9 sztár, akik komoly betegséggel élnek együtt

2021.május.23.

Amikor a betegség beüt, nincs irgalom. A legigazságtalanabb módon képes a sors büntetni bennünket, és ez alól a sztárok sem képeznek kivételt. Néhány kór csupán átmenetileg veri le a lábáról az embert, ám sajnos léteznek olyanok, amelyek képesek örökre teljesen megváltoztatni az életünket.

Selena Gomez korábban bevallotta, hogy egy nagyon komoly betegségen esett át. A kezelések következtében felszedett kilók miatt a bulvárlapok gonosz megjegyzéseinek a céltáblájává vált.

Most végre nyíltan beszélt a történtekről, és ennek kapcsán mi is utánajártunk, kik azok a hírességek még, akik Selena Gomezhez hasonlóan valamilyen nehéz kórral, rendellenességgel élnek együtt.

1. Sarah Hyland - Vese diszplázia

sarah hyland
sarah hyland
Fotó: Rexfeatures

A Modern család bájos sztárjának kész hullámvasút volt az élete, amióta gyerekkorában vese diszpláziával diagnosztizálták. Az orvosok ekkor azt állították, soha nem lesz normális élete. A probléma még magzatkorban alakul ki, születés után különböző méretű ciszták lepik el a beteg vesét, ami így nem is tud működni rendesen. Sara Hyland és családja a kezdeti nehézségek ellenére nem adta fel, 2012-ben veseátültetésen esett át, ami nélkül talán nem is élte volna túl ezt az egészet. A legmeghatóbb pedig a történetben az, hogy édesapja volt a donora.

2. Halle Berry – Cukorbetegség

Halle berry
Halle berry
Fotó: Rexfeatures

Az Oscar-díjas színésznőnek sikerült nehéz állapotát áldássá átalakítani. 1989-ben derült ki, hogy 2-es típusú cukorbetegsége van, ami abban nyilvánul meg, hogy teste nem tudja feldolgozni és energiává alakítani a bevitt cukrot az alacsony inzulintermelés miatt. Halle Berryt a kórral való megbirkózás erőssé tette, szembe kellett néznie a valósággal bármilyen kellemetlen vagy fájdalmas volt is az.

3. Michael J. Fox – Parkinson-kór

michael j fox
michael j fox
Fotó: Rexfeatures

A Vissza jövőbe sztárját nagyon fiatalon, alig 30 éves korában diagnosztizálták. A színész 2000-ben létrehozta a Michael J. Fox Alapítványt, ami azóta több mint 450 millió dollárt gyűjtött a Parkinson-kór gyógyításának kutatására.

4. Kim Kardashian – Pszoriázis

kim kardashian
kim kardashian
Fotó: Rexfeatures

A pikkelysömör egy olyan autoimmun betegség, ami viszketős bőrkiütéseket okoz. A szelfi királynőt ez azonban eddig még sosem gátolta: "Nem tudok mit tenni ellene, de semmi okom arra, hogy kényelmetlenül érezzem miatta magam". Ez így van!

5. Miley Cyrus – Tachycardia

miley cyrus
miley cyrus
Fotó: Rexfeatures

A tachycardia a megszokottnál gyakoribb szívveréssel jár. Az a típusú rendellenesség, amiben Miley Cyrus szenved nem túlságosan veszélyes, de elég ahhoz, hogy a popsztárt zavarja, és minden egyes fellépésénél a szívére gondoljon. Önéletrajzában beszélt először problémájáról.

6. Pamela Anderson – Hepatitisz C

pamela anderson
pamela anderson
Fotó: Rexfeatures

A halálos vírus vérrel való érintkezés útján terjed és májkárosodást okoz. A bikini modell azt állítja, hogy akkor kapta el a betegséget, amikor ugyanazt a tetováló tűt használták ex-férjével, Tommy Lee-vel. Szerencsére Pamela Anderson szemmel láthatóan még mindig él és virul, és szexisségéből sem veszített semmit.

7. Ben Stiller – Lyme-kór

ben stiller
ben stiller
Fotó: Rexfeatures

A bakteriális fertőzést kullancsok terjesztik. A kór meglehetősen elterjedt a sztárok körében is, Ben Stiller mellett Avril Lavigne, Alec Baldwin és Ashley Olsen is harcba szállt már a betegséggel. Szerencsére mindannyian jól vannak, és tünetmentesek, azonban ez a fránya nyavalya sosem hagyja el a szervezetet, és nagyon nehéz legyőzni.

8. Lady Gaga – Lupusz

lady gaga
lady gaga
Fotó: Rexfeatures

A betegség genetikai úton terjed, és Lady Gaga családjában is felütötte már a fejét, nála is bármikor kialakulhat. Az énekesnőt kivizsgálták, és pozitív eredményei születettek sajnos, ami még nem jelenti azt feltétlenül, hogy meg is fog betegedni. Egyelőre nem mutatja semmi jelét a kórnak, de nagyon oda kell figyelnie magára, hogy ez a későbbiekben se változzon.

9. Selena Gomez – Lupusz

selena gomez
selena gomez
Fotó: Rexfeatures

A mindössze 23 éves popsztár 2013-ban egy rehabilitációs központba vonult vissza kezelni betegségét, ami rögtön azt a pletykát indította el, miszerint drogproblémái vannak. Selena Gomez családja nagyon aggódott a fiatal lány egészsége miatt, ezért le is mondták az ázsiai turnéját attól tartva, nehogy stroke-ot kapjon közben. Kemoterápiás kezelésen esett át, és szerencsére azóta szemmel láthatóan minden rendben van az egészségével, azonban elárulta, hogy borzasztóan vissza kellett fognia magát, és ne reagáljon a média gonosz megjegyzéseire: "Annyira a képükbe mondtam volna, hogy fogalmatok sincs semmiről. Kemoterápián vagyok. Seggfejek vagytok".

Ez is érdekelhet

10 dolog, amiben nem ciki, ha felnőttként is gyerek maradsz

10 dolog, amiben nem ciki, ha felnőttként is gyerek maradsz

GLAMOUR Horoszkóp

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Sztárhírek

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát