A nő, aki örökre belevéste magát az emlékezetünkbe: Rosamund Pike

2014.november.27.

Rosamund Pike sokak szerint élete alakítását nyújtotta a Holtodiglan thrillerben. De mielőtt élete szerepét megkapta volna Ben Affleck oldalán, addig mindenki Bond-lányként emlegette, ugyanis ő játszott Pierce Brosnan utolsó 007-es filmjében.

rosamund pike
Fotó: Rexfeatures

Született: 1979. január 27, London

Család
Rosamund Mary Elizabeth Pike néven született Angliában, egy hegedűművésznő és egy operaénekes egyetlen gyermekeként. Szülei munkájából adódóan gyermekkorát végigutazta, ennek köszönhetően folyékonyan elsajátította a német és francia nyelvet. Rosamund angol irodalmat hallgatott az egyetemen, de egy ifjúsági csoporttal előadott Rómeó és Júlia színdarabban figyeltek fel tehetségére. Alakítása annyira sikeres volt, hogy egy ügynök azonnal le is szerződtette.

Karrier

Pike huszonhárom éves koráig szinte csak angol tévésorozatokban tűnt fel, például az Édesek és mostohákban (1999), aztán hirtelen ott állt Pierce Brosnan mellett a filmtörténelem egyik leghíresebb szériájában, jeges szépségként (Miranda Frost) a James Bond széria Halj meg máskor (2002) részében. A szerep ismertté tette, de be is skatulyázta őt. 12 év telt el azóta, de még most is azzal a gyönyörű, magabiztos és metsző tekintetű jégkirálynővel azonosítják őt. Bár egy nagy költségvetésű akciófilmben debütált, a későbbiekben kisebb produkciókban kapott szerepet. Színészi munkáját folytatva Angliában, Pike hamis kémként jelent meg a Johnny English újratöltve (2011) című filmben és Andromédát alakította a sci-fi eposz, A Titánok haragjában (2012). Ebben az évben visszatért az akciófilmek világába Tom Cruise oldalán, a Jack Reacherben. Ugyanebben az évben adott életet első gyermekének is.

Fotó: Rexfeatures

A színésznő sikertörténete itt azonban nem ér véget! Idén ugyanis sok kritikus szerint Rosamund élete alakítását nyújtotta a Holtodiglan című thrillerben, és már fel is kérték a The Mountain Between Us regény adaptációjára. Charles Martin regényéből Hany Abu-Assad készíti el a nagy sikerű filmnek ígérkező alkotást.

Divat
A vörös szőnyegen mindig fantasztikusan néz ki - ezt az évek során megfigyelhettük, függetlenül attól, hogy milyen filmben játszik. Pike kiemelkedő stílusa az utóbbi időkben, amit a színésznő várandóságának tulajdonított, szemmel láthatóan felhívta rá a figyelmet, és olyan divatmagazinok címlapjaira varázsolta Rosamundot, mint az angol Vogue, az amerikai Glamour és a W.

Nézd meg Rosamund Pike legemlékezetesebb vörös szőnyeges momentumait:

Érdekesség

Rosamund Pike második gyermekét várja Robie Uniacke-től, akivel hosszú idő óta egy párt alkotnak. Már van egy fiuk, és Rosamund a második gyermekük születése után egy időre el akarja hagyni a nyilvánosságot: Szeretném kikapcsolni a telefonokat, hogy egy kicsit csak mi magunk legyünk – nyilatkozta az USA Today-nek. Igencsak megnövekedett a média figyelme, és nem érzem rá képesnek magam, hogy ezt most kezelni tudjam – mondta a színésznő.

Amiért szeretjük
A színésznő szerepei kiválasztásánál minden bizonnyal törekszik a változatosságra. Mindig megismerhetjük egy újabb oldalát, legyen szó egy tüneményes angol kisasszony megformálásáról (Büszkeség és balítélet), vagy éppen a legmerészebb thrillekben és akciófilmekben való helytállásról. A Holtodiglanban nyújtott erőteljes alakításával pedig garantáltan mindenki emlékezetébe belevéste magát, és bizony sok kérdés fel is merült bennünk a házasság rejtelmeivel kapcsolatban. Bevalljuk, évek óta nem volt ilyen hatással ránk egyetlen film sem. Lehet, hogy Oscar-díjat is sikerül bezsebelnie ezzel a szereppel? Egy biztos, az angol híresség nem okoz csalódást, hanem újra és újra meglep bennünket, és alig várjuk, hogy megtudjuk, mit tartogat számunkra a jövőben!


A nő, aki örökre belevéste magát az emlékezetünkbe: Rosamund Pike A 35 éves színésznő a Holtodiglan című filmben nyújtott felejtethetlen alakításával érte el mindezt.

Ez is érdekelhet

Ezért ne hagyj ki egyetlen elalvás előtti fogmosást sem

Ezért ne hagyj ki egyetlen elalvás előtti fogmosást sem

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói