Az új Mátrixban felbukkan Morpheus? Leo barátnője nem fél a korkülönbségtől?

2019.október.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sztárparádé fogadott bennünket az idei San Diego-i Nemzetközi Filmfesztiválon. Laurence Fishburne-nel (Matrix – Morpheus), Jarred Harris-szel (HBO Csernobil), Jillian Bell-lel (Csajok hajnalig) Camila Morrone-val is találkoztunk többek között a Sztárok éjszakáján. Exluzív riport San Diegóból.

Camila Morrone és Jillian Bell
Fotó: Getty Images

Dél-Kalifornia legrangosabb filmes eseményét, a San Diego-i Nemzetközi Film Fesztivált a múlt héten a mexikói határ melletti, gyönyörű fekvésű mediterrán metropoliszban rendezték meg. A világ minden tájáról érkező filmesek mellett nem hiányozhattak a hollywoodi világsztárok sem. A kiemelkedő média érdeklődés mellett zajló eseménysorozat a 'Sztárok éjszakája' elnevezésű díjkiosztó gálaesten érte el tetőpontját, ahol a legnagyobb reflektorfény két díjazottra esett: a Mátrix filmek ikonikus főszereplőjére, a Morpheust alakító Laurence Fishburne-re és az HBO Csernobil-sorozatának Emmy-jelölt sztárjára, Jarred Harrisre. Az utcán várakozó rajongók viszont leginkább a gyönyörű fiatal színésznőt, Camila Morrone-t, Leonardo DiCaprio barátnőjét várták, aki végül királynői Chanel-kék, sokat takaró, de annál többet sejtető selyemruhában jelent meg a vörös szőnyegen. A szintén közönségkedvenc komika, Jillian Bell rajongói is kivonultak, hogy kedvencüket láthassák. Jillian sem vette félvállról a megjelenést: derékban szabott, izgalmas zöld-fehér muszlincsodában sétált végig a szőnyegen. Más korosztályt képviselt Lindsay Wagner színésznő, aki viszont egy visszafogott casual-összeállítást választott a gálaestre.

"Egy voltam a hat közül és hat nagyszerű színészi alakításból csak egy nyerhetett. – meséli az idei Emmy-díjátadóról a Csernobil sorozatban Valery Legasovot alakító, Jarred Harris és némi csalódást azért felfedezek az arcán. - Annak örülök leginkább, hogy egy ilyen komoly sorozat, mint a Csernobil, egy ilyen fontos témával látótérbe tudott kerülni. Személyes öröm, hogy ez a sorozat az én nevemet is ismertebbé tette."

Jarred Harris
Fotó: Getty Images

Bármennyire komoly karakter Valery Legasov, a színészről úgy hírlik, hogy a való életben egyáltalán nincs híján a humorérzéknek. "Nem, egyáltalán nem vagyok olyan komoly ember, mint a sorozatbeli karakterem" – nyugtat meg. "Inkább unalmasnak mondanám magam" – teszi hozzá kaján mosollyal. Ez most brit humor akarna lenni? – kérdezek vissza. "Igen, persze..." – kacsint rám sokat sejtetően.

Atyaég! Ez a 16 éves színész Leonardo DiCaprio hasonmása

Atyaég! Ez a 16 éves színész Leonardo DiCaprio hasonmása

Camila Morrone szeme felcsillan, amikor megtudja, hogy Magyarországról érkeztünk, ezért rögtön megkérdezem, hogy járt-e már nálunk. "Nem! De nagyon szeretnék menni!" - lelkesedik. "Képzeld, volt egy film mostanában, amit majdnem nálatok forgattunk... Érik az a budapesti út!" – mosolyog. Camila Morrone a Rising Star-díj díjazottjaként érkezett San Diegóba. A színésznő fiatal kora (22) ellenére már alaposan benne van a hollywoodi köztudatban – és nem csak világhírű barátja, a 44 éves Leonardo DiCaprio miatt. A Mickey and the Bear című filmje kapcsán egy újságcikkben például azt írták róla, hogy megérkezett, kiforrott színész a szerepben. Mikor neki szegezem a kérdést, hogy ő maga úgy érzi-e, hogy tényleg beérkezett színészként látja-e magát, akkor kicsit zavarba jön. "Nem hiszem, hogy valaha is megérkeznék... Ez egy érdekes kérdés egy színésznő számára... nem hiszem, hogy valaha azt érezném, hogy már elég szerepet eljátszottam vagy, hogy most már elég jó vagyok. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ott tartok, ahol és hogy ma itt lehetek átvenni ezt a csodálatos díjat. Számomra ez egy fontos siker, hogy ezzel a kis filmünkkel egy ilyen rangos filmfesztiválon vehetünk részt" - mondta. Camila a tehetsége és szépsége mellett valóban szerencsés fiatal nő, már a hollywoodi karrierjének kezdete sem volt szokványosnak mondható.

Camila Morrone
Fotó: Getty Images

Átugorva a szamárlétrát egyből Bruce Willis lányaként debütált színésznőként tavaly, a nagy költségvetésű Bosszúvágy című akciófilmben. "Nagyon meghitt volt a kapcsolatunk Bruce-szal. Az egészhez olyan természetes közeget teremtettek a forgatáson, hogy egészen benne éreztem magam a történetben. Bruce-szal nagyon jó kapcsolatba kerültem, de családos ember, így nem szoktunk gyakran találkozni. De itt vagyok Bruce! Találkozzunk valamikor!" – üzeni a sajtó sorain keresztül a színésznek. "Hogyan kezeled egyébként a nagy korkülönbségeket...? Tudod, hogy értem a kérdést..." – kérdezem cinkosan. "Oh, igen... mosolyodik el. Tudod, a szerelem az szerelem. A világ pedig olyan sokszínű és elfogadja a sokszínűséget. Az a véleményem, hogy mindenkinek azzal kell lennie, akit igazán szeret" - mondja.

"Nagyon megtisztelő számomra ez a díj" – mondja Laurence Fishburne a Mátrix filmek felejthetetlen Morpheusa a Gregory Peckről elnevezett elismeréséről. "Gregory Peck mindenki fölött álló tehetség volt. Nagyon inspiráló számomra – a tökéletes gentleman volt. Emellett pedig rendkívül humánus és emberbarát, színészként is kiemelkedő" – méltatja a frissen átvett díja névadóját.

Laurence Fishburne
Fotó: Getty Images

A készülőben lévő Mátrix 4-ben viszont hiába keresem, nem találom Laurence Fishburne nevét. Próbálom kiszedni a színészből, hogy mire számíthatunk, fel fog-e tűnni ismét Morpheusként a filmvásznon. Laurence viszont nyitva hagyja a kérdést: Most tartanak a forgatás előkészületei, de nem erősíthetem meg azt sem, hogy benne leszek és azt sem, hogy nem. Meg kell várni a bemutatót...

Minden nap kellett futnom – emlékszik vissza Jillian Bell legújabb filmjének, a Brittany runs a Marathon, forgatására. Tizennyolc (18!) kilót fogytam a forgatások során. Senki nem kért rá, teljesen magamtól, mert azonosulni akartam a szerepemmel! - meséli az alakításáról. Ha nem is mindennapos rutinként, de Jillian folytatta a futást a film elkészülte után is és saját bevallása szerint továbbra is élvezi a futóedzéseket. A színésznő különleges ruhájában és széles mosolyával feltűnő jelenség a San Diego-i filmfesztivál vörös szőnyegén, de nem tudom nem észrevenni, hogy a mellette álló 'sajtós' szinte a kiköpött mása. 'A testvéreddel érkeztél ma este? – érdeklődöm. Igen! – vágja rá. Nagyon sok helyre elkísér, nagyon közel állunk egymáshoz, együtt is lakunk. – meséli. És számít a véleménye, mondjuk ad öltözködési tanácsokat is? – kérdezem. Abszolút! Valamelyik nap bizonytalan voltam, hogy kell-e övet viselnem a ruhámhoz és ő határozottan azt állította, hogy igen, úgyhogy azt viseltem - meséli.

Jillian Bell
Fotó: Getty Images

De nem csak húgától, hanem az igazi és a filmbéli karakterétől, Brittany-tól is rengeteget tanult Jillian: "Önismereti utazás volt. Megtanultam Brittany-tól, hogy hogyan tudom saját magamat megszólítani, hogyan tudok magammal elfogadóbb és kedvesebb lenni. Ez a felismerés mindenki számára nagyon fontos kellene, hogy legyen, mert ha belegondolsz, a saját magaddal való kapcsolatod életed leghosszabb és legtartósabb kapcsolata. A születésed pillanatától az életed végéig tart" - mesélte a szerepéről.

Vida Virág

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Rúzsa Magdi gyermeke a legszorgosabb kisgyerek, akit valaha láttunk

Rúzsa Magdi gyermeke a legszorgosabb kisgyerek, akit valaha láttunk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

PR

A Milliomos és a Femme Fatale: itt vannak az ünnepek legszexibb illatai! (x)

A Milliomos és a Femme Fatale: itt vannak az ünnepek legszexibb illatai! (x)

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

PR

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)