˝Az eddigi legeredményesebb évet zártuk˝ - Gyarmati Panka világkupa-győztes jelenleg a legjobb magyar snowboardosunk

2016.március.23.

Gyarmati Panka "Magyarország legjobb snowboardosa jelenleg" – mondta Pintér László sportkommentátor, a Magyar Snowboard Szövetség évértékelő sajtótájékoztatójának moderátora, aki ezzel nyitotta meg az MSBSZ évértékelő sajtótájékoztatóját.

gyarmati panka
Fotó: GLAMOUR

A 4Bro Downtownban tartott eseményen részt vett Bordács Miklós, az MSBSZ ügyvezető igazgatója, aki az elmúlt évet a "szövetség eddigi legeredményesebbjének" titulálta, Gyarmati Panka hétszeres magyar junior és felnőtt bajnok, illetve snowboard világkupa-győztes, valamint menedzsere, Bécsy Balázs.

gyarmati panka

Ami Pankát illeti, a szezont nagyrészt külföldön töltötte, a világkupa győzelem mellett voltak egyéb amerikai, de európai és ázsiai megjelenései is, illetve pár nagyon fontos meghívásos versenyen is részt vett, mint például a US Open. Tavaly Panka komoly felkarsérülést szenvedett el Csehországban, ami egy nagyobb, hathónapos kiesést okozott számára, "8 csavar és egy platinalemez van még mindig a karomban", meséli. Majd edzőváltáson is átesett, így Ausztria után most Coloradóban edz, ami sokban hozzájárult a világkupa-győzelméhez is: "Nem számítottam rá, hogy nyerek, titkon reméltem, hogy dobogóra kerülök, de nagy meglepetés volt. Még csak most dolgozom fel, kint voltak interjúk és nagyon sok szeretetet kaptam, de azóta most vagyok először itthon, és most látom csak, hogy mit is jelent ez". A US Openen már nem sikerült dobogóra állni, de ez a legfontosabb meghívásos verseny, amin snowboardos részt vehet, így már ez is hatalmas eredmény. Panka most majd arra edz, hogy 2018-ban kijusson a dél-koreai PyeongChangba, a legutóbbi Szocsis slopestyle kvalifikáció is hajszálon múlt.

Gyarmati Pankának mi is feltettünk néhány kérdést a sajtótájékoztató után:


Hova mész a magyarországi pihenő után?
Ausztriába megyek egy háromnapos fotózásra a Red Bull-lal, itt snowboardozás közben készülnek majd rólam fotók a média számára, emellett majd portrékat is készítünk.

Számíthatunk-e saját kollekcióra, valamilyen snowboard márkás együttműködésre a közeljövőben?
A ruhatámogatóm a Billabong, egyelőre nem volt erről szó, de lehet, hogy még ez is lesz (nevet).

Ausztriában jártál iskolába. Most hogy állsz a tanulmányaiddal? Mik a terveid?
Egy picit erre is figyelek, hogy ha majd befejezem a versenyszerű snowboardozást, akkor tudjak egyetemre menni. Most nyaranta leteszek nyelvvizsgákat, megvan már a felsőfokú német, idén az angolt kéne. Biosz érettségit is meg kellene csinálnom, mert csak sima érettségim van.

Ha már mindent elértél és visszavonulsz, akkor mit szeretnél csinálni?
Gyógytornát akarok tanulni, ehhez kell majd a biológia érettségi. Az edzés mellett azonban nincsen egyáltalán időm, és ez olyan suli, amit nem lehet online elvégezni, be kell járni, úgyhogy majd későbbre ezt tervezem mindenképp.

gyarmati panka

Ez is érdekelhet

Iszak Eszti erre a bőrápolási rutinra esküszik

Iszak Eszti erre a bőrápolási rutinra esküszik

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói