Mit tanultam a szépségről anyukámtól? Pataki Lili, Kozian Fanni és Cserkuti Viola mesélt nekünk

2021.április.30.

Te is emlékszel még arra, ahogyan édesanyád reggelente készülődött? Hogyan fésülte a haját, milyen illatot vagy krémeket használt? Talán nem is tudatosult benned, de ő volt az első szépségideálod. Az anyákat ünnepelvén most három olyan tehetséges nő mesél, akik nem csupán a szépségápolás apró fogásait lesték el édesanyjuktól, de a szakmai életben is nyomdokaikba léptek.

Mit tanultam a szépségről anyukámtól? Pataki Lili, Kozian Fanni és Cserkuti Viola mesélt nekünk
Fotó: Getty images/Glamour

Pataki Lili, lakberendező

A szépérzékemet főként édesanyámnak köszönhetem, már kicsiként is mindig gyönyörű ruhákba öltöztetett, a mai napig osztozunk a ruhatárunkon. Úgy gondolom, kevés olyan munka van, amely jobban igényelné a szépérzéket, mint a lakberendezés. Édesanyám mindent megtanított nekem, ami a szakmában elengedhetetlen, az anyagok használatát, a precizitást, az odafigyelést a legapróbb részletekre is. Amikor legutóbb feljött az általam átadott, kész lakásba, talán akkor láttam rajta igazán, hogy büszke, hiszen minden, amit addig tanított nekem a szeme elé tárult. Az, aki kiemelkedő a szakmájában, nem biztos, hogy jól át is tudja adni az általa elsajátított tudást. Neki sikerült és mára az is előfordul, hogy én tanítok neki valami újat.

Kozian Fanni, sminkes

Gyerekkoromtól kezdve közelről figyeltem a mama szépítkezési rutinját, amit magán illetve a modelleken végzett. Ő a tökéletes példa a mély, illetve a gyors hidratálás fontosságára. Esténként a lefekvés előtti rituáléját bőrradírozással kezdte, ennek mindig kiemelte a fontosságát, mivel így a hidratáló krém mélyebbre tud hatolni. Sose felejtem el, hogy miután bekente az egész arcát, a nyakát, végül pedig a mellkasát egy nehezebb, gazdagon hidratáló krémmel, nagyon fénylett és olyankor már tudtuk, nem lehetett hozzáérni.

A modelleknél sokkal könnyedebb, gyorsan felszívódó krémet használt, majd egy szemkörnyék ápolót , hogy lehúzza a puffadt karikákat. Ez a kombináció egy tökéletesen elkészített smink bázisaként szolgál és elengedhetetlen. Ezeket a szokásait nagy elhivatottsággal vettem át, viccesen élcelődve meg is jegyzi mindig, hogy több arcmaszkom van mint neki.

Cserkuti Viola, art director, a Víta Vintage alapítója

Édesanyám a 90-es években külföldről szerezte be a legikonikusabb sminkeket, krémeket, én pedig ámulva néztem a reggeli és esti tükör előtti rituáléját. Amikor a fagyos, pink rúzs volt a trend, ő a vampos bordókat, lilákat használta. A legjobb lecke számomra az volt, hogy mindig olyan színeket és termékeket választott amik a személyiségét emelték ki, és nem a divatos kliséket kergette. Ez a szemléletmód a divat és a zene világában is rendkívül hasznos, akármilyen projekten is dolgozom, előveszem fortélyait. Persze én is tanítottam neki néhány dolgot, például a tusvonal elkészítését, illetve számos olyan termék is van, melyen osztozunk.

És te mi mindent tanultál a szépségről anyukádtól?

Ez is érdekelhet

7 vicces tény Meghan Markle-ról, te mennyit tudtál belőlük?

7 vicces tény Meghan Markle-ról, te mennyit tudtál belőlük?

GLAMOUR Horoszkóp

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább