Személyre szabott frizura - Első a vendég!

2014. február 19.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha attól tartasz, hogy egy csodás szalonban biztosan csak maguktól elszállt fodrászok dolgoznak, azt kell mondjuk, tévedsz. Az exkluzív külső, a profizmus és a kedvesség van ahol kéz a kézben járnak.

Kászon, a Close tulajdonosa
Kászon, a Close tulajdonosa

Budán már van egy szuper Close szalon. Miért pont Pesten szerettél volna még egy szalont nyitni? Tudatos koncepció volt?


A budai szalon teljesen véletlenül került hozzám és nagyon szeretem azt a lokációt. Csendes, varázslatos hangulatú kis utca, ahova csak a célforgalom teszi be a lábát. Már egy ideje álmodoztam arról, hogy a Duna másik oldalán is elérhetők legyünk, ahol a nyüzsgés van. Ez végül szintén nem a belváros lett, de a Jászai környéke már jóval frekventáltabb és így nekem sem kell messzire mennem. A Close vendégköre nem a környékről érkezik hozzánk, hanem város/országszerte mindenhonnan látogatnak minket, ezért akárhol lehetett volna a második szalon, de legyen a pestiekhez is közel egy Close.

Szeretnél franchise rendszert, vagy megtartanád a szalon egyediségét?

Amikor adódott a lehetőség, hogy új Close szalont nyithatnék, még franchise-rendszerben gondolkodtam, de aztán hosszas tárgyalások után úgy alakult, hogy én "viszem" a pesti szalont is. Nem tudom mit hoz a jövő, de két szalonnál többet egyedül nem lennék képes irányítani. Budán tizenhárman dolgozunk (fodrászok, tanulók, recepciósok), Pesten egyelőre nyolcan, de a tervek szerint hamarosan itt is pont annyian leszünk mint Budán. Ennyi ember és a két szalonnal járó szervezések teljesen lekötik az időmet, amellett, hogy fodrászként is ugyanúgy dolgozom, mint a többiek. Egy darabig biztosan nem lesz új Close.

Ki tervezte meg a szalont? Volt külföldi minta a szalon kialakítása során, vagy saját ötlet volt az egész?

Rengeteg képet gyűjtöttem inspiráció gyanánt, mielőtt elkezdődött a szalon kialakítása. Végül az ezekből származó ötleteknek körülbelül 20%-át tudtuk megvalósítani, a többi a belsőépítész, Batári Attila ötletei és saját elképzeléseink alapján készült.

Hogyan választod meg a kollégáid?

Elég intuitív ember vagyok, ezért nagyon sokat számít a jelentkezés első fázisa, az önéletrajz és esetlegesen a motivációs levél. Ebből már rengeteg dolgot le lehet szűrni. Az elmúlt hónapokban rengeteg jelentkező keresett meg és nagyon meglepődtem a bemutatkozásokon, fogalmazási hibákon és a beérkező önéletrajzokon. A jelentkezők 50%-a nem jut tovább a személyes találkozóig. Az első beszélgetés - ami a felvételi második lépcsőfoka - a legfontosabb állomás. Fontos, hogy a jelentkező értelmes, kommunikatív, ambiciózus, lelkes és kedves legyen. Maximalisták vagyunk és emberekkel foglalkozunk, ezért ha ezek közül csak egy is hiányzik, már nem tudunk továbblépni a harmadik fordulóra, ami a technikai teszt. A jelentkezők 10%-a jut el eddig és ebből a 10%-ból 10% felel meg az elvárásoknak. Magam sem számítottam rá, hogy ez lesz az arány, ezért a vártnál nehezebbnek bizonyul az új csapat összeállítása.

Rengeteg fotózáson és forgatáson dolgozol. Hozzád is be lehet azért jelentkezni?

Első a vendég! A vendégekkel hosszú távon, biztosan lehet tervezni. A fotózások és forgatások nagyon esetlegesek, így próbálom úgy intézni, hogy a lehető legkevésbé érintse a vendégeket, ha elmegyek külső munkára. Sajnos ez így sem szokott sikerülni anélkül, hogy néha variálni kelljen az időpontokkal, de a vendégeim a kezdetektől tudják, hogy nem csak szalonban dolgozom, ezért valamilyen szinten vállalják is az ezzel járó kockázatot az időpontjukra nézve. Elég megértőek és türelmesek szerencsére.

A nálad dolgozó fodrászok mind festenek és vágnak is, vagy a külföldön már sok helyütt bevett hairstylist és colorist munkakörök itt is elválnak?

Nálunk a nyugati és a magyar rendszer kombinációja működik. Vannak fodrászok akik csak vágnak, vannak technikusok akik csak festenek és vannak akik festenek és vágnak is.

Szerintem még mindig sokan félnek és zavarban vannak, ha egy ilyen gyönyörű külsejű, ismert fodrászatba mennek. Elmondanád, hogy mire számíthat az, aki betér hozzátok?

A szalon neve is azt hivatott tükrözni, hogy közel állunk a vendégeinkhez és próbáljuk a lehető legotthonosabbá tenni számukra a nálunk eltöltött időt. Annak ellenére, hogy a szalon első ránézésre extrának, különlegesnek tűnik, mi jó értelemben véve egyszerűek, közvetlenek és barátságosak vagyunk. Amint belépsz az ajtón a recepciósok köszöntenek és megkérdezik, hogy egyeztetett időpontra jöttél-e vagy épp csak szeretnél egy hajvágást valakinél. Ezután vízzel, teával, kávéval és hellyel kínáljuk a vendéget, ahol aktuális magazinok várják, hogy a minimális várakozás ideje is gyorsan elrepüljön. Ezalatt recepciósok szólnak a fodrásznak, hogy megérkezett a vendége, aki hamarosan odajön és beültet a fodrászszékbe, hogy megbeszéljétek az elképzeléseket, problémákat. Ekkor mi a lehető legtöbb információt próbáljuk begyűjteni rólad, hogy ne csak az arcformádnak és hajminőségednek megfelelő frizurát készítsük el neked, hanem figyelembe vesszük a kort, stílust, öltözködést, attitűdöt és életvitelt is. Ezek tudatában már jó eséllyel tudunk olyan személyre szabott frizurát készíteni, amiről nem feltétlenül ordít, hogy szuperfodrásznál jártál, de tökéletesen kiegészít, akárcsak egy ruhadarab. Ezután következik a hajmosás (ha vágásról beszélünk), amit a tanulóink csinálnak egy betanított séma alapján, rövid, de annál kellemesebb fejmasszázzsal. Miután végeztünk a vágással/festéssel, a recepciónál történik a fizetés.

Ha már itt tartunk, az árak hogyan alakulnak? Egy középhosszú haj vágása mennyibe kerül?

Az árképzésünk nem a hajhossz szerint, hanem a fodrászok tapasztalata szerint változik. Itt fontos megemlítenem, hogy csak azok a fodrászok dolgozhatnak nálunk, akik garantált minőséget nyújtanak a vendégeknek. Ezt folyamatos belső oktatásokkal garantáljuk. Minden fodrász aki a Close-ban dolgozik standard technikai minőséget nyújt, de természetesen stílusban mindenkinek megvannak a sajátosságai. A női hajvágás 6400/7400/8200 Ft, a férfi hajvágás 4000/4500/5000 Ft. Az árlistánk megtalálható a weboldalunkon az Info menüpont alatt. Egy rövid haj vágása gyakran több időt és energiát vesz igénybe. mint egy hosszú haj esetén, ezért nem teszünk különbséget a haj hossza szerint. Mindenkire egy órát szánunk.
www.close.co.hu

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az irodalomterápia és a pszichológia szerelemgyereke: ismerd meg az alkotáslélektant

glamour plusz ikon Az irodalomterápia és a pszichológia szerelemgyereke: ismerd meg az alkotáslélektant

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)