Botrány készül a Golden Globe gálán

2018.január.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Golden Globe az Oscar-gála éjszakája után a legfontosabb hollywoodi ünnep az álomgyárban. Sok minden eldől ezen az éjszakán, akik itt nyernek, azok dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen jobbára az Oscar-díjra is ők lesznek a legnagyobb esélyesek.

Lady Gaga 2016-ban a Golden Globe díjával
Fotó: Rexfeatures

Mindenki tudja, hogy ezek az események, de ez az egész időszak az Oscarig, Hollywood gálákkal, díjátadókkal, filmes partikkal telített ünnepi időszaka. Azonban soha ennyire feszült nem volt még a hangulat a színfalak mögött, mint idén. Talán mondani sem kell, hogy az utóbbi években az önfeledt készülődést mindig megzavarta valami. Tavaly Trump-győzelme miatt letargia és utólagos politikai kampány volt a gálaszezon a filmes szakma számára, előtt az etnikai kisebbségek lázadtak fel az iparon belüli elnyomás miatt. Idén, mint az várható volt a nők elleni erőszak tematizálja majd az eseményeket. Nem csupán erős beszédekre számíthatunk, sokan azt sem zárják ki, hogy atrocitásra, nagyon kényelmetlen helyzetekre is lehet számítani a díjátadó eséjén.

Mi is beszámoltunk róla, hogy 300 szakmában dolgozó nő, és sok férfi 2018-at a Time´s Up nevű mozgalom meghirdetésével kezdte. A kezdeményezés célja, hogy nem csupán a film területén, hanem minél több szakmában tudjanak segítséget nyújtani azoknak a nőknek (és férfiaknak is), akik munkahelyi zaklatásnak, szexuális visszaélésnek az áldozatai. A lelki, és jogi segítségre össze is dobtak egy 15 millió dolláros alapot, ami nagyon erős ajánlás, és a rengeteg sztárt felsorakoztató mozgalom hallatni kívánja a hangját, hogy ezzel is felhívják a társadalom figyelmét a szexuális jellegű visszaélésekre, és arra, hogy nem lehet szó nélkül elmenni a jelenség mellett. Várhatóan sokan viselik majd a mozgalom kitűzőjét a Golden Globe estéjén, és bizonyosan előkerül majd a téma a bevonulásnál.

Ehhez kapcsolódóan több nő, a szolidaritás jegyében együtt vonul majd a vörös szőnyegre. Az már most biztos, hogy Eva Longoria és Reese Witherspoon nem párjukkal, hanem egymás oldalán érkeznek a vörös szőnyegre. Még ennél is látványosabb gesztus, hogy feltehetően a csillogó vörös szőnyeg ezúttal egy gyászmenetre hasonlít majd, ugyanis a nők többsége feltehetően feketében érkezik majd a Golden Globe-ra. A szimbolikus tiltakozás kirobbantott ugyan némi vitát, de a hollywoodi stylistok legnagyobb gondja máris az, hogy egész Los Angelesben kifogytak a fekete ruhákból, és hiába hívják a hírességek őket, egyszerűen képtelenek ilyen mennyiségben fekete ruhát találni már.

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/Bdp3eAjB4nR/" data-instgrm-version="8" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> I was sexually harassed at work. I went to my HR and reported it. I knew I felt uncomfortable at a place I was supposed to feel safe, and I didn#8217;t want other people to feel that way. I was scared after HR confronted him and he threw a fit. I know he reacted that way because someone finally confronted his behavior. Please be brave and do the same thing I did. It wasn#8217;t easy and I was scared, but I know what he did wasn#8217;t right. #timesup #whywewearblack Turner Renick (@turnerenick) által megosztott bejegyzés, Jan 7., 2018, időpont: 8:00 (PST időzóna szerint)

A Weinstein-botrány kirobbanása után fontos videóval jelentkező Evan Rachel Wood máris arra figyelmeztetett, hogy nem szabad majd pálcát törni azok felett, akik nem feketében érkeznek, ettől még nem lesz senki a mozgalom ellensége. Ebből a nyilatkozatból azonban máris látszik, hogy előzetesen igenis van valami elvárás a többség részéről, hogy a nőknek csakis feketében lehet érkezni ezen az estén.

Együtt érkeznek majd:

Eva Longoria és Reese Witherspoon
Fotó: Rexfeatures

Olvastad már? Döbbenetes, mennyi modell vall a szexuális zaklatásáról

A látványos, de néma tiltakozás önmagában még nem okozna botrányt, csak egy erős kiállás lenne, azonban néhányan tudni vélik, hogy nem állnak meg ennyinél a szexuális visszaélések ellen tiltakozók. Néhány színésznő állítólag arra készül, hogy a gálán megjelenő, korábban még a nyilvánosság előtt nem vádolt szexuális ragadozót körbe fognak állni az este folyamán, és ezzel hívják fel a figyelmet a tetteire. A legtöbben attól félnek, hogy az efféle demonstráció botrányba fog torkollni, illetve, hogy a célját sem éri majd el a nyilvános megszégyenítés. Közben már arról is pletykálnak, hogy az akció hírére néhány befolyásos filmes nem is megy el a Golden Globe-ra, így aztán végül az lesz a legbeszédesebb, ha valaki nem jelenik meg az eseményen. Akármi is történik a Golden Globe estéjén, az biztos, hogy a 2018-as gálát még sokáig emlegetni fogjuk.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss szülinapi fotó! Elképesztő, mekkorát nőtt a 6 éves Lajos herceg

Friss szülinapi fotó! Elképesztő, mekkorát nőtt a 6 éves Lajos herceg

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője