Az előadó, aki az elmúlt évtizedben a legtöbb pénzt kereste: Taylor Swift

2019.december.28.

Taylor Swiftnek jobb évtizede volt, mint nagyjából mindenki másnak. A Forbes szerint a 30 éves énekesnő az elmúlt 10 évben megközelítőleg 825 millió dollárt keresett. Még így is Swift csak a második helyen szerepel, ugyanis a legtöbbet keresett zenész nem más volt, mint Dr. Dre.

Taylor Swift
Fotó: Rexfeatures

Bármennyire is meglepő, főleg annak tükrében, hogy a rapper-producer az elmúlt 10 évben nem is adott ki semmit, a bevételeit nem a zenéjéből, hanem a Beats fülhallgatómárka részvényeiből kapta. A céget 2014-ben megvette az Apple 3 millió dollárért, de így is 950 milliót sikerült Dr. Dre konyhájára hoznia.

Azonban még ez sem minden, az első helyezett ugyanis még ennél is többet keresett, ha élne - a Forbes csak élő zenészeket vesz számításba -, azonban ezzel együtt Michael Jackson az, aki az elmúlt 10 évben a legtöbbet kereste volna, összesen 2,37 milliárd dollárt gyűjtött össze az örököseinek.

Meghan és Harry csodálatos pillanatai: így telt a hercegi pár 2019-es éve

Meghan és Harry csodálatos pillanatai: így telt a hercegi pár 2019-es éve

Ami pedig Taylor Swiftet illeti, ő valóban azért keresett ennyit, mert rendkívül sokan szeretik azt, amit csinál. A vagyonát ugyanis főként az eladott lemezeiből, a márka nagykövetségeiből, illetve a sikeres turnéiból hozta össze. Swift elismertsége azonban a pénzen is túlmutat, idén decemberben a Billboard is az évtized női előadójának választotta, amit főként a zenére és a popkultúrára gyakorolt hatása miatt érdemelte ki.

A top 10-es listán Taylor Swift után Beyoncé következik női előadóként, az 5. helyen. Az r'n'b királynő 685 millió dollárt termelt ki az elmúlt 10 év alatt a rekordeladásokat megdöntött lemezei, turnéi és együttműködéseinek köszönhetően. A következő nő a listán a 7. helyen szereplő Katy Perry, aki szintén masszív turnébevételeinek köszönheti a vagyona nagyrészét, összesen 530 milliót gyűjtött a Forbes szerint. A listát pedig Lady Gaga zárja, aki bár többször is visszavonult az elmúlt években egészségügyi problémái, valamint filmes és tévés projektjei miatt, még így is össze tudott gyűjteni 500 millió dollárt az élő fellépéseivel, turnéival és platinalemezeivel.

Ez is érdekelhet

Idealizált romantika punk életérzéssel – Martin Wanda fotóssal beszélgettünk

Idealizált romantika punk életérzéssel – Martin Wanda fotóssal beszélgettünk

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke