Miért kellemetlen a testszag?

2014.május.23.

Rendben, hogy ma már számtalan termék segítségével elfedhetjük, de jó lenne tudni a miértet is, nem igaz?

A kellemetlen szagok kialakulásáért a hónaljban megtelepedő baktériumok felelősek, melyek az izzadtság lebontása közben termelik nem éppen illatos végtermékeiket. A szag semlegesítésére ma két elterjedt megoldás létezik: a pórusok elzárása és ezáltal az izzadás lokális akadályozása, illetve a baktériumok szaporodásának gátlása. Ez utóbbi megoldás nem avatkozik be a szervezet belső folyamataiba, kizárólag a szagok kialakulását előzi meg. A korábbi dezodorok csupán a már kialakult szagokat igyekeztek egy erősebb illattal elfedni, ennek végeredménye pedig legalábbis erősen aggályos. Ráadásul a 19-ik századik a dezodorok fejlődése meg is szakadt, hiszen az ókorban csak a már említett Kleopátra féle módszer volt divatban a világ kulturáltabb felén, a középkorban pedig egyenesen nemkívánatosak voltak az ilyen jellegű hívságok. Ebben a korban még a testszag elfedése is csak a gazdagok kiváltsága volt. Ők pedig parfümöt használtak e célra.

Az első, modern értelemben vett dezodor megjelenésére egészen 1888-ig kellett várni, amikor egy Egyesült Államokbeli feltaláló vattára csepegtethető kemikáliával állt elő. Persze az ipari forradalom a deókat sem hagyta érintetlenül, hiszen a golyóstoll Bíró László általi feltalálása indította el a golyós dezodorok hódítását is. Persze emellett a vegyipar fejlődése is szerepet játszott abban, hogy kialakultak a mai hagyományos dezodorok, illetve az izzadásgátlók, ez utóbbiak egyik fontos összetevője az alumínium só, amely az előbb említett pórusok lezárásért felel.

Ezt használd, ha eddig semmi nem jött be!
A Dr. Organic készítményei alumíniumsót nem tartalmaznak, mint ahogy semmilyen hozzáadott kémiai anyagot sem. A márka golyós dezodorjai a pórusok elzárása nélkül természetes összetevőkkel biztosítanak hosszantartó védelmet. Bioaktív hatóanyagaival gyengédek a bőrhöz, mégis hatékonyan semlegesítik a nem kívánt testszagot, gátolják a túlzott verejtékezést, megnyugtatják és hidratálják a bőrt. 1710 Ft/ 50 ml

Ez is érdekelhet

Sosem látott intim képek: Harry herceg és Meghan Markle új dokusorozata izgalmasabb lesz, mint vártuk

Sosem látott intim képek: Harry herceg és Meghan Markle új dokusorozata izgalmasabb lesz, mint vártuk

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói