Mi az a konjac szivacs és miért kell feltétlenül kipróbálnod?

Néhány nappal ezelőtt ajándékba kaptam egy konjac szivacsot, amiről korábban már fél füllel hallottam jó dolgokat, de valamiért nem vettem a fáradtságot, hogy bővebben is utána nézzek a dolognak.

Mi az a konjac szivacs és miért kell feltétlenül kipróbálnod?
Fotó: Shutterstock

Az első dolog, amit megállapítottam a termékkel kapcsolatban, hogy nevét azért kapta, mert konjac gyökérből, azaz a a konjac glükomannan virág gyökeréből készül. Ezt a virágot akár ördögnyelvként is ismerhetjük, ebben a formájában a fogyókúrás termékek összetevőjeként. Az már önmagában egy hatalmas előny, hogy egy növényből készült szivacsot használhatok, ami környezetbarát és biológiailag lebomló. Én a Hello Body, Body Konjac testszivacsot kaptam ajándékba, ami vegán, állatokon nem tesztelték.

Első pozitívum: lebomló, vegán

Mivel ennek a szivacsnak a dobozán egyértelműen fel volt tüntetve, hogy egy testszivacsról van szó, tudtam, hogy zuhanyzás és fürdés során az egész testre használható. Egy kis utánajárást követően azonban rájöttem, hogy létezik arcszivacs verzió is, aminek szintén számos előnye van. De vegyük sorjában a dolgokat.

Milyen volt az első benyomásom?

Amikor kivettem a dobozból a szivacsot egy kicsi, nagyon kemény ˝valamit˝ láttam. Nem kell megijedni, amint vízbe áztatjuk, tökéltesen megpuhul. Amikor először összenyomkodtam a megpuhult szivacsot éreztem, hogy nagyon különleges puha, olajos textúrája van, amit nehéz szavakkal körül írni, mivel semmihez sem nagyon tudom hasonlítani. Ami azonnal feltűnt, hogy a szokásos tusfürdő mennyiség negyedét vittem fel a szivacsra és ezerszer annyira habzott, mint eddig bármi, amit használtam.

A tökéletes otthoni pedikűr 6 lépésben - A szakértő tanácsai

A tökéletes otthoni pedikűr 6 lépésben - A szakértő tanácsai

Második pozitívum: Lényegesen kevesebb tusfürdőt használok el a szivacsnak köszönhetően.

Nem csak habzik, hanem nagyon alaposan tisztít is. Már akkor is éreztem, hogy sokkal puhább a bőröm, amikor még vizes voltam, de a selymes bőr érzése a törölközést követően sem múlt el. Sőt több mint egy hét használat után általánosságban véve is úgy érzem, hogy puhább lett a bőröm. A hagyományos bőrradírozó termékekkel ellentétben, melyeket általában csak heti egyszer ajánlott használni, a konjac szivacsot minden nap használtam. Sehol nem olvastam, hogy valamiért nem szabadna, ezért úgy gondoltam nem lehet belőle baj. És szerencsére nem is lett, sőt. Ha azt mondom, nagyon tisztának éreztem magam tőle, az furcsán hangzik, hiszen egy fürdést követően általában így érzi magát mindenki, viszont én vagyok az, aki naponta 3-4 alkalommal is letusolok, ha szükségét érzem, szóval, ha én valamire azt mondom, hogy tiszta, az tényleg tiszta.

Harmadik pozitívum: elhalt hámsejtek eltávolítása napi szinten: tiszta és puha bőr

A konjac artisztító szivacsokat még nem próbáltam, de olyan lelkes lettem a testszivacs kipróbálása után, hogy azonnal elolvastam, mi mindenre jó.

Biztosan kipróbálom! Addig is nézd meg ezeket:

Mi az a konjac szivacs és miért kell feltétlenül kipróbálnod? A bőröd nagyon hálás lesz!

Ez is érdekelhet

Szorongsz a szex miatt? Ezek a tippek segíthetnek

Szorongsz a szex miatt? Ezek a tippek segíthetnek

GLAMOUR Horoszkóp

Ma ne dőlj be a külsőségeknek - Napi horoszkóp: július 30.

Ma ne dőlj be a külsőségeknek - Napi horoszkóp: július 30.

Sztárhírek

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát