Új sminkes a láthatáron! - Interjú

2015.január.12.

Gönczy Gabriella egyike azon fiatal tehetségeknek, akikre érdemes lesz figyelni mostanában. Mini interjúnkból azok is sokat profitálhatnak, akik szintén sminkesek szeretnének lenni.

Gabi tavaly januárban kezdett sminkelni tanulni Gáspár Viki iskolájában. Bár még civil munkája mellett tud csak szenvedélyének hódolni, már most csodák alkotott. Több fotóssal és stylisttal is dolgozott, nem titkolja azonban, hogy Ajkai Dávid divatfotóssal dolgozik és ötlettel a legtöbbet. Készített már teszteket modell ügynökségeknek, a Modart tanulóinak, illetve magán megrendeléseket is, de bemutatót is sminkelt már. Pat McGrath, Lisa Eldridge, a Pixiwoo, és hazaiak Gáspár Viki, Árpa Karolina és nem utolsó sorban Tombor Sarolta azok, akiknek a munkássága leginkább motiválja.

Hogyan írnád le a stílusod?

Nem szeretem a nagy beauty, vagy a céltalan sminkeket, tőlem ezek mindig távol álltak. Szeretem kiemelni azt, ami szép, és előtérbe helyezni, de nem tíz rétegen keresztül. Azt gondolom, hogy a kiforrt stílushoz még hiányzik pár év, nagyon sok munka, és gyakorlás. Inkább gondolom, hogy erős, és határozott törekvésem van arra, hogy ami kikerül a kezem alól, bármilyen fajta munka vagy felkérési is legyen, mindig magas minőséget képviseljen. Ha mégis le kellene írni valamit, akkor az mondanám, hogy hozzám inkább könnyed, szellős, kicsit drámai, letisztult és harmonikus stílus áll közel.

Mi inspirál?
Arcvonások, hangulatok, élmények, filmek, dallamok, érzések, festmények. Gyakran eszembe jut, hogy Munkácsy miként használta a fehéret, vagy Toulouse-Lautrec figuráinak arcán hogy táncolt a fény. (Ez onnan is jöhet, hogy mielőtt rátaláltam volna a művészet ezen ágára sokat festettem és rajzoltam.) Elképzelem, én hogy alkotnám meg ugyanazt a hangulatot, vagy érzetet másképp, más szemszögből.

Fotó: ajkai dávid

Mi a sminktáskád kulcsdarabja?
Az én szerszámos dobozom (ahogy a legjobb barátom mondaná) titkos fegyvere egy doboz tisztítatlan shea vaj. A vizesen-izzadtan csillogó bőrhatáshoz nélkülözhetetlen adalékom, és egyben az egyik apróbb titkom.

Előre tervező sminkes vagy? Vagy engeded, hogy a kezed és a fantáziád vezessen?

Azt gondolom a kettő nem zárja ki egymást, de ha van rá lehetőségem, szeretem megtervezni a sminket. Ez nem jelenti azt, hogy vannak otthon kaptafaterveim, amit elő-elő húzok, inkább annyit tesz, hogy a feladatot átgondolom, tesztelem, finomítom. Így a kivitelezés is gyorsabb.

Fotó: ajkai dávid

Matt vagy fényes?
Fényes!

Színes vagy fekete-fehér?
Fekete-fehér!

Rúzs vagy szájfény?
Rúzs!

Hangsúlyos szemek vagy feltűnő ajakszínek?
Hangsúlyos szemek!

Fotó: ajkai dávid

Ez is érdekelhet

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói