8 olimpiai szépségtrükk nem csak olimpikonoknak!

2021.augusztus.31.

Az egész világ olimpiai lázban ég, nincs is jobb alkalom ennél, hogy megosszunk veled néhány szépségtrükköt, amelyek segítségével, ha az olimpián nem is, de a sportpályán egyértelműen tündökölni fogsz!

8 olimpiai szépségtrükk nem csak olimpikonoknak!
Fotó: Annoni Zita / GLAMOUR

A rendszeres sportolás frissen tartja a bőröd, ugyanis elűzi a stresszt, valamint a sok kellemetlenséget okozó pattanások is eltűnnek az arcodról. Mivel az izzadás segíti a méreganyagok kiürülését, szépen fokozatosan egyre tisztább arcbőrrel és annál nagyobb lelkesedéssel vághatsz neki az újabb kalandnak.

  • Ha mindig ugyanott gumizod össze a hajadat, az megtöri a hajszálakat. Ezt megelőzheted, ha váltogatod a copfod helyét vagy a sportolást követő hajmosáskor hajsimító balzsamot használsz. Az innovatív gumi is jó megoldás, ugyanis ez kevésbé töri meg a hajszálakat.
  • Edzés előtt alaposan tisztítsd meg az arcbőrödet, egy micellás vízzel átitatott vattakoronggal. Így a faggyú, a smink- és a krémmaradványok nem akadályozzák majd a bőrpórusok tisztulását.
  • Nagyon praktikusak a különféle arc- és testpermetek, de a termálvizes spray is remek választás. Villámgyorsan felfrissülsz majd, és lehet meg is döntöd a saját időrekordodat!
  • Aki szeret a szabadban sportolni annak kötelező a fényvédelem. Védd a bőröd a leégéstől, elsősorban a karokat, a vállat és a lábszárat, az arcodra pedig használj kifejezetten erre a területre való UV szűrős kencét.
  • A mozgás hatására fokozódik az izzadás, így jó, ha mindig van a kezed ügyében egy palack víz. A bőrből elvesztett nedvességet azonban nem csak belülről, kívülről is pótolnod kell. Ebben lesznek segítségedre például az Aloe verát tartalmazó készítmények.
  • A citrusok illata energetizál. Érdemes ilyen tusfürdőre váltanod, így a reggeli futás után még sokáig lendületben maradhatsz.
  • Ha sport közben sem mondasz le a sminkről – bár mi ezt javasoljuk – akkor szorítkozz a minimumra. Ekkor csakis vízálló szempillaspirál és szintén vízálló szemkontúrceruza jöhet szóba, semmi több!
  • A klóros víz intenzíven szárítja a bőrt, így úszás után a bőrödnek extra ápolásra van szüksége. A bőrápoló olajokat tartalmazó tusfürdők táplálnak és hidratálnak, tehát segítenek a bőröd bársonyosságának megőrzésében.

Ez is érdekelhet

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.