A tökéletes szemhéjtus létezik, könnyű használni, és megtaláltuk!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egyszerű és nagyszerű, klasszikus és modern egyszerre: igen, ez a szemhéjtus. Fejleszd tökélyre a tusvonal húzási technikád, segítünk, hogyan tudod személyre szabottan a legjobbat kihozni belőle! Azonban nem mindegy, milyen termékkel dolgozol, mert egy rossz választás miatt könnyen csalódás érhet.

Ezekkel a szemhéjtusokkal biztosra mehetsz
Ezekkel a szemhéjtusokkal biztosra mehetsz
Fotó: IMaxTree/Glamour

Amikor kimondjuk Marilyn Monroe nevét, nem csak páratlan tehetsége és polgárpukkasztó habitusa jut először eszünkbe, hanem az ötvenes évekből máig örök klasszikusként fennmaradt tusvonal is. Marilyn igazán eredeti módon a tusvonalat piros rúzzsal kombinálta, de ez a letisztult, egyszerű szemsmink önmagában is csodásan fest. A tusvonalnak ma már számos változata elterjedt, nők ezrei hordják büszkén a mindennapokban és a legkülönlegesebb alkalmakra egyaránt. Nem kell profinak lenned, hogy néhány perc alatt feldobd a tekinteted egy egyszerű vonallal, mindössze egy-két alapszabályt érdemes betartanod a személyes adottságaid figyelembevételével és kifogástalan sminket készíthetsz magadnak. Most lerántjuk a leplet a tusvonal készítés rejtelmeiről, és mutatunk pár szuper szemhéjtust egészen a pénztárcakímélő daraboktól a csúcskategóriásokig, hogy te is magabiztosan kacsinthass a világra!

Mit várunk egy jó tustól?

Egy igazán jó szemhéjtusnak több ismérve is van, de elsősorban érdemes megvizsgálnunk a szemeink méretét, elhelyezkedését. Amennyiben kicsi szemekkel rendelkezel, számodra egy vékony, precíz vonal lesz az ideális, ellenkező esetben bátran húzz vastagabb vonalat, ugyanis a vastag tusvonal nyújtani fogja a szemeidet! Ha közel ülnek egymáshoz a szemeid, érdemes csak a külső szempillatőbe rajzolnod, ami optikailag növeli a két szem közötti távolságot! Távol ülő szemeknél ennek ellentéte érvényes: remekül fog állni, ha egészen a belső szemzugig megfested a vonalat. Figyelj arra is, hogy a szemeid lefelé billennek e – ha igen, a szemek külső sarkánál vastagíts, így ellensúlyozod a hatást! Végül, de nem utolsó sorban a rejtett szemhéjnál nem lesz könnyű dolgod, de ha nyitott szemmel rajzolod meg a tusvonal végeit, el fogod találni a tökéletes arányokat.

Egy tökéletes tus tartós, pigmentált, és könnyű használni
Fotó: IMaxTree

Egy jó szemhéjtust úgy ismerhetsz fel, hogy amikor a kezeiden kipróbálod, nem látsz lyukat benne, vagyis elég színpigmentet tartalmaz. Nem enged magából túl sok festéket, így biztos kezekkel állhatsz neki az alkotásnak, nem szárad meg túl hamar, és nem is kell sokat várni a száradásra. Nagyon enyhe dörzsölésre nem kenődik, nem maszatolódik el, a legfontosabb szempont pedig, hogy olyan ecsettel vagy applikátorral legyen ellátva, amellyel kényelmesen, magabiztosan fogsz tudni dolgozni!

Az igazán tartós rúzs elkészítése egyszerűbb, mint hinnéd

Az igazán tartós rúzs elkészítése egyszerűbb, mint hinnéd

Így készítsd el a tusvonalat

Ha nem vagy biztos benne, milyen szempontokat kell betartanod a tusvonal elkészítésénél, próbáld meg ezeket a lépéseket követni sorban! Ne add fel, ha elsőre nem sikerül tökéletesen: gyakorlat teszi a mestert!

  1. Mivel a szemhéj az arcon az a terület, ami a leginkább hajlamos a zsírosodásra , készíts megfelelő bázist, hogy tuti minden a helyén maradjon egész nap! Ezt vagy egy szemhéjbázissal, vagy egy korrektorral tudod megtenni, aminek a tetejére kerüljön púder! Enélkül a lépés nélkül szokott előfordulni, hogy a tusvonal néhány pislogás után elkenődik a szemhéjon, és azt hisszük, nem jó terméket választottunk.
  2. Előszőr húzd meg a vonalat csak a szempilláid tövét követve pontosan, és illeszd annyira közel az ecsetet, amennyire csak lehet!
  3. Ezután következhet a tusvonal végének megfelelő irányba állítása. Az alsó szempilláid folytatásaként lévő vonalat a szemöldököd legvégső pontjával kösd össze! Ha szükséges, egy poros állagú termékkel jelöld ki a bázist mindkét szemednél, így ha eltérést tapasztalsz, könnyebben módosíthatsz. Egy dolgot ne felejts el: senkinek nincs tökéletesen egyforma szeme, így tökéletesen egyforma tusvonal sem létezik!
  4. Amikor ezzel készen vagy, a kívánt vastagságtól függően egy háromszögként fesd visszafele a tusvonal legvégétől a szempilla tövei felé haladva a festéket, ha valahol eltérést tapasztalsz, utólag még korrigálhatod!

Válogass kedvedre a jobbnál jobb szemhéjtusok arzenáljából:


Galéria

Bezárás
2023.02.20.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Brad Pitt ebben az egy dologban teljesen megváltozott az új barátnője kedvéért

Brad Pitt ebben az egy dologban teljesen megváltozott az új barátnője kedvéért

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

6 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

6 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)