12 sztár, aki balkezes

2020.augusztus.13.

Balkezesnek lenni nem könnyű. Egyszerűen a világ nem nekünk van berendezve, hisz "csupán" minden hetedik ember balkezes. Mindezen felül vannak olyan országok, - mint Albánia és Indonézia – ahol egyenest tilos a bal kéz használata.

12 sztár, aki balkezes
Fotó: Getty Images

Mégis, mi, balosok valamiben egyetértünk: a spirálfüzet egyenest az ördögtől való találmány, hisz színtiszta kínlódás abba írni. Az egyetemi padok mind jobbkezesekre vannak tervezve, és a csini egyszarvús bögrét sem tudjuk úgy fogni bal kézben, hogy a szarva ne nyomja ki a szemünket ivás közben.
A tanulmányok azt mondják, hogy a balkezesek nagyobb eséllyel válnak sorozatgyilkossá, meleggé vagy lesznek ADHD-sek. Rosszabbak az iskolában, viszont kiemelkedők a legtöbb labdajátékban, és a legismertebb állítás, hogy kreatívabbak.

Nos, ezutóbbi ugyan vitatott, akárcsak az az összes többi, de talán egy kicsit pozitív irányba billenti a mérleget, ha lecsekkolod, hogy mennyi szupertehetséges sztár balkezes:

1. Justin Bieber

Fotó: Rexfeatures

Nyolc évesen kezdtem gitározni - mondta Justin Mikor elkezdtem gyakorolni, akkor egy jobbkezes gitáron kezdtem, mert anyukámnak az volt otthon. Szóval felkaptam, megfordítottam, és bal kézzel kezdtem el rajta játszani. Anyukám visszafordította jobbkezesre, de én rögtön visszafordítottam és tovább próbálkoztam. Nagyon nehéz volt, mert teljesen fordítva volt. Aztán anyukám vett nekem szülinapomra egy balkezes gitárt, szóval gyerekkoromtól fogva balkezes gitáron játszom.

2. Jennifer Lawrence

Fotó: Getty Images

Miután láttuk JLaw-t az Éhezők Viadalába mi is elhittük, hogy jobbkezes, hisz az íjat úgy fogja, de nem. Katniss Everdeen lehet, hogy jobbkezes, viszont Jennifer Lawrence büszke balos. Egyébként egy íjász-specialista azt mondta, hogy könnyű megtanulni az íjat a nem-domináns kezünkkel használni.

3. Adam Levine

Fotó: Getty Images

A Maroon V frontembere is balkezes, sőt vannak olyan fanok, akiknek ezzel az énekes még inkább jófejnek tűnik. Hát, legyen bármilyen kezes is, Adam Levine mindenhogy jófejnek tűnik.

4. Sarrah Jessica Parker

Fotó: Getty Images

SJP balkezes, sőt a férje, Matthew Broderick is az, szóval Hollywood szuperpárosa ettől a ténytől csak még menőbb lesz.

5. Vilmos herceg

Fotó: Getty Images

Az angol trón második várományosa, Vilmos herceg is igen különleges, ha a domináns kézről van szó. II. Erzsébet királynő, Károly herceg, Diana hercegné, Harry herceg, és még a felesége, Kate Middleton is jobbkezes, csak Vilmos herceg használja jobban a bal kezét. De jó társasága van, hisz Viktória királynő maga is büszke balkezes volt.

6. Lady Gaga

Fotó: Rexfeatures

Még a legnagyobb Lady Gaga fanok is meglepődnek, mikor megtudják, hogy az énekesnő balkezes. Igaz, jobb kézzel gitározik, de mikor autogramot ad vagy leül megírni a legújabb gigaslágert, akkor az bal kézzel történik.

7. Julia Roberts

Fotó: Northfoto

Azt hiszed, hogy a balkezesek nem mások, mint egy csapat fura különc, akik a "rossz" kezüket használják? Balkezes Julia Roberts szavaival élve (vagyis a legikonikusabb karaktere, Vivian szavaival élve a Pretty Womanből) "Nagy hiba! Hatalmas! Óriási!". Ő korunk egyik legnagyobb színésznője, aki nem mellesleg balkezes.

8. Keanu Reeves

Fotó: Getty Images

Míg a karakterek, akik híressé tették őt, mint Jack Traven a Speedből, vagy Neo a Mátrixból jobbkezesek, addig bizony Keanu Reeves igenis balkezes, hisz autogramosztásnál bal kézzel ír alá, nem pedig jobbal, mint amiben a pisztolyt fogja.

9. Hugh Jackman

Fotó: Getty Images

Míg Hugh Jackman az X-men filmekben Farkasként tép szét valakit, a bal karma sokkal fájdalmasabb lehet. Ez azért van, mert az ausztrál sztár is balkezes.

10. Oprah Winfrey

Fotó: Getty Images

A milliárdos műsorvezető is a balkezesek klubját erősíti. És mióta a nők statisztikailag kevesebben balkezesek, mint a férfiak, ezért ez még egy olyan tulajdonság, ami elkülöníti Oprah-t a többi műsorvezetőtől, és a talk-showk királynőjévé teszi.

11. Caitlyn Jenner

Fotó: Getty Images

Itt van még egy dolog, ami Caitlyn Jennert különlegessé teszi. Olimpiai aranyérmes sportoló, magának tudhatja a történelem legszembetűnőbb átalakulását és végül, de nem utolsó sorban; balkezes.

12. Barack Obama

Fotó: Getty Images

Az USA 44. elnöke elviccelte, mikor megtudták róla, hogy balkezes. Mikor hivatalba állt, és aláírta az első végrehajtóparancsot azt mondta "Igen, balkezes vagyok, szokjanak hozzá".

Ez is érdekelhet

Ezek voltak a 2010-es évek legjobb sorozatai

Ezek voltak a 2010-es évek legjobb sorozatai

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.