egészen a finom, vékonyszálú, szőke hajig. Mindegyiknek nagyban különbözik a pigmentáltsága, épp ezért nem szabad a véletlenre bízni hajfestéskor, hogy milyen árnyalatot választasz. Egy jó szakember elsőre meg tudja állapítani, hogy melyik hajtípus éppen mennyire hajlamos a vörösödésre, sárgulásra vagy adott esetben azt is fel tudja térképezni, hogy miben gátolhatja a természetes kiindulási szín a tökéletes végeredményt.

Természetesen, ha biztosra akarsz menni, a komolyabb kísérletek helyett, fordulj olyan profi szakemberhez, mint Máté. Náluk a hair's[ku:l]-ban a professzionális termékekkel a piacvezető nagycégek egyikével a Wella Professionals-al dolgoznak, és a nagyfokú profizmusnak köszönhetően mindenféle aggodalom nélkül érik el a legmagasabb szintű színeredményeket.

Ez is érdekelhet

#FreeBritney: Minden, amit tudnod kell Britney Spears gondnokság alá helyezéséről

#FreeBritney: Minden, amit tudnod kell Britney Spears gondnokság alá helyezéséről

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Divathírek

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?