A lány, akit szőke paróka nélkül meg sem ismernek: Emilia Clarke

2015.április.30.

A 27 éves színésznő karrierje egyik legfényesebb állomásához érkezett. Ezt nem csak azért állíthatjuk, mert az angol Vogue májusi számának címlapján szerepel, hanem mert a Trónok harca mellet például a Terminátor legújabb részében is láthatjuk majd. Ha kíváncsi vagy, mi a színésznő sikerének titka, és miért szeretik ilyen sokan, olvass tovább.

emilia clarke
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Született: 1987. május 1., London, Egyesült Királyság

Család
Emilia Clarke édesapja hangmérnök, édesanyja üzletasszony, öccse pedig politikusként tevékenykedik. Emilia igazán festői környezetben cseperedett fel. A Flare magazinnak adott interjújában elmondta, hogy gyermekkorát idilli környezetbe tölthette. Házukat mintha csak egy tündérmeséből emelték volna ki. A kertben még egy patak is végigfolyt, ahol kacsákkal és nyulakkal játszhattak testvérével. A színésznő elmesélte, hogy nagy csínytevők voltak öccsével együtt, és a kacsákat gyakran bezárták anyukája irodájába, ahol azok mindent összepiszkítottak.

Clarke középiskolai tanulmányait Oxforban folytatta, majd felvételt nyert a Drama Centre Egyetemre, Londonban, ahol Pierce Brosnan és Colin Firth is tanult.

Fotó: Flare

Karrier
Emilia az édesapja által kezdett érdeklődni a színészet iránt, amikor apukája a Show Boat című musicalen dolgozott. A lány rögtön beleszeretett a darabba és eldöntötte, hogy színésznő lesz. Már az egyetemi évek alatt is több színdarabban szerepet kapott, többek között a Hamletben és a Pygmalionban is. Első televíziós szereplése 2009-ben volt egy angol tévésorozatban, ami után többen is felfigyeltek rá, így 2010-ben egy brit független filmben is szerepet kapott. A világhírnév sem váratott magára sokat. Szintén 2010-ben Emiliát már Daenerys Targaryen megformálójaként láthattuk a hihetetlenül sikeres Trónok harca sorozatban. A tehetség mellett a lány egy jókora adag szerencsét is magáénak tudhat, hiszen a szerepet eredetileg Tamzin Merchant-nak szánták, aki az utolsó pillanatban visszalépett. A sorozatnak köszönhetően majdnem ő lett A szürke ötven árnyalata Anastasiája, azonban végül nemet mondott a felkérésre, hamarosan azonban a Terminátor legújabb epizódjában láthatjuk.

emilia clarke
Fotó: Terminator Genisys

Divat
A fiatal színésznő üde, természetes báját sokan megirigyelhetik. Emilia Clarke a hétköznapokban előnyben részesíti a kényelmes, de kifinomult öltözködést. Gyakran láthatjuk farmerben és egyszerű topban, de még ilyenkor is igyekszik feldobni szettjét. Általában nőies magas sarkúval egészíti ki az öltözékét, ami még jobban kiemeli hibátlan alakját. A vörös szőnyegen sem okozott még soha csalódást. Elegánsabbnál elegánsabb összeállításokat választ minden alkalomra. Letisztult stílusát úgy látszik, nem csak mi imádjuk, hiszen idén a hőn áhított Vogue címlapra is felkerült.

emilia clarke
Fotó: Rexfeatures

Érdekesség
Azt gondolhatnánk, hogy a népszerű színésznő naponta küzd meg a rajongók hadával, de ez egyáltalán nem igaz. Emilia egy interjúban elárulta, hogy bármikor nyugodtan kimehet az utcára, hiszen rajongói az eredeti barna hajszínével gyakorlatilag nem ismerik fel. "Igazi kihívás a rajongóknak, hogy észrevegyenek engem. Kértem már, hogy egyszer hadd mehessek el bulizni a parókában, de sajnos azt mondták, nem lehet. Bután hangzik, de amikor a nap végén leveszem a parókát, nagyon kiábrándító, amit a tükörben látok" – vallotta egy interjúban. Pánikra semmi ok, Emilia, szerintünk a természetes szépség sokkal megnyerőbb! Neked szőkén vagy barnán tetszik jobban?

Fotó: HBO

Miért szeretjük?
A színésznőt rengeteg dolog miatt lehet szeretni. Többek között humora és közvetlensége miatt. A vele készült interjúkból többször is kiderült, hogy imád egy-egy kérdésre viccesen válaszolni és történeteivel szórakoztatni a riportereket. "Amikor elmondtam a szüleimnek, hogy színészi pályára készülök, először teljes mértékben felkészültek rá, hogy biztosan munkanélküli leszek. De azért most örülnek, hogy mégis dolgozom!" – mesélte a gyönyörű színésznő.

emilia clarke
Fotó: GLAMOUR FR

Ez is érdekelhet

Ökoszorongás - akármilyen kicsit teszel a környezetért, annak van jelentősége!

Ökoszorongás - akármilyen kicsit teszel a környezetért, annak van jelentősége!

GLAMOUR Horoszkóp

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább