Tökéletes frizura esküvőre

2014.március.19.

Kíváncsi vagy, hogyan készültek az áprilisi számunk esküvős anyagának csodás frizurái? Friedman Péter megosztja veletek minden csínját-bínját!

Tökéletes frizura esküvőre
Fotó: GLAMOUR

Kinga játékosan laza loknikat, Lily pedig egy mutatós kontyot kapott a fotózáshoz. Az előkészületeket mindkettőjük esetében olíva-, abesszín és kókuszolajban gazdag Oilve Oil Glossing Polisherrel kezdtem. Az Organic Root Stimulator termékéből elegendő diónyi mennyiséget összedörzsölni tenyerünkben és ezt bemasszírozni a tövektől egészen a hajvégekig. Segítségével klasszisokkal könnyebben kezelhető alapot kapunk és nem utolsó sorban olyat, mely fényes és mélyen táplált. Az ORS olajhoz a szárítás során a London Fashion Week hivatalos hajápoló termékeinek márkája, a label.m extra erős hajhabja is társult.

Tökéletesen laza loknikat nehéz varázsolni, a bongyor verziók pedig már nagyon idejét múltak. Peti a nagy hullámokat először miniatűr kreppelővel támasztotta alá, azt szorosan a hajtövekhez illesztve. Kinga középen elválasztott hajkoronájában minden választékot a TONI&GUY Casual Sculpting Powderrel hintett be. "A mini kreppelő és a textúrát, volument adó, azonnal beszívódó hajtőemelő por együttes hatással egyenlítette ki Kinga hosszú hajának súlyát és megakadályozta, hogy fésüléskor lesimuljanak a loknik. Csak ezután kezdtem el használni a kedvencemet, a "jumbo" sütővasat" Valóban akkora fejjel rendelkezett, hogy a hajat elegendő volt 4-5 részre felosztani és óriási hullámokba sütni. Kiszáradást megakadályozó hajvégápoló olajnak a mesterfodrász a TONI&GUY Glamour Serum Dropst vetett be, ami pluszban még a gubancolódás ellen is tett. Miután laza esésűre fésülte az óriási besütött tincseket, Paul Mitchell cégének különleges eljárásával készült, hawaii awapuhi gyömbér termésének levelét tartalmazó termékcsaládjából választotta az Awapuhi Finishing Sprayt a fénylően tartós rögzítéshez.

Fotó: GLAMOUR

Lily nem mindennapi csavart kontyozata első látásra nehezebbnek tűnik, mint amilyen valójában! A szárítás után két, a fejtetődön szorosan összefogott copfra lesz szükséged, az elől megmaradt tincseket majd ezekre tupírozd hátra és az egészet óvatosan fésüld egybe. Elől-hátul kilógó babahajaidat egy hajfestő ecsetre fújt Awapuhi hajlakkal tökéletesen láthatatlanná tudod tenni. Ha tiszta a terep, a nagy copfot oszd két részre, majd hajlakkal rögzítve kezdd el ellentétes irányba tekerni. A fenti részt csattal rögzítsd, az alul kimaradót pedig a lakkozott festőecset segítségével tekerd körbe felül és tűzd le, majd fújj rá még egy kicsit a Finishing Sparyből a biztonság kedvéért.

Tipp Kingához: Ha az este folyamán úgy érzed, kezd laposodni hajad, csak masszírozd meg ujjaiddal fejbőröd és újra el kezd dolgozni a hajtőemelő por! Továbbá hullámos hajadat öt perc alatt átvariálhatod romantikus, fonott fazonra, ha a fülednél két tincset hátrafésülsz, majd az egészet három részre osztod és elkezded fonni. Minél több fonási technikát vetsz be egyszerre, annál érdekesebb textúrájú lesz, végül pedig lazíts a szoros fonáson.

Tipp Lilyhez: Hullámcsat helyett mindig babahajtűt, fém kapcsos hajgumi helyett pedig sima gumit használjunk, így tudatosan elkerülhetjük hajunk töredezését.

Ez is érdekelhet

Kate Middleton istennő a Top Gun filmpremierjén

Kate Middleton istennő a Top Gun filmpremierjén

G-Életstílus

A strand mindenkié, kortól és alkattól függetlenül, azaz: 70 éves modelleket is a címlapra!

A strand mindenkié, kortól és alkattól függetlenül, azaz: 70 éves modelleket is a címlapra!

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex