Válts pozitívra a The Body Shoppal!

2012.április.20.

Igazán példaértékű kezdeményezést indít a nemrég Budapesten is boltot nyitó The Body Shop. A márka a Föld napján, április 22-én indítja útjára Wood Positive elnevezésű legújabb kezdeményezését, melynek célja, hogy a vállalat több fát ültessen és óvjon meg, mint amennyit az ellátási lánca felhasznál, ezáltal növelje, semmint kimerítse a világ természeti erőforrásait.

A Wood Positive program egy hosszú távú elkötelezettség keretében, a biológiai sokféleség szempontjából leginkább veszélyben lévő területekre koncentrál szerte a világon. A The World Land Trust szervezet együttműködésével indított projekt az ecuadori Andokban és a kiemelten veszélyeztetett atlanti esőerdőben eddig több mint 55 000 fa ültetésével és gondozásával járult hozzá a világ erőforrásainak gyarapításához.

"A The Body Shop mindig is a csomagolás lehető legteljesebb minimalizálására törekedett; a vállalat jelenleg körülbelül évente 6000 tonna csomagolóanyagot használ fel. Annak érdekében, hogy a csomagolási folyamat környezetbarát legyen és minél kevesebb környezeti terhelést okozzon, a szépségmárka által felhasznált minden papír és papírpép újrahasznosított, vagy az Erdőgondozási Tanács által jóváhagyott forrásból származik. A Wood Positive kezdeményezés részeként a The Body Shop továbbra is vállalja, hogí minden lehetséges módon igyekszik csökkenteni a felhasznált csomagolás mennyiségét" – olvasható a márka közleményében.

A program keretében a helyi biológiai sokféleség fenntartásában jelentős szerepet játszó őshonos fafajokra esett a választás, melyek hozzájárulnak a veszélyeztetett élőhelyek és azok eredeti állapotának helyreállításához, a környezet hosszú távú megőrzése érdekében. Azért, hogy az eljövendő generációk számára is rendelkezésre álljanak mindezek a természeti értékek, a projekt részeként az érintett területeken a fakitermelés is megszűnt.

A Wood Positive termékek egyedi logója a The Body Shop üzletek valamennyi papírcsomagolású termékén megjelenik majd az év során.

Már az Arena Plazában is megvásárolhatod kedvenc kozmetikumaidat

Ez is érdekelhet

7 apróság, amiért nem lesz az igazi a mézeskalácsod

7 apróság, amiért nem lesz az igazi a mézeskalácsod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói