Szörnyű dolgokat művel a hajaddal a kedvenc terméked

2016.január.22.

Ha bármelyik lányt megkérdezzük, melyik az a három alapvető termék, ami nélkül nem indul el otthonról, ezt a választ kapjuk valószínűleg: sminkcuccok, dezodor és száraz sampon. Bizony száraz sampon. Ez a zseniálisnak vélt termék befészkelte magát a mindennapi szépségápolási rutinjaink közé, és sajnos sokkal nagyobb kárt okoz hosszútávon, mint amennyi előnye van.

Megértjük, hogy szereted, mi is, sőt, nagyon is, hiszen kinek nem esik jól reggel 20 perccel tovább aludni, ahelyett, hogy felkeljen és hajat mosson. Ez főleg akkor jellemző ránk, amikor a hajunk még éppen az "elmegy" kategóriába sorolható, te is inkább rászórsz egy kis száraz sampont, minthogy megmosd, nem igaz? Bármennyire praktikus ez a termék, érdemes nagyobb szüneteket beiktatnod a használatába, mert borzasztó dolgokat tesz a hajaddal.

Miért nem mosunk hajat minden nap? A bőrgyógyászok és fodrászok véleménye megoszlik a mindennapos hajmosást illetően, az orvosok nagy része a fejbőr rendszeres tisztítását tartja mindenek előtt, míg számos fodrász arra esküszik, az is elég, ha egy héten egyszer mosod meg a hajad, ugyanis a hajszálaknak sokkal nagyobb szüksége van a fejbőr által termet faggyúra az egészséges tápláláshoz.

Nos, mi nem vagyunk szakértők, de a tények a száraz sampon esetében magukért beszélnek. Amikor a hajadat mosod, eltávolítod az elhalt bőrt a baktériumokkal együtt. Amikor viszont száraz sampont használsz, eltömíted vele a pórusokat, és elfakítod a hajtincseket. A fodrászok is megerősítik, hogy a hajpigmenteket kifakítja, a folyamatos hajpúderezés, így elveszíti hajkoronád a fényét hosszútávon.

De nem is ez a legszörnyűbb az egészben. Amellett, hogy az efféle készítményektől korpás leszel, kiszárítja a fejbőröd és akár ki is sebesedhet, a rendszeres száraz sampon használattal tökéletes helyet biztosítasz a tetvek elszaporodásához. Ezek a kis élősködők ugyanis imádják a száraz sampont. Ha ez nem tántorít el a használatától, akkor micsoda?

Hallgass inkább ránk, és csak vészhelyzetben használd a kedvenc száraz samponod. Ha teheted inkább kelj fel előbb, és mosd meg a hajad - sokkal inkább megéri.

Ez is érdekelhet

Ilyen csodásan hathat rád, ha babérlevéllel iszod a vizet

Ilyen csodásan hathat rád, ha babérlevéllel iszod a vizet

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói