Így szabadulhatsz meg tartósan a mitesszerektől

2021.október.3.

Valószínűleg nincs olyan ember a Földön, akinek élete során legalább egyszer ne kellett volna szembenéznie az egyik legbosszantóbb bőrproblémával, a mitesszerekkel. Ha pedig még jelenleg is küzdesz velük, fel a fejjel! Több hatékony megoldás is van arra, hogy hosszú távon megszabadulhass tőlük, és tartósan ragyogó legyen az arcbőröd.

Mitesszerek
Mitesszerek
Fotó: Gettyimages.com

Mik azok a mitesszerek?

A mitesszerek olyan pórusok vagy szőrtüszők, amelyeket az elhalt bőrsejtek és az olajok blokkolnak. Gyakorlatilag bárkinél jelentkezhetnek, legjellemzőbben olyan területeken, ahol a pórusok nagyobbak, mint az orr, az állkapocs és a homlok. Tele vannak keratinnal, faggyúval és a környezet okozta szennyeződésekkel. Amikor a levegőben lévő oxigén oxidálja a krémszínű faggyúkat, megfeketülnek, és így válnak jól láthatóvá a mitesszerek.

Mi okozza a mitesszereket?

Mint minden más foltot, a mitesszereket is nagyrészt az olaj, az elhalt bőrsejtek és a környezeti szennyeződések felhalmozódása okozza. A túlzott olajtermelés gyakran a hormonjainkhoz kapcsolódik, ha pedig stresszelünk, tovább ronthatjuk a hormonális egyensúlyunkat. Felelősek lehetnek különböző, nem megfelelően kiválasztott vagy alkalmazott kozmetikai termékek is, például bizonyos olajok vagy hidratáló szerek. A genetikailag nagyobb pórusok vagy a nagyon olajos arcbőr pedig szintén bonyolíthatja a dolgokat.

Mit tehetsz, hogy megszabadulj tőlük?

Az első és legfontosabb lépés a probléma gyökerének feltárása, vagyis az, hogy pontosan mi vagy mik azok a dolgok, amik eltömítik a pórusokat. A túlzott olajtermelődés és a bőrsejtek nem megfelelő leválása is olyan problémák, amik orvosolhatóak, de fontos, hogy ténylegesen beazonosításra kerüljenek.

Az is előfordulhat, hogy a kedvenc krémed vagy bőrtápláló olajad okoz eltömődést - ezt úgy küszöbölheted ki a legkönnyebben, ha csak olajmentes vagy olyan termékeket használsz a bőrödre, amelyek nem kemodogén (pattanásokat okozó) címkével vannak ellátva. Bár utóbbi sem garancia arra, hogy nem okoznak mitesszereket, de jóval kisebb esély van rá, mint a jelöletlen termékek esetében.

Amit mindenképpen tarts szem előtt, hogy olyan termékeket válassz, amelyek támogatják a bőr egészséges működését: ilyen a retinol, ami segít javítani a természetes sejtforgalmat, és hozzájárul a pórusok eltömődéséhez vezető felhalmozódás megelőzéséhez. Szintén nagyszerű összetevő a szalicilsav, mivel képes mélyen behatolni a pórusokba és feloldani a mitesszereket és pattanásokat okozó torlódásokat.

Végül pedig a kémiai hámlasztás is kulcsfontosságú, ezért ha eddig nem szántál rá időt rendszeresen, akkor ezentúl feltétlenül építsd be a bőrápolási rutinodba. Mielőtt pedig bármilyen terméket vásárolnál, alaposan olvasd végig az összetevőit, és csak olyat válassz, amelyek kímélik a bőrödet.

Ez is érdekelhet

Zendaya elárulta, hogy mit szeret Tom Holland-ben és olvadozunk

Zendaya elárulta, hogy mit szeret Tom Holland-ben és olvadozunk

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!