Balogh Edina: „Nem baj, ha az ember néha olyat is bevállal, amire azonnal nemet mondott volna”

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Balogh Edina leánykori nevével tűnt fel a TV2 Farm VIP című reality negyedik évadában. A színésznő életében először töltött el hosszabb időt távol a családjától. Némán sírt, amikor egy nyári éjjel, csendben kilopózott egy bőrönddel a házból, hogy kijusson a kapuban álló mikrobuszhoz, ami a forgatásra vitte, az első farmon töltött éjszaka után pedig zokogásban tört ki.

Balogh Edina
Balogh Edina úgy érzi mostanra a családja is készen állt rá, hogy szerepet tudjon vállalni egy beköltözős műsorban
Fotó: TV2 Sajtószoba

Egy biztos. Hatalmas utazás vette kezdetét Balogh Edina életében, de az utazás leginkább benne történt. Sokat tanult önmagáról, és új tulajdonságokkal felfegyverkezve tért vissza a műsor után a civil életbe, ami szintén tartogatott számára ismeretlen helyzeteket. Tizenegy év után válik a férjétől, és egyedülálló anyaként folytatja az életet.

HIRDETÉS

Miért pont most vágtál bele ebbe a kalandba, hiszen rengeteg hasonló műsorba kaptál már korábban is felkérést? Kinek akartál bizonyítani?

Sokszor hívtak korábban is realitybe, de automatikusan nemmel válaszoltam, még a castingig sem jutottam el. Kicsit közhelyesnek tűnik, de nincs jobb magyarázatom annál, hogy most a csillagok állása is belejátszott a döntésbe, amire mindenki rábólintott. A családom készen állt arra, hogy egy beköltözős műsorban is szerepet tudjak vállalni. Az életben igazán fontos dolgokba belesodródik az ember.

Nem érezted kockázatosnak, hogy a Barátok közt című sorozatban megismert Edina helyett egy teljesen új színésznőt látnak a nézők?

De, hatalmas kockázatnak éreztem a műsort, de belevágtam. Számomra a médiában való szereplés azt jelentette, hogy tudtam, hova megyek, mit fogok csinálni és mondani, hogyan fogok kinézni. A Barátok köztben tisztában voltam a feladatommal, mit kell eljátszanom. A Farmban az volt a fura, hogy nem tudhattam, mi vár rám. Ha mindenből eleged van, hiányzik a családod, fáradt vagy, előbb utóbb ki fog jönni egy olyan oldalad, ami esetleg nem szimpatikus a nézőknek, és akár te magad sem tudtál róla. Itt nem lehet megjátszani magad, épp ezért érdekes a reality. Elsősorban a gyerekeim érzései miatt izgultam, hogy ne legyek negatív színben feltüntetve, és nehogy olyan helyzetbe kerüljek, amit nem tudok jól kezelni, mert ismeretlen számomra.

A Farm VIP-ben megtanulta Balogh Edina, hogy az idő relatív
Fotó: TV2 Sajtószoba

Csalár Bence: „Nem akarsz majd feleslegesen megvenni mindent, ha ismered önmagad”

Csalár Bence: „Nem akarsz majd feleslegesen megvenni mindent, ha ismered önmagad”

Milyen Edinát ismerhetek meg a műsor nézői?

Senki nem tudta a felszínes énjét hozni, mindenki önmagát adta. Hatalmas előnyt jelent, hogy már nem vagyok huszonéves, van mögöttem egy életút. Annyi minden ért, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, különféle helyzetekben kellett helytállnom és bizonyítanom. Megvolt az önbizalmam, hogy meg tudom ugrani, miközben hű maradok önmagamhoz. Egyetlenegy mondattal indultam el a Farmra, hogy maradjak hű önmagamhoz minden körülmények között.

Sikerült?

Igen, ki merem jelenteni, hogy önmagam voltam. Alapvetően nagyon pozitív vagyok és jó szándékkal állok az emberekhez és helyzetekhez. Nyilván nem a cukiskodásról szólt a verseny, akadtak szoros pillanatok, nehéz helyzetek, versenyek, embert nem kímélő, fizikai erőt igénylő szituációk. Gyakran kerültem olyan helyzetbe, amiről nem gondolta volna az ember, hogy az Edina így oldja meg, és én sem tudtam ezt magamról. Nem volt telefonom, nem tudtam kommunikálni a családdal, elzárva a világtól és összezárva olyan ismeretlen emberekkel éltem, akikről egy hét után már mindent tudtam, annyira intenzívek voltak a napjaink. Sokszor léptem át a határaimat.

Tanultál valami olyat magadról, amit a hétköznapi életben is tudsz hasznosítani?

Igen. Olyan vagyok, ha azt látom, hogy valamit esélytelen megoldani, mert már nincs rá idő, akkor bele sem kezdek. A Farmon megtanultam, hogy az idő relatív. Ha ezt a hozzáállást félreteszed, és úgy gondolod, hogy ebbe a tíz percbe is beleállsz, a végén rácsodálkozol, hogy meg tudtad csinálni. Nekem erre a Farm nagyon jó lecke volt, azóta is így gondolkodom.

Balogh Edina nagyon aktív életet él, de minden esetben a gyerekei élveznek elsőbbséget
Fotó: TV2 Sajtószoba

Nem pont akkor váltál?

Nem, a forgatás abban az időszakban volt, amikor még nem fogalmazódott meg bennünk a válás gondolata. Úgy indultam el, hogy ez a távollét vagy megerősíti a kapcsolatunkat vagy elszakít bennünket. A második opció vált valósággá, de akár az első is lehetett volna, ami nyomós okot adott volna a házasságunk folytatására. Végül nem így lett. Minket már nem lepett meg a válás ténye, éreztük, hogy egy nap külön utakon fogjuk folytatni.

Lánykori neved azonnal visszavetted, a stáblistán már Balogh Edinaként szerepelsz. Gyors voltál.

Nem sok értelmét láttam, hogy megtartsam a Som-Balogh kettős vezetéknevet, hiszen válófélben vagyok, és előbb vagy utóbb elhagytam volna a férjem nevét. Ráadásul a házasságunk ideje alatt is többször le akartam venni a Somot, mert sokkal egyszerűbb a Balogh Edina. Friss házasként boldogan beleugrottam, a gyerekeim is az ő vezetéknevét viszik tovább, és meg akartam felelni a sztereotípiáknak. Miután régóta gondolkoztam ezen, ha nem válunk el, akkor is megléptem volna. Krisztián sosem gondolta, hogy fel kell vennem a vezetéknevét. Sokszor okozott gondot a dupla vezetéknév a sajtóban is. Mindig szólnom kellett, hogy megváltozott a nevem. Most a műsornál már egyértelmű volt, hogy a lánykori nevemen fogok szerepelni.

Krausz Gábor: „Ki lehet engem csomagolni, csak a megfelelő módon kell közelíteni”

Krausz Gábor: „Ki lehet engem csomagolni, csak a megfelelő módon kell közelíteni”

Milyenné változott az életed egyedülálló anyaként?

Szerencsére csak pár percre lakunk egymástól Krisztiánnal, gyakorlatilag nem nagy a változás. A gyerekek körüli hétköznapi teendőket eddig is én intéztem, és ez most pontosan ugyanúgy zajlik. Annyi a különbség, hogy most mind a ketten nyugodtabban vagyunk.

Ki költözött el a családi házból?

Én a gyerekekkel, ám ez nem hosszú távú megoldás, de most ideális. Racionális okok miatt döntöttem így, ugyanis két gyerekkel egy hatalmas családi házat nem egyszerű fenntartani. Váratlanul ajánlottak egy megüresedett lakást, amibe annyira beleszerettünk, hogy nem volt kérdés, hogy nem mi maradunk a házban. A gyerekek nem lettek kivéve a megszokott környezetükből, azonkívül, hogy új szobájuk van, minden változatlan körülöttük. Nyilván most többet kell foglalkozni velük, de úgy látom, hogy jól vannak. Apukájuknál a kertes házban is rengeteg időt töltenek, egyelőre ott maradtak a család kutyái, csak a cica költözött velünk. Ebből a helyzetből egy teljesen elfogadható szituációt próbáltunk kihozni.

A festés továbbra is terápiát jelent számodra?

Most nem érek rá annyit festeni, de haladok vele. Nem akrillal akarom folytatni, visszatérek az olajhoz.

Jákob Zoli: „Nagyon is meg akarok felelni, gyűlölök megbántani másokat és nem szeretek bunkónak tűnni”

Jákob Zoli: „Nagyon is meg akarok felelni, gyűlölök megbántani másokat és nem szeretek bunkónak tűnni”

Több időd jut magadra?

Határozottan, hiszen kéthetente csak az enyémek a hétvégék, amikor a gyerekek az apukájukkal vannak. Ilyen régen nem volt, ez töltődés jelent számomra.

Belefogsz valami újba?

Vannak terveim, de amíg nem válunk el, nincs időm megvalósítani ezeket. Hazugság lenne azt mondani, hogy nem terhel meg az életem átrendezése, a költözés. Az elmúlt hónapokban szerencsére nagyon jól alakultak a dolgaim, rendezvényeket vezetek és szeretem csinálni. Színházba továbbra sem szeretnék játszani, gyerekek mellett nem tudnám bevállalni azt az életformát, és nem is hozzám való, nem az én világom.

Mint művész, milyen felkérésre vársz?

Castingokra egészen biztos fogok járni. Festek, cégeknek reklámozok, rendezvényeket moderálok, ezek a munkák boldoggá tesznek. Szabad vagyok, a gyerekeimmel tudok eleget foglalkozni, van időm sportolni. Elsősorban édesanya vagyok, az otthon melegét szeretném biztosítani a fiamnak és a lányomnak.

Így utólag visszagondolva, volt értelme belevágni a műsorba?

Óriási nagy kalandnak tartom, boldog vagyok, hogy benne lehettem. Nagyon sok mindentől megfosztottam volna magam, hiszen számos dolgot nem lehetett volna más körülmények között megélni. Beigazolódott, hogy nem baj, ha néha az ember olyat is bevállal, amire azonnal nemet mondott volna. Új kapukat nyithat meg egy ilyen utazás, és elvezethet olyan célokhoz, ahova másképp nem lehet eljutni. Mindennek van értelme.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Azt hitted, tudod, mit jelent az impotencia? Bebizonyítjuk, hogy tévedsz!

Azt hitted, tudod, mit jelent az impotencia? Bebizonyítjuk, hogy tévedsz!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)