A parfümválasztás művészete: Három tervező, akik megváltoztatták a parfümök világát

Szponzorált tartalom

2018.szeptember.6.

Annak érdekében, hogy ne vesszünk el a parfümök világában, érdemes kicsit visszatekinteni az időtlen klasszikusokhoz: a Givenchy, a Yves Saint Laurent és a Dior.

A legjobb parfümök befolyásolhatják az évszakokat. A divatos márkanevek sokszínűsége káprázatos. A népszerűségüknek köszönhetően, rengeteg értékelés is született róluk. Köztük vannak például a legjobb női parfüm, 2018 legjobb parfüme, minden idők 25 legjobb illata. Ezek közül legalább egy parfüm biztosan egy híres tervezőtől származik, például Givenchy-től, Yves Saint Laurent-től vagy Dior-tól.

Az Elegáns Givenchy
A márkát 1952 alapította Hubert de Givenchy. Hamarosan a fiatal tervező elkezdett létrehozni különböző illatokat, amelyeket maga Audrey Hepburn és a Kennedy család is kedvelt. Így előbb vagy utóbb, a Givenchy parfüm és kozmetikai termékek az elegancia és a luxus ötvözetei lettek.

Ha még nem ismerjük a márkát, akkor kezdésnek a Very Irrésistible tűnik a legjobbnak. Első érzetre ez egy tartós virágos illatot kölcsönöz, mely hordozza az ánizs, a verbena és ribizli levelek jegyeit. Ezután domborodik ki a rózsa és a magnólia édes illata. Végül pedig a Taif rózsa illata bűvöl el bennünket.

A Nemszokványos Yves Saint Laurent
A Yves Saint Laurent divatházat 1961 hozták létre, amellyel a 20. század egyik meghatározó divatházává vált. Yves Saint Laurent irányítása alatt kultikus ruhákat és parfümöket hoztak létre. Yves Saint Laurent legismertebb parfüme a Black Opium.

A Black Opium egy keleties illatú parfüm. Első benyomásra körte, rózsaszín bors és narancsvirág érződik. Később ez jázmin és kávé illattal egészül ki. A végén finom vanília, cédrus illatok dominálnak.

A Kifinomult Christian Dior
Christian Dior tervezőtől származó illatok a nőiesség megtestesítői. Meglehetősen ismert a J`adore nevű parfümje. A gyümölcsös-virágos együttesben az illat a friss mandarinhoz hasonlít, a jázmin, az orchidea, a rózsa és az ilang-ilang kombinációjában. Ez a parfüm bármilyen napszakban ideális felfedve a tulajdonos egy másik oldalát.

A híres tervezők kultikus illatjaik mindig és mindenütt megfelelőek lesznek. Tömények és hosszantartóak, egy titokzatos bűbájos benyomást keltenek.

Ez is érdekelhet

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak

Divathírek

Met gála 2021: Ezek a sztárok jól értelmezték az idei tematikát

Met gála 2021: Ezek a sztárok jól értelmezték az idei tematikát

Divat Shoppingtipp

A GLAMOUR-napok applikációban már letöltheted az októberi számot és a GLAMOUR-napok kuponokat

A GLAMOUR-napok applikációban már letöltheted az októberi számot és a GLAMOUR-napok kuponokat