Így fogja túlélni a hajad a strandszezont

2016.június.30.

A nyári szezon a legtöbb nő számára abszolút kedvenc, napsütés, vízpart, simogató szél és szerencsés esetben a tenger hűs és sós habjai teszik még szebbé. Más kérdés, hogy az imádnivaló hónapok a hajszálainkra milyen hatással vannak… Következzen egy forradalmi megoldás, amely segítségével a tincseid még ősszel is szó szerint ragyogó formában lehetnek!

A nyaralásnak akár bevallottan, akár nem, vannak kellemetlen velejárói is, legalábbis esztétikai szempontból mindenképp. A káros UV-sugarak, a sós vagy éppen klóros fürdések, a vizesen még sérülékenyebb haj homokkal való érintkezése, a szél, egyaránt fokozzák a hajsérüléseket, ami különösképpen igaz a festett vagy melírozott hajra. A sokhetes "kitettségnek" nyár végére pedig legtöbbször szemmel látható az eredménye: fénytelen, száraz, töredezett, sőt szélsőséges esetben akár egészen élettelennek tűnő tincsek.

Mi a megoldás?

Ha tudjuk, hogy idén szeretnénk megúszni, hogy nyár végére kipihenten, viszont leharcolt hajjal vágjunk neki az ősznek, számos ponton tehetünk azért, hogy a hajszálaink tényleg a lehető legjobb formában hagyják maguk mögött a nyarat. Az intenzív hajpakolások, védő kendők, kalapok viselése, esetleg egy egészségügyi vágás, UV-szűrős hajtermékek, hajvégösszezáró szérumok, tápláló olajak egyaránt segíthetnek puhábbá egészségesebbé tenni, vagy így tartani a hajat, netán átmenetileg fényt és erőt adni neki.

A mélyebben lévő problémák kezelésére azonban mindez kevés, mondja Szóláth Norbert, az OLAPLEX magyarországi szakmai vezetője, és a StyleBar N5 vezető fodrásza. Amikor a haj belseje sérült, sajnos a felszínén lévő fedőlemezkék sem tudnak szépen egymásba simulni. A fény, az erő visszaadása komplexebb feladat, különösen festett, vagy melírozott haj esetén. Mi a komolyabb károsodások megelőzésére, sőt, a már látványosan roncsolódott tincsekre is az Olaplex kezeléseket ajánljuk, amelyekkel már nem csak a hollywoodi sztárok komoly része – köztük Jennifer Aniston, vagy Charlize Theron – tartja karban a haját, hanem itthon is egyre többen veszik igénybe.

Atombiztos hajvédelem

A szalonokban festés mellé, vagy külön kezelésként is kérhető Olaplex egy olyan hajkezelési metódus, ami egy forradalmi formulán alapszik, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már kopitermékek sokasága próbálja utánozni – sikertelenül, hiszen mindmáig az Olaplex az első és egyetlen termék, amely ezt a szabadalommal rendelkező hatóanyagot tartalmazza. Lényege, hogy az utánzatokkal ellentétben, nem csak szimplán hatóanyagot juttat a roncsolódott hajszálakba, majd szépen kimosódik, hanem újjá is építi a már felbomlott kémiai kötéseket, vagyis tartósan helyrehozza ezzel a korábbi sérüléseket.

És, hogy mit is jelent mindez a gyakorlatban? Azt, hogy rengeteget javít még a festett, vagy erősen igénybe vett haj állapotán is, azzal, hogy megsokszorozza a haj belső szerkezetét adó alap kémiai kötéseket, egészségessé téve a már roncsolt hajat. "Azok, akik a megelőzésben hisznek, kérhetik a kezelést egy nyaralás előtti festés mellé is, hiszen az Olaplex a szín pigmentjeinek megtapadását is elősegíti, ugyanakkor biztosítja, hogy a jó állapotú tincseink ellenálljanak a nyár és a nyaralás tipikusan káros kihívásainak is." – teszi hozzá a szakértő.

A már számos magyarországi szalonban bevezetett Olaplexet sokoldalúsága nem csak felhasználás terén jellemző, a kezelés ugyanis otthon, sőt nyaralás alatt is "folytatható". Az amerikai szuperkezelés kifejlesztői szerencsére egy Olaplex-kistestvért, mégpedig egy otthon alkalmazható verziót is piacra dobtak. Így nem csak a festés mellé, vagy külön kezelésként, hanem harmadik, otthoni lépcsőfokként is igénybe vehetjük, hogy hajszálaink ereje, színe és fénye valóban kitartson nyár végéig.

Ez is érdekelhet

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!