Így távolítsd el könnyedén, házilag a géllakkodat

2022.február.13.

Ha igazán szép és tartós körmöket szeretnél úgy, hogy ne neked kelljen néhány naponta újralakkozni, akkor a géllakk tökéletes választás. Kérsz egy időpontot egy közeli szalonba és az alapozás után nagyjából fél óra alatt fel is kerülnek a szebbnél szebb díszítések.

Így távolítsd el könnyedén, házilag a géllakkodat
Fotó: Gettyimages.com

Ezt követően az elkövetkezendő néhány hétben nem is kell különösebben foglalkoznod a körmeiddel, egészen addig, amíg el nem szeretnéd távolítani a géllakkod. A tartós manikűr fantasztikus, de amikor arra kerül a sor, hogy el kell távolítani, ugye neked sincs kedved ismét egy szalonban ücsörögni csak azért, hogy megszabadítsanak a lakktól? Nos, a géllakkot akár otthon is eltávolíthatod, de nagyon kell vigyáznod, hogy a körmeid ne sérüljenek és ne is gyengüljenek el.

Mutatjuk, hogy csináld!

Finoman csiszold le a géllakk tetejét

Az első lépés mindig a lakkréteg tetejének a lecsiszolása. Nagyon óvatosnak kell lenned. Vigyázz, hogy ne karcold meg a kutikulákat és a környező bőrfelületet. Mindig 100-300-as érték közötti köröm puffert használj a csiszoláshoz. Ahhoz, hogy magát a lakkot eltávolítsd, először hozzáférés kell a lakkréteghez, ami csak csiszolás után lehetséges, így nagyon fontos ez a lépés.

Tekerd be a körmödet

Mielőtt a lakkot oldó szert alkalmaznád a körmödön, érdemes egy réteg vazelint felvinni a kutikula és a körmöt körülvevő bőr területére, hogy védjen az oldószer szárító hatásától. A géllakkot acetonos körömlakklemosóval távolíthatod el. Tíz apró vattadarabra és tíz alufóliacsíkra lesz szükséged. A vattadarabokat mártsd bele az acetonba, majd helyezd a darabkákat a csiszolt körmeidre és rögzítsd őket az alufóliacsíkokkal. Ha mind a tíz körmöddel elkészültél, hagyd így állni őket 10-15 percig.

Szuper Valentin napi sminkek, amelyekkel újra meghódítodhatod a pasid

Szuper Valentin napi sminkek, amelyekkel újra meghódítodhatod a pasidTávolítsd el az alufóliát és a vattát

Ne aggódj, ha a géllakkot továbbra is a körmeiden látod, ez teljesen normális. A 10-15 perc leteltét követően a lakk már lágy, így kutikula tolóval vagy fa pálcikával óvatosan el is távolíthatod minden körmödről. Ha esetleg továbbra sem elég lágy a lakk, akkor újra acetonos vattába és alufóliába kell burkolnod az adott körmöt. Ezek után már kész is vagy!

+ Jó tanács, hogy egy-egy ilyen eltávolítást követően próbálj ki valamilyen körömerősítő lakkot is, hiszen már heti egyszeri használata is segíthet megóvni a körmeid egészségét.

Ez is érdekelhet

A Stranger Things készítői megölték a 4. évad legszerethetőbb karakterét

A Stranger Things készítői megölték a 4. évad legszerethetőbb karakterét

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő