Így fogja túlélni a hajad a strandszezont

2016.június.30.

A nyári szezon a legtöbb nő számára abszolút kedvenc, napsütés, vízpart, simogató szél és szerencsés esetben a tenger hűs és sós habjai teszik még szebbé. Más kérdés, hogy az imádnivaló hónapok a hajszálainkra milyen hatással vannak… Következzen egy forradalmi megoldás, amely segítségével a tincseid még ősszel is szó szerint ragyogó formában lehetnek!

A nyaralásnak akár bevallottan, akár nem, vannak kellemetlen velejárói is, legalábbis esztétikai szempontból mindenképp. A káros UV-sugarak, a sós vagy éppen klóros fürdések, a vizesen még sérülékenyebb haj homokkal való érintkezése, a szél, egyaránt fokozzák a hajsérüléseket, ami különösképpen igaz a festett vagy melírozott hajra. A sokhetes "kitettségnek" nyár végére pedig legtöbbször szemmel látható az eredménye: fénytelen, száraz, töredezett, sőt szélsőséges esetben akár egészen élettelennek tűnő tincsek.

Mi a megoldás?

Ha tudjuk, hogy idén szeretnénk megúszni, hogy nyár végére kipihenten, viszont leharcolt hajjal vágjunk neki az ősznek, számos ponton tehetünk azért, hogy a hajszálaink tényleg a lehető legjobb formában hagyják maguk mögött a nyarat. Az intenzív hajpakolások, védő kendők, kalapok viselése, esetleg egy egészségügyi vágás, UV-szűrős hajtermékek, hajvégösszezáró szérumok, tápláló olajak egyaránt segíthetnek puhábbá egészségesebbé tenni, vagy így tartani a hajat, netán átmenetileg fényt és erőt adni neki.

A mélyebben lévő problémák kezelésére azonban mindez kevés, mondja Szóláth Norbert, az OLAPLEX magyarországi szakmai vezetője, és a StyleBar N5 vezető fodrásza. Amikor a haj belseje sérült, sajnos a felszínén lévő fedőlemezkék sem tudnak szépen egymásba simulni. A fény, az erő visszaadása komplexebb feladat, különösen festett, vagy melírozott haj esetén. Mi a komolyabb károsodások megelőzésére, sőt, a már látványosan roncsolódott tincsekre is az Olaplex kezeléseket ajánljuk, amelyekkel már nem csak a hollywoodi sztárok komoly része – köztük Jennifer Aniston, vagy Charlize Theron – tartja karban a haját, hanem itthon is egyre többen veszik igénybe.

Atombiztos hajvédelem

A szalonokban festés mellé, vagy külön kezelésként is kérhető Olaplex egy olyan hajkezelési metódus, ami egy forradalmi formulán alapszik, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már kopitermékek sokasága próbálja utánozni – sikertelenül, hiszen mindmáig az Olaplex az első és egyetlen termék, amely ezt a szabadalommal rendelkező hatóanyagot tartalmazza. Lényege, hogy az utánzatokkal ellentétben, nem csak szimplán hatóanyagot juttat a roncsolódott hajszálakba, majd szépen kimosódik, hanem újjá is építi a már felbomlott kémiai kötéseket, vagyis tartósan helyrehozza ezzel a korábbi sérüléseket.

És, hogy mit is jelent mindez a gyakorlatban? Azt, hogy rengeteget javít még a festett, vagy erősen igénybe vett haj állapotán is, azzal, hogy megsokszorozza a haj belső szerkezetét adó alap kémiai kötéseket, egészségessé téve a már roncsolt hajat. "Azok, akik a megelőzésben hisznek, kérhetik a kezelést egy nyaralás előtti festés mellé is, hiszen az Olaplex a szín pigmentjeinek megtapadását is elősegíti, ugyanakkor biztosítja, hogy a jó állapotú tincseink ellenálljanak a nyár és a nyaralás tipikusan káros kihívásainak is." – teszi hozzá a szakértő.

A már számos magyarországi szalonban bevezetett Olaplexet sokoldalúsága nem csak felhasználás terén jellemző, a kezelés ugyanis otthon, sőt nyaralás alatt is "folytatható". Az amerikai szuperkezelés kifejlesztői szerencsére egy Olaplex-kistestvért, mégpedig egy otthon alkalmazható verziót is piacra dobtak. Így nem csak a festés mellé, vagy külön kezelésként, hanem harmadik, otthoni lépcsőfokként is igénybe vehetjük, hogy hajszálaink ereje, színe és fénye valóban kitartson nyár végéig.

Ez is érdekelhet

A lakberendező tippjei, akiért Jennifer Lopez is odáig van

A lakberendező tippjei, akiért Jennifer Lopez is odáig van

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Monitor

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak