azta

9 sztár, akik komoly betegséggel élnek együtt

2021.május.23.

Amikor a betegség beüt, nincs irgalom. A legigazságtalanabb módon képes a sors büntetni bennünket, és ez alól a sztárok sem képeznek kivételt. Néhány kór csupán átmenetileg veri le a lábáról az embert, ám sajnos léteznek olyanok, amelyek képesek örökre teljesen megváltoztatni az életünket.

Selena Gomez korábban bevallotta, hogy egy nagyon komoly betegségen esett át. A kezelések következtében felszedett kilók miatt a bulvárlapok gonosz megjegyzéseinek a céltáblájává vált.

Most végre nyíltan beszélt a történtekről, és ennek kapcsán mi is utánajártunk, kik azok a hírességek még, akik Selena Gomezhez hasonlóan valamilyen nehéz kórral, rendellenességgel élnek együtt.

1. Sarah Hyland - Vese diszplázia

sarah hyland
Fotó: Rexfeatures

A Modern család bájos sztárjának kész hullámvasút volt az élete, amióta gyerekkorában vese diszpláziával diagnosztizálták. Az orvosok ekkor azt állították, soha nem lesz normális élete. A probléma még magzatkorban alakul ki, születés után különböző méretű ciszták lepik el a beteg vesét, ami így nem is tud működni rendesen. Sara Hyland és családja a kezdeti nehézségek ellenére nem adta fel, 2012-ben veseátültetésen esett át, ami nélkül talán nem is élte volna túl ezt az egészet. A legmeghatóbb pedig a történetben az, hogy édesapja volt a donora.

2. Halle Berry – Cukorbetegség

Halle berry
Fotó: Rexfeatures

Az Oscar-díjas színésznőnek sikerült nehéz állapotát áldássá átalakítani. 1989-ben derült ki, hogy 2-es típusú cukorbetegsége van, ami abban nyilvánul meg, hogy teste nem tudja feldolgozni és energiává alakítani a bevitt cukrot az alacsony inzulintermelés miatt. Halle Berryt a kórral való megbirkózás erőssé tette, szembe kellett néznie a valósággal bármilyen kellemetlen vagy fájdalmas volt is az.

3. Michael J. Fox – Parkinson-kór

michael j fox
Fotó: Rexfeatures

A Vissza jövőbe sztárját nagyon fiatalon, alig 30 éves korában diagnosztizálták. A színész 2000-ben létrehozta a Michael J. Fox Alapítványt, ami azóta több mint 450 millió dollárt gyűjtött a Parkinson-kór gyógyításának kutatására.

4. Kim Kardashian – Pszoriázis

kim kardashian
Fotó: Rexfeatures

A pikkelysömör egy olyan autoimmun betegség, ami viszketős bőrkiütéseket okoz. A szelfi királynőt ez azonban eddig még sosem gátolta: "Nem tudok mit tenni ellene, de semmi okom arra, hogy kényelmetlenül érezzem miatta magam". Ez így van!

5. Miley Cyrus – Tachycardia

miley cyrus
Fotó: Rexfeatures

A tachycardia a megszokottnál gyakoribb szívveréssel jár. Az a típusú rendellenesség, amiben Miley Cyrus szenved nem túlságosan veszélyes, de elég ahhoz, hogy a popsztárt zavarja, és minden egyes fellépésénél a szívére gondoljon. Önéletrajzában beszélt először problémájáról.

6. Pamela Anderson – Hepatitisz C

pamela anderson
Fotó: Rexfeatures

A halálos vírus vérrel való érintkezés útján terjed és májkárosodást okoz. A bikini modell azt állítja, hogy akkor kapta el a betegséget, amikor ugyanazt a tetováló tűt használták ex-férjével, Tommy Lee-vel. Szerencsére Pamela Anderson szemmel láthatóan még mindig él és virul, és szexisségéből sem veszített semmit.

7. Ben Stiller – Lyme-kór

ben stiller
Fotó: Rexfeatures

A bakteriális fertőzést kullancsok terjesztik. A kór meglehetősen elterjedt a sztárok körében is, Ben Stiller mellett Avril Lavigne, Alec Baldwin és Ashley Olsen is harcba szállt már a betegséggel. Szerencsére mindannyian jól vannak, és tünetmentesek, azonban ez a fránya nyavalya sosem hagyja el a szervezetet, és nagyon nehéz legyőzni.

8. Lady Gaga – Lupusz

lady gaga
Fotó: Rexfeatures

A betegség genetikai úton terjed, és Lady Gaga családjában is felütötte már a fejét, nála is bármikor kialakulhat. Az énekesnőt kivizsgálták, és pozitív eredményei születettek sajnos, ami még nem jelenti azt feltétlenül, hogy meg is fog betegedni. Egyelőre nem mutatja semmi jelét a kórnak, de nagyon oda kell figyelnie magára, hogy ez a későbbiekben se változzon.

9. Selena Gomez – Lupusz

selena gomez
Fotó: Rexfeatures

A mindössze 23 éves popsztár 2013-ban egy rehabilitációs központba vonult vissza kezelni betegségét, ami rögtön azt a pletykát indította el, miszerint drogproblémái vannak. Selena Gomez családja nagyon aggódott a fiatal lány egészsége miatt, ezért le is mondták az ázsiai turnéját attól tartva, nehogy stroke-ot kapjon közben. Kemoterápiás kezelésen esett át, és szerencsére azóta szemmel láthatóan minden rendben van az egészségével, azonban elárulta, hogy borzasztóan vissza kellett fognia magát, és ne reagáljon a média gonosz megjegyzéseire: "Annyira a képükbe mondtam volna, hogy fogalmatok sincs semmiről. Kemoterápián vagyok. Seggfejek vagytok".

Ez is érdekelhet

Ezen a héten Lábas Viki énekesnő lehengerlő megjelenése kerül fókuszba

Ezen a héten Lábas Viki énekesnő lehengerlő megjelenése kerül fókuszba

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő