Szemöldök-útmutató - így kölcsönözz trendi megjelenést a tekintetednek!

Gyakran használjuk például a felhúzza, vagy ráncolja a szemöldökét kifejezéseket, amikor valakiről beszélünk vagy egy történetet mesélünk el. Ez is azt bizonyítja, hogy a szemünk felett elhelyezkedő szőrzet rendkívüli kommunikációs jelentőséggel bír, az érzelmek kifejezésének egyik legfontosabb hang nélküli szóvivője. Mivel gyakran terelődik rá a figyelem, a megjelenése nem elhanyagolható.

Így formázd, színezd a szemöldököd a legújabb trendek és technikák alapján
Így formázd, színezd a szemöldököd a legújabb trendek és technikák alapján
Fotó: IMaxTree/Glamour

A szemöldökdivat története során mindig volt egy aktuális irányzat, amit ildomos követni, különben a furcsán bámuló tekintetek mágnesként tapadnak az arcunkra. Habár ez húsz éve még elképzelhetetlen volt, manapság már a természetesség és ezáltal a vastagabb szemöldökök virágkorát éljük, persze az adottságokat figyelembe véve. Ennek jegyében a helyes kialakításban nagy szerepet játszik a szempár elhelyezkedése, az arc formája, illetve a természetes haj- és bőrszín is. Emellett legyen adottan vékonyabb, vagy egészen bozontos szemöldökről szó, minden esetben nélkülözhetetlen az ápolt megjelenés! A következőkben szemügyre vesszük az összes lehetséges módszert, amihez folyamodhatsz a szemöldök karbantartása érdekében a legfrissebb divatnak megfelelően.

Alvás közben is rengeteget tehetsz a szépségedért - mutatjuk, hogyan

Mi áll jól nekem?

Akármennyire is furcsa és sokan nehezen tudják elfogadni, de általánosságban igaz, hogy mindenki úgy a legszebb, ahogy a jó isten megteremtette. Gondolunk itt a hajszínre, szemszínre, a haj göndörségére vagy egyenességére, a bőrszínre, és így a szemöldök formájára és színére is. Azonban vannak olyan esetek is, amikor a szemöldök túlságosan átveszi a hangsúlyt az arcon, egyszerűen mintha eltakarná a szemeket, vagy éppen nem szimmetrikusan nő, ilyenkor javasolt módosítani a formáján. Az alábbi ábra jól szemlélteti, mikor van egyensúlyban a szemöldök a szemekkel és az arccal:

A szemöldök szimmetrikus elhelyezkedése
Fotó: Getty

A kezdőpont minden esetben az orr töve. Innen kiindulva, a belső szemzugon átívelő egyenes mutatja meg, hol kell kezdődnie a szemöldöknek. Szintén az orrtőtől kezdve a szemgolyón áthaladva kapjuk meg a szemöldök töréspontját: itt vált irányt a forma. A végpont pedig az orrtő és a külső szemzug egyenesének folytatásában helyezkedik el. Az arányok a szemek és az orr pozíciójától függően minden arcon mások, ezért biztos lehetsz benne, hogy ha ezt a három pontot figyelembe veszed, saját arcberendezésedhez mérten szimmetrikus végeredményt kapsz!

Amennyiben úgy véled, a szemöldökeid természetes valójukban nem egyformák, az egyik feljebb van, mint a másik, vagy túlzott vastagságuk miatt elterelik a figyelmet a szemeidről, kénytelen vagy változásokat eszközölni rajtuk. Egy szemöldökceruza segítségével jelöld be a fent említett pontokat, valamint egy tiszta kefével válaszd el a legalsó szálakat a többitől! Így látni fogod, mi az, ami oda illik, és mi nem. Fontos, hogy alul haladj sorról sorra, hogy nehogy túlzásokba ess a szedésnél! De ha nem vagy biztos a dolgodban, ne bízd magad a szerencsére: mindenképp keress fel egy sminkest vagy egy kozmetikust, aki szakszerűen megformázza a szemöldökeid! Ha van egy jó alapod, utána már nehéz lesz otthon elrontani.

Szemöldök csipesz DOUGLAS 3290 Ft
Fotó: Douglas

Ha időtálló csipeszt választasz, biztos, hogy egy jó darabig nem lesz rá gondod. Ideális, ha rozsdamentes acélból készül, ferde a hegye, és egyre inkább elvékonyodik: így a legapróbb szőrszálakat is hatékonyan kitépheted vele. A Douglas kiegészítője mindezeken felül csúszásmentes bevonatot kapott, úgyhogy rendkívül egyszerű vele dolgozni.

Gyönyörű őszi hajtrendek, ha egyben dús hatásra is vágysz

Turbózd fel sminkkel!

Idén is nagyon szerencsés az, aki dús szemöldök szőrzettel rendelkezik, hiszen továbbra is a legnagyobb trend a vastag, de természetes effektus. Az effajta szemöldököt egyébként ugyanúgy a fiatalsággal lehet összefüggésbe hozni, mint a klasszikus szépségideál standardjait. Gondolj csak bele, a makulátlan arcbőr, nagy szemek, sok haj és piros pozsgás bőr mind a fiatalság velejárója, és a sminkeléssel pontosan ennek az illúzióját szeretnénk kelteni! Aki már előrébb jár a korban, valószínűleg tapasztalta, ahogy a bőr textúrája megváltozik, úgy kevesebb lesz a szőrzet is. Szerencsére a smink ilyenkor a segítségünkre siet és optikailag felturbózhatjuk vele a megjelenést. Amennyiben vékonyabb a szemöldököd, fésüld a szálakat egy fixáló zselével felfelé annyira, amennyire engedik magukat és még naturálisnak hatnak! Miután megszáradt, térj rá egy poros állagú termékkel, és finoman töltsd ki az egészet! Ha túl sok anyagot vittél fel, egy tiszta kefével fésüld át párszor a már fixált szálak irányába, hogy a felesleg lejöjjön! Végül, ha vannak olyan részek benne, ahol üresnek érzed, vagy egyáltalán nem nőnek szőrszálak, egy filc vagy tus formátumú szemöldök termékkel egyszerűen húzz magadnak néhányat!

Brow Set szemöldökzselé (Clear) MAC COSMETICS 7900 Ft
Fotó: MAC Cosmetics

Fixáláshoz választhatsz áttetsző vagy színezett termékek közül. Az áttetsző előnye, hogy nem tudsz melléfogni a színválasztással. A Mac Brow Setje az egyik legalkalmasabb készítmény a feladatra, hiszen egész nap a helyén tartja a szemöldökszálakat ott, ahová irányítottad őket.

A dús hatás garantált, egész napos tartással!
Fotó: MAC Cosmetics

Hogyan válasszak színt?

Talán az egyik legkényesebb kérdés a színválasztás. A legoptimálisabb, ha annyira közeli árnyalatot választasz az alapszínéhez, amennyire csak lehetséges. Azonban nem lesz könnyű dolgod, ugyanis a szemöldökre applikált termékek nagyon könnyen pirosas árnyalatba térnek át. A természetes barna, vagy sötétszőke tónus eléréséhez ezért inkább menj biztosra, és dönts egy elsőre szürkésnek tűnő termék mellett! Meglepő, de a szemöldöködre feltéve be fog melegedni a szín. Azt javasoljuk, hogy mielőtt bármit is megvásárolnál, mindenképp menj be egy szaküzletbe, ahol szakemberek készséggel segítenek többféle terméket kipróbálni!

Brow Essentials szemöldök szett (16) INGLOT 8990 Ft
Fotó: Inglot

A teljesen natúrtól a kellőképpen hangsúlyosig szinte bármit elkészíthetsz egy zselés állagú szemöldökfestékkel. Ebben a szuper duóban egy kétfejű ecset a társa: a harántnyesett vég a termék felviteléért és az éles vonalak kivitelezéséért felelős, míg a kefe az intenzív hatást hivatott finomítani. Széles színskálájának köszönhetően biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb árnyalatot, csak bátran kérd az Inglot munkatársainak segítségét!

Berepedezett körmök? Íme pár trükk, hogy újra álomszép legyen a manikűröd

Tartós megoldások

Értékes perceket spórolhatsz meg a reggeli rutinodnál, ha a hosszan tartó megoldások mellett teszed le a voksod, mint például a tartós szemöldökfesték használata. Az így befestett szemöldökök akár 4-6 hétig is megmaradnak. Ilyenkor általában kihagyhatod a színezés lépéseit, elég, ha a szemöldök szálait jó irányba fixálod a dús hatás kivitelezéséért. Ám létezik még egy ennél is hosszabb életű módszer, ami nem más, mint a tetoválás. Mivel ez egy csaknem visszafordíthatatlan eljárás, ha mégis meggondolnád magad időközben, nagyon nehéz és küzdelmes folyamat eltüntetni a nyomokat, sőt, szinte lehetetlen. Semmi nem adhat garanciát a tökéletes végkifejletre, és a divat pedig bármelyik pillanatban megváltozhat. Ezekből az okokból kifolyólag mi nem pártoljuk ezt a technikát, de nem is ítéljük el.

Szempilla- és szemöldökfesték (3.1) REFECTOCIL 1999 Ft
Fotó: Refectocil

Hosszantartóan színezett szemöldökszálakat garantál ez a professzionális termék a Refectociltól, a természetes végeredmény mellett. Kísérletezd ki, hogy hány percig optimális fennhagynod, hogy a lehető legnatúrabb szemöldököket érd el! Használatához még egy színelőhívóra szükséged lesz.

Jönnek a Glamour-napok!

Október 6-9. között újra GLAMOUR-NAPOK! Az októberi magazinban és a GLAMOUR Univerzum applikációban több mint 400 kupon vár 20-50% kedvezménnyel.

Készüljetek fel előre, gondoljátok át a beszerzéseket, legyetek ökotudatosak, válasszatok hosszú távra, részesítsétek előnyben az ökotudatosan készített darabokat, termékeket, és annak, amit már nem használtok, keressetek gazdát! A GLAMOUR-napok nem a fölösleges dolgok vásárlásáról szól, hanem segít neked kedvezménnyel megvásárolni azt, amire egyébként is szükséged van!

Ez is érdekelhet

A pénisz is öregszik, méghozzá így

A pénisz is öregszik, méghozzá így

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós