Így válaszd ki a bőrödnek megfelelő hajszínt!

2017.február.8.

Gondolkodtál már azon, hogy a hőn áhított hajszín miért pont neked nem áll jól, miközben a barátnődön egyszerűen tökéletes? Nos, a titok nyitja nem is annyira a szín, inkább az árnyalat illetve a bőrtónusod, amihez azt igazíthatod. Mivel szőkéből, barnából és vörösből is rengeteg árnyalat közül választhatsz, ezért érdemes egy kicsit jobban elmélyedni a témában és a bőrszínedhez igazítani a hajad.

Így válaszd ki a bőrödnek megfelelő hajszínt!
Fotó: moschino

Íme milyen bőrtípushoz melyik hajszín áll a legjobban:

A meleg tónusú, világos vagy picit napbarnított bőrhöz egy pont ilyen meleg árnyalat illik. A hűvös, vagy hamvas szőke árnyalatok optikailag felerősítik az arcon esetlegesen előforduló piros foltokat, pattanásokat. Ezzel szemben az eperszőke, a mézszőke és a barackos beütésű színek szuperül állnak majd.

Hűvös, fehér, porcelánbőröd van? Szereted a drámai változásokat? Akkor a fekete kékes árnyalata lesz a neked való szín. Trendkövetők az ezüstös szürkét vagy a világos pasztelleket is kipróbálhatják. Ha kevésbé vágysz karakteres frizurára, esetleg szeretnéd egy picit "melegíteni" a bőrszínedet. akkor az eperszőke nálad is játszik, de a rézvörös is neked való.

A középárnyalatok és a hideg színek fakónak mutatják az ilyen bőrt. Ezzel szemben a meleg barna, a rezes beütésű hajszínek, és a karamell is tökéletesen egyensúlyba hozza. Ha világosítani szeretnél, kérd a fodrászodtól szőke melírcsíkokat, vagy ombré festést, de az arcod körül hagyd meg a barna tincseket!

Ez az egyik leggyakrabban előforduló bőrtónus, és akinek ilyen van, az ráadásul elég szabadon mozoghat. Ha mondjuk barna vagy, és világosítanál, akkor a homokszínek, illetve a búzához hasonló aranyló szőkék irányában nézelődj, de ha szőkéről sötétebbre válasz, akkor a dióbarnát vedd jobban szemügyre.

Ez a bőrszín nagyjából a színskála közepén helyezkedik el, így neked sem lehet gond a hajszínválasztás. A barna neked nagyon jól áll, de érdemes azonban egy kis csavart belevinni. A feketés beütésű kávébarna például a kedvenced lehet. Ha elmélyítenéd a színt, hangsúlyozz ki bizonyos részeket aranyló barnával vagy mézszőkével árnyalattal.

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy Magyarország csokimikulás-nagyhatalom?

Tudtad, hogy Magyarország csokimikulás-nagyhatalom?

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós