Modern punkos dívák Vivienne Westwood bemutatóján

2015.március.8.

A londoni divathét legmaradandóbb bemutatói rendre Vivienne Westwood nevéhez kötődnek, épp ezért nincs olyan élő divatújságíró, szerkesztő, stylist vagy blogger, aki ne akarna bejutni a divatipar nagyasszonya által fémjelzett show-kra. Míg a divatipar legtudatosabb divattervezőnője ebben a szezonban ismét felvette a harcot a kapitalizmussal, addig mi meglestük hogyan változnak át a modellek igazi Red Label lányokká a kulisszák mögött.

Vivienne színfalai mögött eddig minden alkalommal igazi művészforgatagban találtuk magunkat. A kulisszák mögött ez alkalommal is lázas munkában kaptuk lencsevégre a modelleket, az öltöztetőket, a TONI&GUY HairMeetWardrobe brit nagykövetét, a mindig nagyon szórakoztató Mark Hamptont és fodrászait valamint a modellek arcát üres festővászonként felhasználó MAC sminkművészt Val Garlandot és MAC PRO csapatát is. Mindenki a pillanat tört része alatt cselekszik. Ecsetek sújtanak le a többperces késéssel beeső modellekre, különféle ruhadarabok és kiegészítők találnak tökéletes harmóniára a modelleken és hajlakkok kellemes illata teríti be a levegőt. Mindezt azért, hogy Tudományos Múzeumban (Science Museum) életre hívott catwalk show üzenete 15 percre magára irányítsa a divatvilág figyelmét.

A tervezőnő politikai felhanggal megfűszerezett bemutatóját a rá jellemző különleges anyag-, mintavilág és szabásvonalak jellemezték, amelyek tucatnyi fricskával, a fogyasztói társadalmat kritizáló kiegészítőkkel mixelt össze. Az üzenetet hangsúlyozandó a sminkesek a MAC Pro Paintstick segítségével vérvörös, fekete és fehér tónusú vastagon felvitt, modellenként változó, egyedi és absztrakt formákat ábrázoló sminkeket készítettek, addig a Mark Hampton által megálmodott punk frizura a klasszikus csavart copfot egy fiúsan izgalmas trükkel, a TONI&GUY HairMeetWardrobe Express Reboost Száraz sampon segítségével változtatta ízig-vérig undergrounddá. A szárazra fújt hajkoronára aplikált spray ugyanis tökéletes styling alapot kreált a kreatív hajstílus számára.

A frizurával életre hívták a Red Label lány ambíciózus, magabiztos és félelmet nem ismerő vidéki voltát. Megszemélyesítették a tervezőnő huszonéves énjét, aki ma úgy véli a kultúra hiánya, a politikai elit hatalma és a természet iránti tiszteletlenség veszélybe sodorja az emberiség jövőjét.
Vivienne Westwood kreatív csapata a szokásokhoz híven igazán elgondolkoztató és kerek bemutatót varázsolt kifutóra. A backstage forgatagában, a kiragasztott cetliket vagy a sajtóközleményeket olvasgatva is világos volt a bemutató politikai üzenete: Szavazz a Zöldekre!

Nézd meg a videót és lesd el, hogyan tudod elkészíteni a modern punkokat megidéző kreatív frizurát! Légy Te is igazi Red Label lány!

Ez is érdekelhet

„Kis mell, pocak… Sosem volt tökéletes alakom, mégsem akarok változtatni a testemen"

„Kis mell, pocak… Sosem volt tökéletes alakom, mégsem akarok változtatni a testemen"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói