Kristályok és a bőrápolás: miben segíthetnek és melyik számodra a megfelelő?

2021.április.2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ismerős az érzés, amikor egy randin belép az a bizonyos személy, és rögtön érzed kettőtök között a kémiát? Nem tudod megmagyarázni, miért, csak érzed. Hasonló energiákat keltenek a kristályok is az emberben.

Kristályok és a bőrápolás: miben segíthetnek és melyik számodra a megfelelő?
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

Szerencsére egyre nyitottabbak vagyunk az alternatív gyógymódokra. Ha a szépségápolásról és a wellnessről van szó, egyre inkább úgy választunk termékeket, hogy azok milyen érzést keltenek bennünk, és hogyan nézünk ki tőlük. Először furcsának tűnhet a kristály-terápia, de valójában igenis ínyünkre lehet. A kérdés most már csak az, hogy mi zajlik a folyamat mögött?

A rezgések olyan eszmei energiák vagy aurák, amiket egy személy jelenlétében érzel. Sokszor szokták azt mondani, hogy ugyanilyen energiákat sugároznak magukból a kristályok is, és sok igazság rejlik ebben.

Milyen kémiai folyamat van a kristályok mögött?

„Minden tartalmaz valamiféle rezgést, energiát: a saját testünktől egészen a tárgyakig” -magyarázza Amelia Rynkowska, Cult of Treehouse alapítója. De a kristályok egy teljesen más kategória. „Ha úgy vesszük, akkor a kristályok a földünk DNS-ei” mondja Jasmine Glover, az Odacité Global Education Manager-e. „Miniatűr energiaraktárak. Bármennyire is békésnek tűnhet egy kristály kívülről nézve, valójában egy hatalmas molekuláris tömeg kering benne különböző frekvenciákon. Ez adja a kristályok energiáját.”

Látni nem látjuk, ami elég sok emberben kételyt kelthet. De a szkeptikusok számára vannak eléggé meggyőző bizonyítékok. „A tudomány számos területén alkalmaznak kristályokat, különösen a kvarcot” - mondja Jill Urwin, a She’s Lost Contor alapítója. Ennek az oka, hogy nagyon jó energia elvezetők. „Olyan atomi felépítésük van, ami egy bizonyos memóriával látja el őket, és ennek következtében képesek raktározni, vezetni és átalakítani energiát” - mondja Jill.

Attól függetlenül, hogy a tudományban egyre inkább alkalmazzák őket, mi még most sem tudjuk igazán, milyen hatással lehet a testünkre. „Az ókori görögök, rómaiak és egyiptomiak is használták már a kristályokat gyógyításra” - teszi hozzá Jasmine. „Ugyanígy a kínai és az indiai ájurvéda gyógymód is közel 5000 éves, és már évtizedek óta használják ők is a kristályokat az egyensúly megteremtéséért.

Hogyan tudnak a kristályok segíteni a bőrünkön?

Ha a testünkről van szó, a kristályok segítenek elűzni a negatív energiákat és pozitívvá alakítják át őket. Minden a közelségről szól, ezért van az, hogy olyan sztárok, mint Adele, Victoria Beckham vagy Katy Perry, mind bevallották, hogy mindig van a közelükben egy kristály. Viszont a szépségápolás esetében az is segít, ha olyan termékeket használunk, amikben kristály található – például krémek vagy esetleg kristály hengerek.

„Ha alapvetően a termék, amit használsz, természetes alapanyagokból készült, akkor a kristály megváltoztatja a molekuláris felépítését, ezért amikor behatol a bőrbe, a kő számos előnyével találod szembe magad" - magyarázza Jill.

Azonban a rezgéseken kívül „azok az ásványi anyagok, amik ezekben a kristályokban megtalálhatóak, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek” - mondja Yelena Konova, gyógyító. „Ha szárazsággal, viszketéssel, kipirosodással, puffadással vagy pattanásokkal küszködsz, akkor ajánlom a kristályok használatát.

A látható eredmény érdekében a következőt tedd: „Az olyan kövek, mint a rózsakvarc vagy az ametiszt az arclemosóval egybekeverve segít eltávolítani az elhalt bőrrétegeket. Ráadásul ezek a kövek megtörik a fényt is, ezzel kialakítva egy ragyogó atmoszférát” mondja Amelia. A hengerek „fejlesztik a vérkeringést, ezáltal segítenek lehűteni az arcot és csökkentik a puffadást is. A jade kristály energikus tulajdonságai kapcsolatba lépnek az emberi energiákkal, aminek következtében az elménk lenyugszik és egyfajta belső béke teremtődik.”

Mely kristályok jók a bőrnek és melyek ezek közül a legjobbak?

Ha a kristályokról van szó, az a legegyszerűbb, ha a rezgésekre hagyatkozol. Lehet, van egy szín, ami megfog. „Vannak bizonyos frekvenciák, amik összhangban vannak a saját energikus csakra rendszerünkkel. A zöld kövek például ugyanazon a frekvencián rezegnek, mint a szív csakránk, ezért van az, hogy más és más érzéseket váltanak ki belőlünk a különböző kristályok.”

Ahhoz, hogy jobban beleláss a dolgokba, itt egy lista a kristályokról és azok előnyeiről.

Rózsa kvarc: A legjobb választás a vérkeringés segítéséhez.

Fotó: Getty Images

„A rózsa kvarc a szeretet és a részvét köve, támogatja a szív vérkeringését, valamint a légzést is, miközben felszabadít minden akadályt, ami a szeretet és az öngondoskodás útjába áll” - mondja Jill. Ha egy kis öngondoskodásra vágyunk, az a legjobb, ha a mellkasunkra helyezzük. Ha pedig az arcunkról van szó, „a rózsa kvarc növeli a ragyogást és fokozza a vérkeringést is.” mondja Yelena.

Ezeket próbáld ki: Odacite Rose Quartz Crystal Contour Gua Sha, és Kora Organics Rose Quartz Luminiser

Jade: Az egyensúly megteremtéséért.

Fotó: Getty Images

„A jade egyensúlyba hozza a yint és a yangot is, ezért elég népszerű, ha helyre akarjuk állítani a bőrünket” - mondja Jill. „Anti-aging hatása van, feszíti a bőrt is” - teszi hozzá Yelena.

Ezeket próbáld ki: Yu Ling Jade Facial Roller, Hayo'u Jade Beauty Restorer

Ametiszt: Segít a stressz és a gyulladás csökkentésében.

Fotó: Getty Images

„Az ametiszt segít kialakítani egy jobb alvásmintát, miközben megszabadít a feszültségtől és a stressztől – jellemzően a homlok, a szemöldök és az arcélek körül” mondja Jill. „Mindemellett gyulladáscsökkentő hatása van, és segít a sejtek helyrehozásában és megnyugtatásában.”

Ezeket próbáld ki: Herbivore Amethyst Body Scrub és Nurse Jamie NuVibe RX Amethyst Massaging Beauty Roller

Citrin: Fényesíti a bőrt.

Fotó: Getty Images

„A citrinnek fényesítő tulajdonságai vannak” - mondja Amelia. „Ez a kő a sugárzó fényéről és melegségéről híres.”

Ezeket próbáld ki: Cult of Treehouse Campfire Glow Serum és Prismologie Citrine & Bergamot Body Lotion

Tiszta kvarc: Segít a gyógyulásban.

Fotó: Getty Images

„’Gyógyító mester’, ahogy a kvarcot szokás emlegetni. Az erősítő és egyensúlyozó tulajdonságai miatt ez az egyik legsokszínűbb kő” - mondja Amelia.

Ezeket próbáld ki: Skin Gym Clear Quartz Facial Roller és She's Lost Control Clear Quartz

GLAM-tipp: Tedd a hűtőbe a hengert a reggeli használat előtt a frissítőbb hatásért!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyáry Luca, Szöllősi Nóra, Pakosz Anna kiállnak a menstruációs szegénység ellen

Nyáry Luca, Szöllősi Nóra, Pakosz Anna kiállnak a menstruációs szegénység ellen

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője