Így törd be gyorsan az új cipőd, hogy ne tegye tönkre a lábad!

2022.június.19.

Nincs is annál nagyobb fájdalom, mint amikor az újonnan vásárolt cipőd töri a lábad. Ilyenkor nem csak a lábad, hanem a szíved is fáj, mert a boltban természetesen nagyon kényelmes volt az a lábbeli.

Így törd be gyorsan az új cipőd, hogy ne tegye tönkre a lábad!
Fotó: GettyImages, Motázs: Glamour

Néhány trükk azonban segíthet, hogy gyorsan betörd a cipőd és elkerüld az újonnan vásárolt darab okozta kellemetlenségeket:

1. Gondolkodj előre!

Próbáld meg beidőzíteni a vásárlást: jóval azelőtt, hogy hordani szeretnéd a cipőt - például, hogyha egy adott alkalomra szánod - vedd meg. Ezáltal lesz időd arra, hogy munkahelyeden, vagy otthon járkálj benne, így mire eljön az idő, bátran hordhatod azt!

2. Csiszolópapír a talpra

Mivel a cipők talpa elég csúszós, így a lábad több munkát végez, mint amennyit kellene. Hogy megelőzd ezt, ragassz csiszolópapírt a cipőtalpadra.

3. Használj hajszárítót!

Húzz fel egy szoros zoknit cipődre, és kezdd el hajszárítóval melegíteni. Azonban figyelj arra, hogy ne időzz túl sokat egy adott felületen, ugyanis megolvadhatnak a műanyag részek.

4. Ha nem megy, próbáld jéggel!

Ha a meleg nem segít, próbálkozz a másik véglettel. Önts egy kis zacskóba vizet, tömd a cipődbe, és tedd be a fagyasztóba. Hagyd ott 4-8 órát, majd vedd ki, és várd meg amíg kiolvad, és vedd ki a zacskót.

Ez is érdekelhet

Merész ruhákból nem volt hiány a  GLAMOUR Women of the Year gálán

Merész ruhákból nem volt hiány a GLAMOUR Women of the Year gálán

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói