Rövidre vágva

2009.december.7.

Örök kedvencem: rövid, nagyon rövid frufru? A legtöbb embernek feláll a szőr a hátán ettől. Akiknek nem, azok vagy szeretik, vagy egyenesen rajonganak a rockabilly és pin-up stílusért. Én az utóbbi kategória vagyok, és sokszor azon kapom magam, hogy úgy érzem, rossz időben, rossz helyen vagyok. A szélsőséges stílusokat manapság (persze csak a saját környezetről nyilatkozva mondhatom) a legtöbben csak akkor tudják elviselni, ha azt egy trend diktálja. A rövid frufru-stílust nem diktálja egyetlen trend sem, inkább csak egy kultúra, egy emlék, egy behatás, egy zenei stílus? A ruhák és minden, ami körüllengi a pin-up stílust számomra hihetetlenül hívogató. Talán azért, mert van benne egy jó adag magamutogatás és lázadás, merész és mégis nőies. Egyszer a főszerkesztőnk -nem is olyan régen- viszonylag rövidebb frufruval érkezett a szerkesztőségbe. Az egyik, hozzám legközelebb álló kolléganőmmel, http://www.glamouronline.hu/szexblog/mukodik-e-a-ferfi-no-baratsag-2268.html rögtön megrohantuk, hogy mennyire szuper lett a haja. Ő azt mondta, hogy a fodrásza először szemöldököt takaró frufrut vágott neki, aztán meg ellenkezett, amikor arra kérte Krisztina, hogy vágja föntebb, hiszen ő büszke a szemöldökére. Aztán valahogy mégis elérte, amit akart. Kb. egy hónapja a fodrászomnál ugyanilyen falba ütköztem. Aztán én is kikönyörögtem a dolgot, de egyáltalán nem értettem mire ez a nagy ellenkezés. Rájöttem, hogy a rockabillyhez az is hozzátartozik,hogy igenis megmutassuk az arcunkat úgy, hogy mégis van frufrunk, ami pajkosságot is kölcsönöz és tényleg csak a sminkünk határozza meg, hogy aznap szexisek, édesek vagy okoskák vagyunk. Senki ne mondja nekem, hogy egy Pocahontas-frizkóval olyan könnyű a variálás- ott már mindenféle kiegészítőt kell bevetnünk. Hogy mennyire kortalan ez a stílus, azt alább láthatjátok. Kezdjük a múlttal, melynek nagy-nagy szakértője az én egyetlen online szerkesztőm, Gergő.

brooks-holmes-nagy-d000053AA098c0b1f15fa.jpg
anna-karina-fringe-200x-d000053ABdd78e8cd5cd2.jpg

A hatvanas évek következő fontos alakja, Anna Karina (Gergő másik kedvence) szintén tudta mitől döglik a légy. Anna nemcsak a kabarékban és a filmekben nyújtott maradandót, de elbűvölő arca és haja örök emlék marad.

teese-cruz-200x-d000053AD454dd4b55192.jpg

Ezt adjátok össze! Dita von Teese rövid frufruval! Habár nála rövid kitérő volt csupán, én felfigyeltem rá! Mindenki, de leginkább a L'Oréal Paris, a Mango és a Javier Bardam Penelopé-ja életében ez a típusú frufru nemigazán volt hosszú életű. Valljuk be, a színésznőt már nem is tudjuk elképzelni hatalmas hullámos haja nélkül.

dior-200x-d000053AC48c87b0f76ff.jpg

Az idei nyár az én időszakom volt. Összetettem a két kis kacsómat, amikor megláttam a Dior kifutókon flangáló csajokat. Számomra minden egyben volt. Szerintem Gisele Bündchen végre egészen különlegesen mutatott a Dior hirdetéseken. Megtartok egy képet, hogy egyszer a gyerekeimnek is megmutathassam. Na?vajon melyik az igazi? Aguilera bármit tesz is, én feltétel nélkül imádni fogom őt. Itt írnám le, hogy ennek a stílusnak nélkülözhetetlen kelléke a csillámos, vagy masnis csat! (Az elhelyezés sem mindegy!)

christina-barbie-200x-d000053B0365cd718117d.jpg
mojzes-200x-d000053AFb1397247aa9e.jpg
katy-perry-fringe-460-d000053AE64a9586c7cb1.jpg
vogue-460-d000053B1bd9127c05ea2.jpg

Ez is érdekelhet

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói