A narancsbőr rejtett üzenet a testedtől, és még csak nem is tudtál róla a szakértő szerint

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tudtad, hogy a narancsbőr jóval több, mint esztétikai kellemetlenség? Szakértőnk, Csabai Borka, a Bodyshape Budapest szalon tulajdonosa, valamint alakformáló specialista mesélt nekünk a nyirokrendszerről, a narancsbőrről és a nyirokmasszázzsal kapcsolatos tévhitekről, nem utolsó sorban pedig a vendégkörében népszerű, fúziós nyirok- és alakformáló masszázstechnikáról.

nyirokmasszázs
Tudd meg miért alakul ki nálad narancsbőr és hogyan tehetsz ellene
Fotó: Shutterstock/GLAMOUR

A közösségi média hatására egyre több nőnek esik nehezére elfogadnia magát, hiszen ezeken a felületeken látszólag mindenki tökéletes. Erre reflektálva elindult el a “body positivity”, azaz a testpozitivitás mozgalom, ami azt hirdeti, hogy minden test egyenrangú, testalkattól, bőrtónustól, méretektől és bőrhibáktól függetlenül. Ez alapvetően egy jó irány - és fontos tudatosítani, hogy az online felületen látott dolgok nem a valóságot tükrözik -, azonban a mozgalom által pozitívnak beállított narancsbőr népszerűsítését szakértőnk Csabai Borka, helytelennek találja.

HIRDETÉS

Elmondása szerint a cellulitisz nem csupán esztétikai probléma, amit el kell fogadnunk és meg kell tanulnunk szépnek látni, valamint együtt élni vele, hanem legtöbb esetben keringési és hormonális zavart jelezhet.

Minden nő egyedi és megismételhetetlen, nem a tökéletességre kell törekednünk, arra viszont igen, hogy önmagunk lehető legjobb és legegészségesebb verziói legyünk. - mondja a szalontulajdonos.

Mi az a nyirokrendszer?

A nyirokrendszer szervezetünk második keringési rendszere. Az immunrendszerünk védelméért felel, ellátja testünket immunsejtekkel. Az érrendszerrel ellentétben - amit a szív pumpál -, itt nincs úgynevezett keringető rendszer. A nyirok áramlása izommunka hatására lesz a legaktívabb, épp ezért a mozgásszegény életmód és az ülőmunka, a nyirokrendszer keringési zavarát okozza.

Gondoltad volna? Ezektől az ételektől sokkal könnyebben barnulhatsz le!

Gondoltad volna? Ezektől az ételektől sokkal könnyebben barnulhatsz le!

A nyirokrendszer szerveztünk “szemétszállítója”. Úgy kell elképzelni, mint egy lefolyót, amiben dugulás keletkezik, ha nincs rendszeresen tisztítva - így történik ez a szervezetünkben is. Ebben az eldugult rendszerben a nyirokrendszer képtelen elvégezni immunvédő feladatát, felhalmozódnak a méreganyagok, ami a szövetek rossz oxigénellátottságát, gyulladását, keringési zavarát és nyirokpangását okozza.

A genetikai tényezők mellett a nyirokrendszer "rossz működése" is elősegíti a narancsbőr kialakulását
Fotó: instagram/bodyshapebudapest

Tisztázzuk a tévhiteket!

„A nyirokmasszázs igen népszerű napjainkban, ugyanis áttörést hozott az alakformálásban, ám egy kicsit helytelenül terjedt el a köztudatban. A nyirokmasszázst minden esetben orvos írja elő, nyirok- és műtéten átesett betegek számára. A brazil alakformáló masszázs technika - amivel én is foglalkozom - tartalmaz nyirokmasszázs fogásokat, de emellett a mély kötőszöveti és cellulit masszázson van a hangsúly, illetve a köpöly és maderoterápiás eszközök kombinációján” - tisztázza a szakember.

A szakértő a hatékony és látványos eredmény érdekében több eszközzel is dolgozik a kezelések során
Fotó: instagram/bodyshapebudapest

Jogosan merül fel a kérdés, hogy a férfiak vajon miért nem küzdenek a narancsbőrrel, a szakember szerint pedig a válasz egészen egyszerű. „Ahhoz, hogy várandósság alatt bőrünk a pocak növekedésével könnyen tudjon nyúlni, lazább kötőszövettel rendelkezünk. A laza kötőszövet pedig a zsírsejtek kitüremkedését okozza. Testünk idővel veszít a rugalmasságából, ami még lazább kötőszövetet eredményez, emiatt nagyon fontos a karbantartása. Szépségünk és egészségünk megőrzése érdekében elengedhetetlen a megelőzés, én minden nőnek receptre íratnám fel az alakformáló nyirokmasszázst" - mondja Csabai Borka.

Tónusosabb lábak, kerekebb popsi és viszlát, narancsbőr, helló, egészséges nyirokrendszer!
Fotó: instagram/bodyshapebudapest

„Bár a masszázs számos előnnyel jár, fontosnak tartom megemlíteni, hogy vannak esetek, amikor alkalmazása kifejezetten nem ajánlott. Ilyenek például a daganatos megbetegedések, gyulladásos állapotok, várandósság és a szoptatás időszaka."

Támogasd nyirokrendszered egészségét!

A szakértő szerint otthon is sokat tehetünk azért, hogy támogassuk nyirokrendszerünk egészséges működését. Az egyik legfontosabb ilyen a megfelelő folyadékbevitel. A bőséges vízfogyasztás mellett, a nyirokrendszert támogató gyógynövények fogyasztását is meleg szívvel ajánlja, illetve a rendszeres testmozgást, ami lehet akár napi fél óra séta is. Ebben a fél órában próbálj meg kicsit kiszakadni a rohanó hétköznapokból, befelé figyelni, hiszen a testi lelki harmónia a kulcsa mindennek.

Szöszösödik a hajad? Ez a tuti megoldás rá, és még csak nem is tudtál róla!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

glamour plusz ikon Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)