Milyen frizuratrendek várhatóak? Tudd meg a Budapest Hair Show-n!

2021.szeptember.18.

Egyenes vagy hullámos - az örök kérdés, ha a hajkoronáról van szó. Az egyenes hajúak általában göndörre vágynak és ez fordítva is így van. Vajon visszatérhet-e a köztudatba és a szalonokba és a fejekre a hetvenes, nyolcvanas évek legnépszerűbb trendje, a dauer? Vagy esetleg újra a hajvasalóké lesz a főszerep? Az ország legismertebb sztárfodrásza, Hajas László már tudja!

Milyen frizuratrendek várhatóak? Tudd meg a Budapest Hair Show-n!
Fotó: Getty images/Glamour

Szeptember 18-án a Várkert Bazárban lesz Európa legnagyobb fodrász rendezvénye, a Budapest Hair Show, ahol több nemzetközi sztárfodrász is tart bemutatót. A szakma legnagyobb kiállításainak általában London ad otthont, idén azonban a magyar főváros lesz egy hétvégén át a hajszobrászok világának középpontjában. A Budapest Hair Show fővédnöke Hajas László lesz, aki elárulta, ezeken a bemutatókon ugyan nem hétköznapi hajviselettel találkozhat az érdeklődő, de a trendeket erősen befolyásolja, hogy milyen hajművészeti alkotások láthatóak egy-egy ilyen esemény alkalmával a színpadon.

“Ezek a nagy színpadi bemutatók mindig kicsit “túlharsogják” a divatot, inkább már művészet, mint egyszerű fodrászat - árulta el a szakember. - Nem véletlen, hogy több hazai és külföldi ismert fodrász is színpadra áll, köztük Richard Ashforth, aki a brit Hairdresser of the year győztese. Természetesen itt nem utcán hordható frizurákat láthat a szakma és a nagyközönség, hanem bemutatóra szánt alkotásokat. Azt azonban egy-egy ilyen bemutató nagyon jól jelzi előre, milyen trendekre számíthatunk a jövőben.”

Hajas azt is elárulta, milyen irányba tartanak ezek a trendek.

“Az elmúlt 15-20 évben egyenesítettünk, minél egyenesebb volt egy haj, annál jobb. Az elmúlt időszakban azonban elindultunk a hullámosodás felé - magyarázta. - Az úgynevezett 'beach waves' hullámok után egyre göndörebb hajak jönnek, és efelé haladunk, kopogtat az ajtón újra a dauer. Az ilyen folyamatokat, változásokat egyébként a legjobban egy-egy jól ismert, népszerű világsztár tudja katalizálni: amilyen hajjal egy híresség megjelenik, az biztosan befolyásolja a trendeket.”

A legújabb trendekkel pedig szeptember 18-án este 20 órától a Várkert Bazárban találkozhat a közönség.

További tudnivalókról és a programról itt olvashatsz!

Ez is érdekelhet

Valentin-napi ajándék magadnak

Valentin-napi ajándék magadnak

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói