Íme a szőrtelenítés 6 lépése, amiből vagy 3-at mindig kifelejtünk!

2018.január.8.

Ha végeznénk egy felmérést 100 nő körében arról, mit változtatnának meg magukon legszívesebben, 99 valószínűleg azt kérné, szabaduljon meg egy életre nemkívánt szőrszálaitól. Bizony, a szőrtelenítés állandó nyűgünk, pláne, hogy rengeteg dologra kell odafigyelni közben. Sokan elutasítják például a borotválást, azonban ha ügyelünk erre a 6 lépésre, megkímélhetjük a bőrünket és a szőrtüszőket a potenciális veszélyektől:

Sokkal könnyebb olyan szőrzetet borotválni, ami már eleve rövidebb. Éppen ezért fontos, hogy megkönnyítsd a dolgod, és a főművelet előtt vegyél egy nyírógépet vagy körömvágóollót a kezedbe. Vágd le a szőrt maximum egy centi hosszúra, és sokkal egyszerűbb dolgod lesz!

Borotválás előtt fontos, hogy megpuhítsd a bőrt, és eltávolítsd az elhalt hámsejteket. Ez olyasmi, mint a bőrradírozás, csak ezúttal nem az arcon végezzük: vegyél nedves szivacsot a kezedbe, és óvatosan dörzsöld át vele a szőrtelenítendő felületet.

A hideg hónapokban se hanyagold el magad! 4 érv a téli szőrtelenítésre

Igen, tudjuk, hogy a nagy kapkodásban veled is megesett már, hogy szappannal vagy akár szárazon kaptad le a szőrt, de ez bizony szigorúan tilos! Különösen javasoljuk az olyan habokat, amik nem tartalmaznak illatanyagokat, ugyanis az irritációt válthat ki a bőrből!

A borotvát a szőr növésével azonos irányban használd, nehogy felsértsd vele a szőrtüszőket!

A borotvát többször is öblítsd le a procedúra közben, majd a szőrtelenítés befejeztével az egész végtagot mosd át!

Mivel a szőrtelenítés mindenképpen megviseli a bőrt (még akkor is, ha nem gyantáról van szó), fontos, hogy a "trauma" után valamilyen nyugtató kenőccsel ápold. Az illatanyag mentes testápolót és a hintőport egyaránt ajánljuk, utóbbi akkor a legpraktikusabb, ha nincs időd száradni hagyni a krémet.

Ez is érdekelhet

GlamDrop: Környezetbarát bőrápolás, természetes barnulás és spa élmény vár

GlamDrop: Környezetbarát bőrápolás, természetes barnulás és spa élmény vár

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Monitor

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak