Mindent a bronzosításról - Az AVON válaszol

2015.november.26.

Az AVON megválaszolta azokat az alapozással és a bronzosítással kapcsolatos kérdéseket, amikre minidig is kíváncsi voltál.

maria sharapova
Fotó: Avon

Számtalan a bőrt egységesebbé tevő termék létezik. A bőrtónus javító termékek hogyan teszik egyenletesebbé a bőrt?
Többféle termék létezik, melyek mindegyike az egységesebb bőrkép kialakítását hivatott szolgálni. Pórusösszehúzó hatásuknak köszönhetően csökkentik az apróbb egyenetlenségeket és a finom ráncok láthatóságát. Speciális mikrogyöngyöket tartalmaznak, melyek úgy oszlatják el a fényt a bőrön, hogy a sötét karikák és a fáradság nyomai halványabbnak tűnnek. Bizonyos termékekben pedig olyan golyócskák vannak, amik a korrektorok színeiben pompáznak és így fedik el az arc kipirosodását, a szemkörnyék vékony bőrén áttetsző kékes ereket vagy éppen ellensúlyozzák a sárgás elszíneződéseket.

A bronzosító használata nem is olyan egyszerű. Milyen ecsettel vidd fel, mennyit és a különböző bőrszínekhez sem lehet ugyanolyat választani, vagy legalábbis egy fehér bőr esetében nagyon finoman illik bánni a mennyiséggel, tehát mi a titok?

A bronzosítók általában fényesebb, csillámosabb árnyalatok, így az arc formázásához nem alkalmasak, mivel a fény miatt a mélyítő hatás nem érvényesül kellőképpen. Használatukkal viszont adhatunk az arcunknak egy selymes, napbarnította lágy tónust. Egy nagy, puha ecset segítségével azokra a részekre tegyük fel, ahol először pirulna ki, ha napoztatnánk, az arccsontra, az orra, állra, a szemöldökcsontra és egy kicsit a homlokra. A világos bőrűeknek sem kell lemondaniuk a használatukról, ugyanis bronzosítókból is léteznek különböző árnyalatok. Arra kell csupán vigyázni, hogy a világosabb árnyalat mellett se legyen túl narancsos a bronzer.

Több alapozóra is ráírják, hogy vitaminok vannak bennük. Milyen összetevőket keressünk ezekben és miért?

Manapság a sminkszerek árfekvésénél sokkal fontosabb szempont, hogy milyen összetevőket tartalmaznak. Egy jó minőségű sminkszerben a szintetikus anyagok mellett természetes növényi és ásványi összetevőket is jelen vannak. Ilyen hozzáadott anyagok a jojoba olaj, argánolaj, melyek hidratálják, táplálják a bőrt és hozzájárulnak a rugalmasság megőrzéséhez. Kötelező vitamin a C, mely stimulálja a kollagén termelődését a bőrben, ami annak feszességét segíti elő. A fényvédelemről sem szabad megfeledkezni, hiszen az egyik öregítő tényező a fénykárosodás. Egy minőségi alapozó legalább SPF 15 fényvédő faktorral rendelkezik.

Ezeket próbáltad már?

Csillámló púder AVON 3229 Ft
Luxe alapozó ásványi anyagokkal AVON 3149 Ft
Arcpirosító gyöngyök AVON 3229 Ft

Ez is érdekelhet

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Tedd & Ne tedd

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Sztárhírek

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR