Lehet zero waste a szépségápolási rutinod: mutatjuk, hogyan

2022.április.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az óceánok műanyaggal való szennyezettsége napjainkban állandó, sokkoló adatokat felmutató probléma, ami rendkívül rossz hatást gyakorol a Föld ökoszisztémájára és az élővilágra. A Greenpeace becslései szerint évente nagyjából 12,7 millió tonna műanyag kerül az óceánokba, tehát percenként egy kamionnyi szeméttel lesz súlyosabb a szennyeződés. Tekintve, hogy a legtöbb műanyag 500 év után bomlik csak le természetes módon, a szemét túlnyomó többsége egyre csak gyűlik.

Lehet zero waste a szépségápolási rutinod: mutatjuk, hogyan
Fotó: Rexfeatures

Természetesen sok globális kezdeményezés is van annak érdekében, hogy a bolygónk szennyezettsége csökkenjen, de egyénileg is mindannyian tehetünk azért, hogy az egyre súlyosbodó problémát visszaszorítsuk. Ha érdekel a környezettudatosság és a zero waste életmód, akkor valószínűleg már van állandó vászontáskád a bevásárláshoz és eldobható műanyag pohár helyett termoszból iszod a kávédat.

Nos, ezek is remek lépések, de más módon is csökkentheted a műanyag használatát, különösen akkor, ha van bevett szépségápolási rutinod.

Az Egyesült Királyságban egy átalagos háztartás 216 műanyag hajápoló flakont használ el évente, egy átfogó kutatás szerint pedig az összes felgyülemlett hulladéknak csak a 60%-a kerül újrahasznosításra, a maradék a hulladéklerakókban landol. Elképesztő az is, hogy az egyesült királyságbeli háztartásokban évente átlagosan 24 flakon tusfürdő és 12 flakon hidratáló krém fogy el, ezeknek a nagy része pedig nem kerül újrahasznosításra.

A környezetvédelem az újrahasznosítással kezdődik a konyhában

A környezetvédelem az újrahasznosítással kezdődik a konyhábanUgye ezek az adatok számodra is megdöbbentőek?

Pedig változtatni rajtuk jóval könnyebb, mint hinnéd. Szerencsére már több szépségápolási termékeket forgalmazó márka is elindult a környezettudatosság útján; újrafelhasználható csomagolásban gyártanak, vagy például ajándékutalványt adnak minden ötödik visszahozott termékük üres doboza után. Csábító, nemde? Nos, akkor itt az ideje, hogy ki is próbálj néhányat olyan szépségápolási termékek közül, amiknek a gyártása folyamán a minőség mellett a hulladékmentesség is kiemelt szerepet kap!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője