7 hajtrend, ami idén ősszel hódítani fog

A hűvösebb hónapok beköszöntével teljesen természetes, hogy sokan már nem arra vágyunk, hogy egy vagány kontyba fogjuk a hajunkat, hanem inkább trendi vágásokkal és kiegészítőkkel igyekszünk elérni, hogy ősszel is kifogástalan legyen a frizuránk.

Őszi frizurák, hajtrendek
Őszi frizurák, hajtrendek
Fotó: Getty/Glamour

Ha te is vágysz egy kis újdonságra, akkor érdemes az idei őszi hajtrendek közül válogatnod:

1. A haj természetes textúrájának kihasználása

Az ősz egyik legnagyobb trendje a haj textúrájában rejlik. Mindegy, hogy francia bob frizurát, shag vágást vagy a néhány hónapja divatba jött farkas frizurát választod, a lényeg, hogy élj a hajad természetes adottságaival. az már csak azért is előnyös, mert minimálisra csökkentheted a formázási idejét és a hőkezelést, ami egészségesebb hajszálakat is eredményez.

2. Minden, ami a ’70-es éveket jellemezi

Idén ősszel újra hódítanak a ’70-es évek hajvágási trendjei, vagyis az olyan frizurák, amelyeket annak idején Jane Birkin, Farrah Fawcett és Debbie Harry viseltek. Hogy ez a jelenben - hordhatóbb és kifinomultabb módon - pontosan hogy néz ki, azt Suki Waterhouse és Margot Robbie frizurája tükrözi a legjobban.

3. Mindenféle bubi frizura

Vannak olyan frizurák, amelyek amióta csak megjelentek, egyszerűen nem mennek ki a trendből. Ilyen a bubi is, aminek bármelyik formáját bátran választhatod idén ősszel, és garantáltan sikkes lesz a megjelenésed. Attól függően, hogy mit érzel, melyik típusa illik hozzád a legjobban, rengeteg hosszúság és több különböző fazon közül választhatsz.

4. Göndör tépett

Az idei ősz hajtrendjeinek egyik jelmondata, hogy „minél göndörebb, annál jobb”, így ha eddig csak álmodoztál a fürtös hajkoronáról, itt az ideje, hogy meg is valósítsd. A legjobb, ha a mindennapos begöndörítés helyett egy tartósan göndörséget eredményező eljárást választasz, amiben előbb kérd ki a fodrászod véleményét, hogy biztos lehess benne, melyik a te hajtípusod számára a legkedvezőbb.

5. Hosszú frufru

Mindegy, hogy egyenes vagy göndör a hajad, a frufru mindenképpen remek választás lehet, és egészen új keretet adhat az arcodnak, ha esélyt adsz neki. Idén ősszel pedig különösen nagy népszerűsége lesz fazontól függetlenül a hosszú frufruknak. Attól sem kell félned, hogy a szél szétfújja a hajad, mert egy stílusos kalappal könnyedén megőrizheted a frufrud szépségét.

6. Gondosan ápolt frizura

A pandémia hosszú hónapjai után most joggal érezheted azt te is, hogy minden porcikád, beleértve a hajad is megérdemli az extra kényeztetést. Éppen ezért idén ősszel nagy hangsúly kerül az egészséges és ragyogó haj elérésére, méghozzá minőségi termékekkel.

7. Lenyírt haj

Ha alacsony karbantartási igényű frizurát keresel, akkor a géppel nyírt hajban biztosan nem fogsz csalódni. Olyannyira egyszerű, hogy tulajdonképpen a nevét is a borotva zümmögésének hangjáról kapta, ami segít elérni az ideális fazont. Az inkább férfiak körében népszerű egyenletesen rövidre vágott haj a legtöbb nő szemében radikális választás, de ha mégis erre teszed le a voksodat, biztos lehetsz benne, hogy mindenkinek tátva marad majd a szája, ha meglátnak az új külsőddel.

Ez is érdekelhet

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói