Irány az anyajegyszűrés!

2015.július.9.

Nem számít, hány anyajegyed van, vagy hogy milyen a bőrtípusod, évente egyszer mindenkinek el kellene látogatnia a bőrgyógyászához, aki ilyenkor megvizsgálja a teljes bőrt, és műszer segítségével az anyajegyeket is! A nyár folyamán bőrűnk fokozott mértékben van kitéve a nap és a környezet ártalmainak, ami előidézheti az esetleges bőrtumorok kialakulását is! De mikor fordulj mindenképpen orvoshoz és hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat? Olvass tovább, és megtudhatod!

A melanoma, azaz bőrtumor gyakoriságát befolyásolja a mértéktelen napozás, rendszeres szolárium használat! Ez az elváltozás leggyakrabban ép bőrön keletkezik, de az esetek nagy százalékában nem közvetlenül az anyajeggyel egy helyen! A vizsgálat dermatoszkóp segítségével történik, melyet a bőrgyógyászok már több mint 10 éve használnak. A kis műszer tízszeres nagyítást biztosít, és olyan részletekre derülhet fény, melyet szabad szemmel nem is látnánk. Abban az esetben, ha valakinek sok anyajegye van, nagy segítség lehet a digitális dermatoszkópos vizsgálat, mellyel megfigyelhetőek az esetleges változások, és ezáltal az orvos dönthet az eltávolítás mellett!

Tehát ha anyajegyed hirtelen megnövekszik, szabálytalan alakúvá válik, terjed, viszket vagy begyullad, javasoljuk, hogy azonnal fordulj orvoshoz, hogy elkerüld a lehetséges rossz következményeket!

Ez is érdekelhet

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke