Álomszép bőr? Ez a Tiktok trend csodákat tesz majd az alapozóddal

Ha még nem hallottál a Tiktok trendről, amitől izzanak a telefonok képernyői, a legjobb helyen jársz: a trükk ugyanis a megmozdíthatatlan alapozó felviteléről szól, aminél hasznosabb tippet el sem tudunk képzelni a nyári időszakban. A garantáltan stabil alapozást a jelenleg nagyon trendinek számító üde, kissé nedvesnek tűnő végeredménnyel eddig elérhetetlennek tűnt kivitelezni, de most úgy fest, ez a problémakör megoldódni látszik.

Pumpálj egy kis alapozót vízbe az üde, friss hatásért ami egész nap meg sem mozdul!
Pumpálj egy kis alapozót vízbe az üde, friss hatásért, ami egész nap meg sem mozdul!
Fotó: Getty/Glamour

Huda Kattannak, a Huda Beauty márka alapítójának köszönhetjük, hogy felhívta a figyelmet a kissé furcsa, de nagyon hatásos Tiktok őrületre, ami nem más, mint az alapozó vízből történő felvitele. A trükk lényege, hogy némi alapozót pumpálunk egy pohár vízbe, majd egy sminkecset segítségével applikáljuk a vízzel keveredett elegyet. Őszintén szólva kicsit szkeptikusak voltunk elsőre, de a világ összes tájáról érkezett visszajelzések azt mutatják, hogy a trükk működik.

Soha nem gondoltad volna, hogy beválhat

Ez az alapozási technika arra hivatott, hogy tovább a helyén tartsa az alapozót, mint amit a különböző márkák ígérnek, anélkül, hogy az megmozdulna, ráadásul egy szebb bőrfelszínt eredményez – állítja Huda. „Ha megnézed, egy kicsit valóban fényesebb a bőröm ezen az oldalon (ahová vizesen vitte fel a terméket), mint ezen az oldalon (ahol szárazon használta az alapozót), és most alávetjük egy tesztnek is, hogy meglássuk, valóra váltja-e ígéretét.” Ezután arcának mindkét felét áttapogatta zsebkendővel, hogy megnézze, mennyi alapozót szed le így a bőréről. „Elég erőteljesen rányomtam az arcomra, és egy kicsit próbáltam elkenni is. A két zsebkendőt látva el kell ismernem, hogy bár a trükk nem túl gazdaságos, de megállja a helyét.

Ezeket az újdonságokat nem érdemes kihagynod: innovatív alapozók és megoldás a pattanásos bőrre

Egyébként Rachel Rigler osztotta meg a videót első kézből Tiktok csatornáján, aki a sztársminkes, Rebecca Restrepo ajánlása alapján próbálta ki ezt a kissé furcsa praktikát. A szépségtipp mögött meghúzódó elméletet is kifejtette: „amikor az alapozó belekerül a vízbe, a benne található olajok egy része szinte kioldódik, ezzel egyidejűleg pedig a víz extra hidratáltságot ad. Egy biztos, amire szüksége van a bőrödnek a nyári kánikulában, az a hidratálás.

Az első benyomása rögtön az volt, hogy a vizes oldal természetesebb hatást kölcsönzött bőrének, míg a másik oldalon egy nehezebb, sűrűbb réteget érzett az arcán. Ami pedig a tesztet illeti, lényegesen kevesebb termék jött le a bőréről a vízzel applikált részről, mint a másik oldalról.

Habár volt néhány kétkedő is a tippel kapcsolatban, aki kipróbálta, és állítása szerint nem vett észre különbséget, a többség hamar elhallgattatta őket azzal a válasszal, hogy talán nem tudják, mi is az a különbség, amit észre kellene venniük. A Tiktok trend fanatikusai közé tartozik a tartalomkészítő Steph Hui is, akit szintén lenyűgözött a kapott végeredmény.

Olyan, mintha egy filter lenne rajtam a valóságban, a bőr textúrája viszont tökéletesen látszik, egy kis nedves hatással fűszerezve.” Úgy döntött, a hosszantartó hatást is próbára teszi, ezért öt órával az applikálás után végezte el a zsebkendő tesztet, hogy megnézze, valóban mozdulatlan maradt-e az alapozás. Az eredmény magáért beszél, Steph a következő következtetéseket vonta le: „az alapozóm még mindig tökéletesen a helyén van, sehol nem gyűlt össze a kritikus pontokban, nem kenődött el, nem látszik, hogy viselem, mintha a saját bőröm köszönne vissza rám a tükörből!

A fehér tusvonal a nyár legvagányabb trendje: mutatjuk, hogyan viseld!

Ez is érdekelhet

Reese Witherspoon szülinapijánál egyszerűen nincs menőbb

Reese Witherspoon szülinapijánál egyszerűen nincs menőbb

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói