Milyen korrektorral tüntesd el a különböző bőrhibákat? Segítünk!

Nem hiába mondják, hogy kezdd mindig az alapoktól. Legyen szó szuper univerzális ruhadarabokról vagy a saját sminkkollekciódról, ez az állítás mindkét esetben igaz. Gondolj csak bele, milyen nehéz megtalálni a tökéletes alapozó árnyalatot (ha egyáltalán létezik olyan)! Hiszen bőrszíned számtalanszor változik az év során, így a legjobb, ha mindig van kéznél néhány opció. A korrektorok esetében a dolog mégis egy kicsit komplexebb és azt is eláruljuk, miért!

Milyen korrektorral tüntesd el a különböző bőrhibákat? Segítünk!
Fotó: Shutterstock

Ennél keményebb rúzsreklámot még nem láttál

Ennél keményebb rúzsreklámot még nem láttál

Fotó: giphy

A megfelelő árnyalat

A szín kiválasztása kétség kívül a legfontosabb, hiszen az arcbőrön található "bőrhibákat" más és más árnyalatokkal tudod eltüntetni. A pirosságot semlegesítő tónus nem lesz túl nagy segítség, amikor a szem alatti lilás karikákra kerül a sor. Ha te is azok közé tartozol, akiknek elkél egy kis segítség szemkörnyék fronton, a legjobb, ha egy barack árnyalatú terméket választasz!
"A lazacszínű korrektorok egy pillanat alatt kiütik a zöldes-kékes árnyékokat"- mondja Kate Lee, aki olyan nagy nevekkel dolgozik együtt, mint Dakota Johnson vagy Emilia Clark. "A színkorrekció után én minden esetben szeretek felvinni egy bőrtónussal megegyező árnyalatot, hogy minden újra egyensúlyban legyen." Épp ezért a legjobb, ha kollekciódban helyet adsz legalább 2-3 különböző korrektornak, hogy kedved szerint alakítsd a sminked és folyamatosan személyre szabhasd!

Fontos a textúra

Amikor sminkelés kapcsán textúráról beszélünk, ez alatt a termék állagát és érzetét értjük, melyeket az összetétel határoz meg. A korrektorok esetében léteznek vékony és vastagabb állagú termékek, melyek azon belül is lehetnek átlátszó vagy totál fedésűek, krémes vagy "szárazabb" textúrával.
Mivel a szem alatti terület legtöbbször vízhiányos, ide sokkal jobb krémesebb, folyékony korrektort választanod. Ezzel szemben az arc más területein lévő bőrhibákra mindenképpen a vastagabb állagú, "szárazabb" termékek működnek a legjobban, ilyenek például a korrektorpaletták vagy a tégelyes kiszerelések.

Így lesz a téli, száraz hidegben is ragyogó a sminked!

Így lesz a téli, száraz hidegben is ragyogó a sminked!

Árnyékolj bátran!

Az arc árnyékolására már megannyi lehetőséget találsz, mégis, ha már kéznél van, akár korrektort is használhatsz! A krémes állag remekül eldolgozható, akár csak egy alapozó. Azonban érdemes odafigyelni, amikor tónust választasz, ugyanis könnyen belefuthatsz egy ugyan elég sötét, mégis felvíve már narancssárgásra oxidálódó termékbe, épp ezért ez a technika a kreolabb bőrtónusúaknak kedvez igazán.

Highlightban verhetetlen

A sok csillámos és vizes fényű púder mellett gyakran elfelejtjük, hogy bizony az egyik legtermészetesebb highlight-technika a bőrtónushoz illő, egy-két árnyalattal világosabb alapozó vagy korrektor használatán alapul. Krémes textúrájuknak köszönhetően pillanatok alatt beleolvadnak a bőrbe és az arc már is üdébbnek hat. Vigyél fel egy kicsit a szemöldökcsontra, a járomcsontra, de akár az ajkak fölötti kupidóívet is kiemelheted ezzel a technikával. A lényeg minden esetben a láthatatlanul tökéletes kivitelezés!

Még nem találtad meg a megfelelő korrektort? Íme a kedvenceink:

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról