Balogh Levente: Az egész országnak szüksége van tehetséges fiatalokra

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ma már mindenki ismeri Balogh Levente nevét és arcát, amit a 2019-ben kezdődő, képernyős szerepléseinek köszönhet. A vállalkozó a fejébe vette, hogy az egész országnak megmutatja, hogyan kell jól üzleti vállalkozást indítani, és sikereket elérni a gazdasági életben.

Balogh Levente Cápák között
Balogh Levente úgy gondolja, ha valaki nem válik a saját terméke fogyasztójává, akkor az a termék nem létezik
Fotó: RTL Sajtóklub

Balogh Levente üzletember, a Cápák között című produkció befektetője továbbra sem nyugszik. Az ásványvíz-bizniszt sikerre vitte, ám még egy nagy dobásról álmodik, ami valószínűleg szintén a vízzel lesz kapcsolatos. Minden területen asszisztensek hada veszi körül, csak így tud időt szentelni számos vállalkozása mellett a családjára és szabadidős tevékenységeire, például a lovaglásra, amit imád.

Beköltöztél a képernyőre, a Cápák között és az Álommeló című műsorokban is feltűnsz...

Két műsorban is szerepelek az RTL Klubnál, az egyikben a vállalkozókat, a másokban a menedzsereket edukálom. Hat év alatt mennyi mindenre megtanítottuk már a magyarokat, és folyamatosan további üzleti ismereteket adunk át. Ennek köszönhetően az üzleti showműsor utolsó évadában nagy butaságokkal már nem is jönnek elénk.

Az álommeló hamarosan látható második évadában Balogh Levente üzletember ismét elnöki asszisztensét keresi
Fotó: RTL Sajtóklub

Nem fáradsz el ebben az önkéntesen magadra vállalt oktatói szerepben?

Állandóan kitalálok valamit, így nem tudok visszavonulni vagy nyugdíjba menni, egyébként nem is akarok még. A munka visz előre és éltet. Sok érdekes emberrel és dologgal találkozom a tévézés folyamán. Akkor is pörög az agyam, amikor a műsorban csak szótlanul figyelem a vállalkozókat, és nem szállok be minden üzletbe. Alkotó üzletembernek tartom magam, odafigyelek az innovációkra, hogyan és merre halad a világ. Mindig is az határozta meg az életemet, hogy meg tudtam újulni. Azért, mert nyitott szemmel jártam a világban, és figyeltem, merre halad és fejlődik.

Mit gondol az Álommeló című műsorról egy szervezetpszichológus? Megkérdeztük!

Mit gondol az Álommeló című műsorról egy szervezetpszichológus? Megkérdeztük!

Ha vízzel kapcsolatos üzletről van szó, azonnal ráharapsz?

Húsz-harmncöt éve foglalkozom vízzel, a legjobb ötleteimet a víz ihlette. Ez már soha nem változik meg, én ilyen vizes gyerek maradok. Figyelem, hogyan lehet még több módon jótékonyan kiaknázni és kiélvezni a vizet. Az ásványvíz-biznisz után született egy víz alapú krémcsaládom, a természetes ásványvíz alapú kozmetikum. Amikor a Cápák között műsorába bejött egy biológus család, olyan klassz dolgot mutattak be, amit nem hagyhattam elveszni. Bevezettek a gél vitaminok világába, amivel egészséges módon lehet rostokat, vitaminokat bevinni a szervezetbe. Az étrend kiegészítő alapötletét is az ásványvíz inspirálta, hogy olyan formában vegyünk be bármilyen fajta vitamint, ami a lehető legközelebb áll a természetességhez.

Balogh Levente vallja, hogy egy üzletember mindig kicsit elé megy a trendnek
Fotó: RTL Sajtóklub

Mióta foglalkozol az egészséges életmód fontosságával?

Mint sok embernek, nekem is egyre több problémám van a gyomrommal, az étkezéssel. Volt egy nagy műtétem, ami után beleástam magam ebbe a témába. A gasztroenterológus is megerősített benne, mennyire fontos a víz, három literrel kellene naponta bevinni a szervezetbe. Ugyanakkor fontosnak tartom az egészséges táplálék hirdetését. Hiszek abban, hogy nekünk Magyarországon is jogunk van jó minőségű élelmiszert fogyasztani, egészségesen élni. Ehhez fontos, hogy milyen anyagokat viszünk be a szervezetünkbe. Azt látom, itthon és Kelet-Európában, hogy az élelmiszerek minőségén van mit javítani. Az ásványvíz jó üzenete útján haladva olyan termékeket és élelmiszereket igyekszem fejleszteni, amelyek egészségesek.

Mindig eltalálod, mi kell az embereknek? Sosem nyúltál mellé?

Sokan mondják, hogy egyre nehezebb vállalkozni és új dolgot kitalálni. Én nem így vagyok vele. Az idő mindig eldönti, hogy az adott kornak mire van szüksége. Ha valaki figyel és ért a saját szakterületéhez, akkor mindig van arra lehetősége, hogy fejlesszen és innováljon. Egy üzletember mindig kicsit elé megy a trendnek. Volt olyan, hogy valamit három-négy évvel hamarabb csináltam meg, és utána lett csak piaci trend, így én akkor megbuktam vele. Négy-öt év múlva, amikor eljött az ideje, más élt vele, és sikerre vitte.

Balogh Levente befektető mindig képes megújulni
Fotó: RTL Sajtóklub

Azt mondtad, hogy az ásványvíz-biznisz után szeretnél még valami nagyot alkotni. Szükséged van rá?

A nagy festőművészek, miután megalkotják az életük fő művét, pár évig elvannak vele, aztán csak vágynak rá, hogy még egy remekművet hozzanak létre. Nem hajtok újabb hatalmas sikerre, de ha az, vagy a töredéke sikerül, mint az ásványvízzel elértem, akkor jó úton járok.

A srác, aki sneaker-birodalmat épít, és a Cápákat is lenyűgözte

A srác, aki sneaker-birodalmat épít, és a Cápákat is lenyűgözte

A kezdetektől fogva szerepelsz a Cápák közöttben, azóta többen kiszálltak. Nem fordult meg a fejedben, hogy te is befejezed?

Nem, hiszen nagyon hasznos műsor edukációs szempontból. Most forgatjuk a hetedik évadot, szintén velem. Egymás után két műsort veszünk fel, összesen 47 napot forgatunk, 16 nap Cápákat, utána az Álommeló új évadát. Ha vége lesz, máris jön a karácsony, a pihenés időszaka.

Valószínűleg már mindenhova hívtak szerepelni. Van olyan műsor, amit nem vállalsz el?

Csak gazdasági műsort vállalok el, már jeleztem, hogy a többibe felesleges felkérni. Esetleg gazdasági műsorba szívesen elmegyek szakértőnek, de bohócot soha nem fogok csinálni magamból.

A felkarolt termékeket használod is?

Nekem az a szlogenem, ha valaki nem válik a saját terméke fogyasztójává, akkor az a termék nem létezik. Csak a saját ásványvizemet iszom, a kozmetikai termékekből a kézkrémet, tusfürdőt, a folyékony szappant használom. Ha nem találok Szentkirály kézkrémet, inkább hagyom kiszáradni a kezemet. Az biztos, hogy a gél vitaminokat is fogom fogyasztani, ugyanis képtelen vagyok lenyelni a nagy kapszulákat.

„Az álommeló nem tudna szerkesztői utasításra működni, mert abban a pillanatban szerepjátékká válna az egész”

„Az álommeló nem tudna szerkesztői utasításra működni, mert abban a pillanatban szerepjátékká válna az egész”

Mi az, amit te csinálsz meg magad körül és nem adod ki asszisztensnek? Elmész mondjuk vásárolni?

Közértbe nem megyek, csak felidegesítem magam, autószervízbe sem járok már, a sofőröm intézi. A munkával kapcsolatos dolgokat próbálom leadni. A márkaépítésben viszont szívesen részt veszek. Kiváló szakemberekre van szükségem, akik legyenek odaadók, megbízhatóak. Nem a kor számít. Ugyanakkor a fiatalokban nagyon hiszek, mint ahogy abban is, ha egy tehetségeset felkarolok, akkor sokra tudja vinni az életben. Az egész országnak szüksége van rájuk.

A lányaid bekerültek általad a celebvilágba - ennek örülsz?

Szimónát próbálták beszippantani, de nem engedtem. Nem hiszek az érték nélküli magamutogatásban. Értéket kell teremteni, azzal kell ismerté válni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A ruhadarab, ami a legerősebben szennyezi a környezetet mégis mindenki gardróbjában ott lapul

glamour plusz ikon A ruhadarab, ami a legerősebben szennyezi a környezetet mégis mindenki gardróbjában ott lapul

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)